Πέμπτη 20 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η «σταθερότητά» τους ή οι ζωές μας;

Για τις εκλογές απομένει ένας μήνας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα τα κόμματα που εκπροσωπούν την αστική τάξη θα βγάλουν όλα τα όπλα από τη φαρέτρα τους, προκειμένου να επικρατήσει ο καλύτερος σε επίπεδο εντυπώσεων.

Συνεχώς ορισμένοι μιλούν για «σταθερότητα», για την ανάγκη να υπάρξει μια «σταθερή κυβέρνηση», ειδικά αυτήν την περίοδο, με όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας, για να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στην «ανάπτυξη», από την οποία θα είναι ωφελημένος ο λαός! Γιατί με την «ανάπτυξη» θα ανέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.

Αυτή είναι η περίφημη «σταθερότητά» τους, γι' αυτήν μας πιπιλάνε το μυαλό με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν.

«Σταθερότητα» με αυτοδυναμία ζητάει η ΝΔ. «Σταθερότητα» με προοδευτική συγκυβέρνηση επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως δύναμη «σταθερότητας» παρουσιάζεται και το ΠΑΣΟΚ.

Ομως, αυτή η τόση «σταθερότητα», μόνο μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια προμηνύει για τον λαό, αν δεν είναι ο ίδιος πιο δυνατός και αυτοί πιο αδύναμοι μετά τις εκλογές.

Εχει σημασία να θυμηθούμε τι εννοούν «σταθερότητα».

Επικαλούμενοι τη «σταθερότητα» έκοβαν ανενδοίαστα όλοι μαζί μισθούς και συντάξεις, οδηγώντας όλο τον λαό σε απόγνωση. Γιατί μέχρι που αποφάσισαν να κόψουν μισθούς και συντάξεις για να «σωθεί η χώρα», δεν υπήρχαν «κόκκινα» δάνεια, αφού οι δανειολήπτες είχαν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Για τη «σταθερότητα» έφτασαν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα σε ύψη δυσθεώρητα. Μόνο για το πασχαλινό τραπέζι χρειάστηκε σχεδόν ένας ολόκληρος μισθός! Καθημερινά παρατηρούνται αυξήσεις στα προϊόντα, στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. Εκτός των πάσης φύσεως pass, έχουν λανσάρει και το καλάθι «καπαμά» διά πάσαν νόσον. Πάσχα; Το «καλάθι του νονού», την υπόλοιπη περίοδο το «καλάθι του νοικοκυριού» και, φυσικά, επειδή έρχεται καλοκαίρι, όλο και κάπως θα ονομάσουν το αντίστοιχο καλάθι.

Σημειώνεται ότι με τα «καλάθια» τα σούπερ μάρκετ ξεστοκάρισαν από προϊόντα ετικέτας. Κάπου δημοσιεύτηκε ότι γι' αυτό μπήκαν πρόστιμα, ψίχουλα όμως μπροστά στα κέρδη δισ. που είχαν και έχουν. Επικαλούνται μάλιστα για τις αυξήσεις τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αύξηση των καυσίμων, της Ενέργειας κ.λπ., όταν πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος οι πάροχοι της Ενέργειας από 1/1/21 μέχρι 31/10/21 είχαν παγιώσει αύξηση πάνω από 50%.

Με «σταθερότητα» βάζουν τη χώρα μας σε περιπέτειες με την εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τους πολέμους, καθιστώντας τον λαό και τη χώρα στόχο! Παράλληλα, αφοπλίζουν τα νησιά του Αιγαίου, υλοποιώντας τις εντολές για ενίσχυση της Ουκρανίας. Η φτωχή, για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε αμυντικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ!

Για τη «σταθερότητα» κόβουν το ρεύμα στα φτωχόσπιτα και ξαμολούν τα κοράκια των funds. Το «πάνω χέρι» στους πλειστηριασμούς το έχουν πλέον οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) και όχι οι τράπεζες, καθώς οι ΕΔΑΔΠ έχουν στα «χαρτοφυλάκιά» τους «κόκκινα» δάνεια που ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ! Στον «χορό» των πλειστηριασμών έχει μπει για τα καλά και η εφορία που έχει καταρτίσει το δικό της... «σχέδιο»!

Και το σημαντικότερο; Οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια έχουν προγραμματίσει μέσα σε ένα 3ήμερο, από Τετάρτη 19 έως και Παρασκευή 21 Απρίλη, να διενεργήσουν 1.018 πλειστηριασμούς, ενώ έως το τέλος της χρονιάς ο αριθμός των κινητών αξιών και των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί διαμορφώνεται, αυτήν τη στιγμή, σε 11.299! Ανάλογες πρακτικές και από την εφορία, η οποία διεκδικεί ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να καταρτίσει προγράμματα πλειστηριασμών έως τον Ιούλη.

Με «σταθερότητα» έγιναν τα εγκλήματα στη Μάνδρα, στο Μάτι, στα Τέμπη. Στην Εύβοια, στην Ηλεία.... Για τον ίδιο λόγο πανάκριβοι δρόμοι που πλήρωσε ο ελληνικός λαός και διαχειρίζονται επιχειρηματίες, κλείνουν με το πρώτο χιόνι και καλούν τον Στρατό να απεγκλωβίσει τους αποκλεισμένους οδηγούς!

Για τη «σταθερότητα» όπου καίγεται δάσος φυτρώνουν επιχειρήσεις.

Για τη «σταθερότητα» όλη η χώρα περιμένει τα νέα εγκλήματα, τα νέα Τέμπη, σε σχολεία, λιμάνια, αεροδρόμια, σε κάθε κρίσιμη υποδομή, όπου δεν πάει ανθρώπου νους.

Με «σταθερότητα» η δημόσια Υγεία αναζητεί γιατρούς και νοσηλευτές, σε κάθε δομή Υγείας σε όλη τη χώρα. Να μη γίνει αναφορά στην ακριτική Ελλάδα! Εκεί να δείτε «σταθερότητα»!

Οπου και να κοιτάξουμε, παντού τα ίδια προβλήματα. Ολα εις βάρος του λαού και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι όλα αυτά που με κυνικό τρόπο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν εναλλάξ «θυσία» και «ευκαιρία», επιβεβαιώνοντας πως το κράτος έχει συνέχεια και πως δεν τους χωρίζει το παραμικρό.

Σε όλα αυτά η λύση είναι μία! Ισχυρό ΚΚΕ!

Ο λαός έχει πλέον τη γνώση αλλά και την πείρα να δει καθαρά ότι αυτά που χωρίζουν τα αστικά κόμματα είναι ελάχιστα, σε αντίθεση με αυτά που τα ενώνουν. Γι' αυτό η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ακόμη περισσότερο αντιλαϊκή. Γιατί είναι έτοιμοι να συγκυβερνήσουν, με οποιονδήποτε συνδυασμό. Μόνο την ψήφο του στο ΚΚΕ θα τη βρει εκεί ο λαός και την επόμενη μέρα. Στον αγώνα του για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για να ανοίξει δρόμο προοπτικής.

Στον δρόμο για την κάλπη, μόνο ΚΚΕ!


Γιάννης ΑΓΓΕΛΟΥ
Σχης (ΜΧ) ε.α., υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων του ΚΚΕ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ