Με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, προχωρούν σε συλλαλητήρια στις 26/2 και κλιμάκωση με μεγάλη κινητοποίηση στην Πάτρα
Με κοινή τους ανακοίνωση καλούν σε πολλαπλασιασμό των εστιών αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο και γειτονιά, τονίζοντας την ανάγκη «να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας».
Στέκονται στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των νομών της Δυτικής Ελλάδας, όπως και σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων. Παίρνοντας δύναμη από τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα, πανελλαδικά (COSCO, ΛΑΡΚΟ, «e-food») και στους νομούς τους, πρόσφατα με τη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα που οργάνωσαν η δημοτική αρχή και το Εργατικό Κέντρο, απαιτούν:
- Αμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο (μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων κ.λπ.).
- Αμεση και ασφαλή επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ.
- Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό, το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
- Να γίνει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Παίδων για τη Δυτική Ελλάδα, με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. Να αναπληρωθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό. Να διαθέτει σύγχρονη ΜΕΘ Παίδων και Παιδοψυχιατρική κλινική με εξειδικευμένο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής.
- Αμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των Παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου Πύργου με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Η λειτουργία τους δεν λύνεται με καθημερινά εντέλλεσθε σε γιατρούς από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής.
- Αμεση επάνδρωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας που έχει μετατραπεί σε «Αγροτικό Ιατρείο». Να λειτουργήσει άμεσα η νέα πτέρυγα του ιδρύματος, που εγκαινιάστηκε τρεις φορές από την εποχή που υπουργός Υγείας ήταν ο Αδ. Γεωργιάδης, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και παραμένει κλειστή και απαξιωμένη.
- Πλήρη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ζακύνθου για να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας του νησιού προκειμένου να αποκτήσουν τον χαρακτήρα του Κέντρου Υγείας και όχι απλά της... υπηρεσίας συνταγογράφησης.
- Να λειτουργήσουν άμεσα η Ψυχιατρική κλινική και η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αργοστολίου, που παρότι σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού. Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου να επισκευαστεί πλήρως, να επανδρωθεί και να λειτουργεί ως νοσοκομείο και όχι ως Κέντρο Υγείας. Να λειτουργήσει άμεσα η Παθολογική κλινική του.
- Να λειτουργήσει άμεσα ο νέος σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου που παραμένει κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις Χειρουργικές κλινικές των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη μη ύπαρξη αναισθησιολόγου στο Μεσολόγγι. Καμία συγχώνευση των δύο νοσοκομείων.
- Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Παράλληλα, διεκδικούν: Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις, κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΝΦΙΑ, μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων σε καύσιμα και Ενέργεια, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, άμεσες επανασυνδέσεις των κομμένων ηλεκτροδοτήσεων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
Τα Εργατικά Κέντρα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών και καλούν συνδικάτα και κάθε φορέα να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε κάθε χώρο. «Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων», καταλήγουν.
Με «αυτοδιάγνωση» και «αυτοπροστασία», κατάργηση της καραντίνας για νοσούντες και των διαγνωστικών τεστ!
Eurokinissi |
Την ίδια στρατηγική ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να κρύψει κάτω από το χαλί τούς εκατοντάδες νεκρούς κάθε βδομάδα, τις χιλιάδες νοσηλείες αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες που στοιβάζονται σε λίστες αναμονής ακόμα και για στοιχειώδεις ιατρικές πράξεις, αφού είναι αντιμέτωποι με το σύστημα Υγείας της μίας νόσου. Και, βέβαια, καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια οι επιπτώσεις από τα όσα αφήνει πίσω του ο ιός στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς έχει αφεθεί να σέρνεται ανεξέλεγκτα με άλλοθι τους εμβολιασμούς, ενώ δεν υπάρχει συγκροτημένη πρόνοια για την αποκατάσταση όσων έχουν νοσήσει.
Στο όνομα της «ήπιας» παραλλαγής «Ομικρον» - η οποία, στο μεταξύ, έχει προκαλέσει τουλάχιστον 500.000 θανάτους και 130 εκατ. μολύνσεις παγκοσμίως από τα τέλη Νοέμβρη - και με τον εμβολιασμό να προβάλλεται σαν το μοναδικό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πλέον απογειώνεται η ατομική ευθύνη.
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις για ...«αυτοδιάγνωση» και «αυτοπροστασία» από τον επικεφαλής επιδημιολόγο της αμερικανικής κυβέρνησης, Αντ. Φάουτσι:«Καθώς βγαίνουμε από την πλήρη πανδημική φάση - και σίγουρα βγαίνουμε - αυτές οι αποφάσεις θα λαμβάνονται όλο και περισσότερο σε τοπικό επίπεδο και όχι σε κεντρικό. Θα υπάρχουν επίσης περισσότεροι άνθρωποι που θα λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το πώς θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ιό».
«Δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσαν ξανά αυτήν τη βδομάδα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), προσθέτοντας: «Εχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται, άρα γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες παραλλαγές, περισσότερες ανησυχητικές παραλλαγές».
Στο μεταξύ, η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων μείωσης της διασποράς και πραγματικής ενίσχυσης των δημόσιων συστημάτων Υγείας σε όλες τις βαθμίδες, εδώ και δύο χρόνια, έχει αφήσει «συντρίμμια» τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες Υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι στη Μεγάλη Βρετανία 6 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται σε μακρόχρονες λίστες αναμονής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), ακόμα και για έναρξη αντικαρκινικής θεραπείας!
Στην ίδια χώρα, ο πρωθυπουργός Μπ. Τζόνσον δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει «να μάθουν να ζουν με τον κορονοϊό» και σχεδιάζει να τερματίσει εντελώς τη νομική υποχρέωση καραντίνας για όσους νοσούν, στα τέλη Φλεβάρη. Δηλαδή, ακόμα κι αυτό το στοιχειώδες μέτρο προστασίας και περιορισμού της εξάπλωσης καταργείται, για να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι για δουλειά, στο όνομα μιας ...«στρατηγικής που θα επιτρέπει τη ζωή με την COVID».
Να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει καταγράψει επίσημα περίπου 160.000 θανάτους από COVID-19, ενώ και τώρα τα ημερήσια κρούσματα εξακολουθούν να είναι κατά μέσο όρο 60.000.
Στην Ιταλία, η κυβέρνηση εξετάζει και εκεί την «κατάργηση της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς», κάτι που θα ανακοινωθεί την «κατάλληλη στιγμή».
Στη Σουηδία - όπως και στη Δανία - η κυβέρνηση κατάργησε την περασμένη βδομάδα σχεδόν όλα τα μέτρα για την πανδημία και σταμάτησε τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για την COVID-19, με την Υπηρεσία Υγείας να ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή τεστ σε μεγάλη κλίμακα έχει μεγάλο «κόστος» σε σχέση με τα οφέλη...
«Οσο γνωρίζουμε αυτήν την πανδημία, θα έλεγα ότι έληξε», δήλωσε η υπουργός Υγείας Λ. Χάλενγκρεν, ισχυριζόμενη ότι μετά και την «Ομικρον» η COVID-19 δεν θα κατηγοριοποιείται πλέον στους κινδύνους για την κοινωνία, την ώρα που περίπου 2.200 ασθενείς νοσηλεύονται και - ενδεικτικά - την Τετάρτη καταγράφηκαν 114 νέοι θάνατοι.
Την ίδια στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση «σφυρίζει τη λήξη» της πανδημίας στο NHS, που θεωρείται «βιτρίνα» συστήματος Υγείας στον καπιταλιστικό κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι θα περιμένουν μήνες, έως και έναν χρόνο, ακόμα και για επείγουσες θεραπείες, καθώς εκατομμύρια ιατρικές πράξεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες μαστίζεται από περικοπές δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.
Ετσι, 1 στους 9 ανθρώπους στην Αγγλία και 1 στους 5 στην Ουαλία βρίσκονται σε λίστα αναμονής του NHS για διαγνωστικές εξετάσεις, χειρουργεία, ακόμα και αντικαρκινική θεραπεία!
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας «υποσχέθηκε» ότι ...μέχρι το 2025 θα έχει μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που περιμένουν έως και έναν χρόνο για να υποβληθούν σε χειρουργείο, ενώ μέχρι το 2023 θα μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που περιμένουν πάνω από δύο μήνες για να δεχτούν αντικαρκινική θεραπεία.
Το NHS στοχεύει να αποκαταστήσει τους χρόνους διάγνωσης στο μέγιστο διάστημα των 6 βδομάδων - δηλαδή στα επίπεδα προ πανδημίας - μέχρι το 2025...
Αυτοί οι χρόνοι αναμονής θα ισχύουν και μετά την εξαγγελλόμενη πρόσληψη 15.000 υγειονομικών, αποδεικνύοντας ότι δεν φτάνουν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες.
Ποια είναι η «απάντηση» της κυβέρνησης σε αυτήν την αθλιότητα; Μια εθνική ομάδα συντονισμού θα βοηθά τους ασθενείς ...να μετακινηθούν σε όλη τη χώρα για θεραπεία, και μια διαδικτυακή πλατφόρμα θα δείχνει τους χρόνους αναμονής σε όλη την επικράτεια!
Στις 23 Φλεβάρη η πανυγειονομική απεργία. Δηλώσεις στον «Ριζοσπάστη» από συνδικαλιστές σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής
Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας προχωρούν την Τετάρτη 23 Φλεβάρη σε 24ωρη πανυγειονομική απεργία που προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ). Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη, στις 8.30 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας.
«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που, με τη λογική της "ατομικής ευθύνης", αυξάνει αντικειμενικά τον κίνδυνο για την υγεία των λαϊκών οικογενειών και αξιοποιεί τον εμβολιασμό, από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σε εργαλείο για το χτύπημα της μόνιμης, σταθερής εργασίας», σημειώνει ο Μανώλης Βαρδαβάκης, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο».
Οπως εξηγεί, «αν και τα τελευταία δύο χρόνια αποκαλύφθηκε ολοφάνερα ο παρασιτικός ρόλος του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας, αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Ασφάλιση.
Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας, πυκνώνουν οι δηλώσεις για συγχωνεύσεις δημόσιων νοσοκομείων και, ταυτόχρονα, με πρόσφατο παράδειγμα την ψήφιση νόμου για δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου ως ΝΠΙΔ, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αξιοποιώντας το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ».
Ο Μ. Βαρδαβάκης σημειώνει ότι η πάλη των υγειονομικών στρέφεται ενάντια στην υγειονομική περίθαλψη - εμπόρευμα, αλλά και στη μετατροπή της «επιδημίας σε "ευκαιρία" για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Με αυτόν τον εχθρό - τους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης που τους υπηρετεί - χρειάζεται να συγκρουστούμε, για να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας».
Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μάς μιλά ο Γιώργος Φερεντίνος, επικουρικός καρδιολόγος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων: «Οι ελλείψεις προσωπικού παρατηρούνται σε κάθε κρίκο της αλυσίδας που στηρίζει το νοσοκομείο: 6 κρεβάτια ΜΑΦ που παραμένουν κλειστά γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, κακοσυντήρηση του κτιρίου με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να έχουμε γίνει μάρτυρες τριών εργατικών "ατυχημάτων", με τελευταίο την περασμένη Πέμπτη, όπου έπεσαν κομμάτια από την οροφή στο Ορθοπαιδικό πάνω σε εργαζόμενους και ασθενείς που περίμεναν να εξεταστούν. Τμήμα των κενών επιχειρείται να καλυφθεί με συμβασιούχους, επικουρικούς, εργολαβικούς κ.ά.».
Οσο για το προσωπικό; «Στον "Ευαγγελισμό" αυτήν τη στιγμή το 35% των εργαζομένων είναι με "ελαστικές" σχέσεις εργασίας, γεγονός που μαζί με τις εξαγγελίες για το "νέο ΕΣΥ" δείχνει την κατεύθυνση για την κατάργηση της μονιμότητας και τη διεύρυνση των "ελαστικών" εργασιακών σχέσεων, των ΣΔΙΤ. Οι εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών, όπως και των άλλων επαγγελμάτων που συμμετέχουν στη λειτουργία ενός νοσοκομείου, έχουν άμεσο αντίκτυπο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς. Σπάει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενούς, επηρεάζει την πορεία και την παρακολούθηση της εξέλιξης της ασθένειάς του. Για παράδειγμα, η καθαριότητα των ΜΕΘ, των χειρουργείων απαιτείται εκπαίδευση, εξειδίκευση και γνώση των χώρων του νοσοκομείου».
Κάλεσμα στους υγειονομικούς να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να είναι η απεργία στις 23 Φλεβάρη «η πιο επιτυχημένη» απευθύνει ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ. Οι λόγοι που βγάζουν ξανά στον δρόμο τους υγειονομικούς είναι πολλοί, όπως λέει, και συγκεκριμένα: «Γιατί μας άφησαν αβοήθητους μέσα στην πανδημία, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Γιατί άφησαν προκλητικά ανέγγιχτο τον ιδιωτικό τομέα να θησαυρίζει στην πλάτη του λαού. Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι "διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας", εμείς χάνουμε 100 ασθενείς μας τη μέρα. Γιατί ξέρουμε ότι θα είχαμε καταφέρει να σώσουμε πολύ περισσότερους αν είχαν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας. Γιατί η κυβέρνηση, από τη μια, ισχυρίζεται ότι η πανδημία αποκλιμακώνεται και, από την άλλη, εξακολουθεί να επικαλείται "την έκτακτη συνθήκη" για να μας αντιμετωπίζει σαν φτηνά ανταλλακτικά».
Ο Γ. Γαλανόπουλος ξεχωρίζει επίσης και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης: «Απεργούμε για να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους για το "νέο ΕΣΥ" των συγχωνεύσεων τμημάτων - κλινικών - νοσοκομείων, του δημόσιου νοσοκομείου - επιχείρηση, κατά τα πρότυπα του Νοσοκομείου Σαντορίνης, των ΣΔΙΤ και των DRGs, των αυξημένων πληρωμών των ασθενών, της γιγάντωσης των "ελαστικών" εργασιακών σχέσεων».
«Η αντεπίθεση των εργαζομένων είναι μονόδρομος», σημειώνει ο Σταύρος Καλαρίτης, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί. Μιλώντας για το συγκεκριμένο νοσοκομείο υπογραμμίζει ότι «βρίσκεται στα χειρότερά του. Αυξημένος όγκος εισαγωγών, ραντεβού εξωτερικών ιατρείων, μεγάλη αναμονή που φτάνει και τους τρεις μήνες για κλείσιμο ενός ραντεβού με γιατρό. Λειτουργούν μόνο 3 δημόσια Κέντρα Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) στην Αττική, υποστελεχωμένα, τα οποία έχουν στην ευθύνη τους τις ανάγκες εκατομμύρια κατοίκων. Με εκτιμήσεις της κυβέρνησης, και όχι δικές μας, χρειάζονται τουλάχιστον 11 ΚΨΥ. Κι όλα αυτά όταν τουλάχιστον 3.500 παιδιά τον χρόνο διαγιγνώσκονται με ψυχικές διαταραχές, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο για το 45% της συνολικής επιβάρυνσης από νόσηση στις ηλικίες 10 - 24 ετών».
Ο ίδιος αναδεικνύει και τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ψυχική Υγεία, η οποία «όχι μόνο βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες αλλά είναι ανύπαρκτη σ' όλη την Ελλάδα, ενώ με τις πρώτες εκτιμήσεις καταγράφεται σε σχέση με πέρυσι αύξηση 20% στις εισαγωγές στα ελάχιστα εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
Οι προσπάθειες των υγειονομικών όσο φιλότιμες και αν είναι, όσο και αν έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη διάλυση του νοσοκομείου. Η αντεπίθεση είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, την ώρα που η κυβέρνηση "τρέχει" το "νέο ΕΣΥ" της παραπέρα ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών Υγείας, της συγχώνευσης και του κλεισίματος κι άλλων νοσοκομείων, της πλήρους διάλυσης των μονάδων Υγείας, της κάλυψης των λαϊκών αναγκών με το αζημίωτο. Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας».