Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές στα δυτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί στα δυτικά μέχρι ισχυροί, στο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυροί και στα ανατολικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2-15, στη δυτική Ελλάδα από 8-17, στην υπόλοιπη χώρα από 6-19 και στη Θεσσαλονίκη από 6-14 βαθμούς.
Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17 βαθμούς.
Αϊτινοί γιορτάζουν την πτώση της δικτατορίας και αναπαριστάνουν την κηδεία του Ζαν - Κλοντ Ντιβαλιέ, τον οποίο σκεπάζουν με την αμερικανική σημαία |
Η «δυναστεία» Ντιβαλιέ άρχισε το 1961 με τον Φρανσουά Ντιβαλιέ, ο οποίος ανακήρυξε τον εαυτό του ισόβιο Πρόεδρο με δικαίωμα διαδοχής από το γιο του. Ο Ζαν - Κλοντ Ντιβαλιέ έγινε πρόεδρος το 1961 σε ηλικία 19 ετών. Είναι εξίσου αδίστακτος και άπληστος με τον πατέρα του, διαθέτει την οικονομική και πολιτική στήριξη των ΗΠΑ, καθώς και μιας χούφτας μεγιστάνων, που ελέγχουν την οικονομία της χώρας. Ο δικτάτορας στηρίζει την εξουσία του στον πραιτοριανό στρατό των «Τοντόν Μακούτ», οι οποίοι ανέρχονται σε 15.000.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ντιβαλιέ αρχίζει στις 28 Νοέμβρη του 1985, όταν ο στρατός δολοφονεί τέσσερις εφήβους στην πόλη Γκονάιβες. Εκτοτε οι αντιδικτατορικές διαδηλώσεις, παρά την τρομοκρατία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Στις 8 Γενάρη του 1986 ο Ντιβαλιέ κλείνει τα Πανεπιστήμια και για να καλοπιάσει τον κόσμο ρίχνει τις τιμές των ειδών διατροφής. Ομως το οργισμένο πλήθος δε σταματάει, πυρπολεί κυβερνητικά κτίρια και προχωρεί σε λεηλασίες καταστημάτων και ξενοδοχείων.
Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, οι ΗΠΑ που θεωρούν πλέον τον Ντιβαλιέ «καμένο χαρτί», αποφασίζουν να αποστασιοποιηθούν. Ανακοινώνεται από την Ουάσιγκτον ότι αναστέλλεται η οικονομική βοήθεια στην Αϊτή. Ο Ντιβαλιέ στην απελπισία του κηρύσσει το στρατιωτικό νόμο, όμως οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται, ενώ οι «Τοντόν Μακούτ» δολοφονούν 50 διαδηλωτές. Στις 7 του Φλεβάρη, όταν ο Ντιβαλιέ αντιλαμβάνεται ότι έχασε και τον έλεγχο του στρατού, αποφασίζει να φύγει με την εγγύηση και τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Γαλλίας.
1964 Τη διχοτόμηση της Κύπρου ανακοινώνει ότι προκρίνει ως μοναδική διέξοδο από την κρίση η Βρετανία, «χωρίς να την επιθυμεί πραγματικά», ενώ η Μόσχα δηλώνει ότι δε θα αδιαφορήσει σε περίπτωση τουρκικής εισβολής στο νησί.
1964 Τη σφαγή χιλιάδων Τούτσι από Χούτου στη Ρουάντα καταγγέλλουν ιεραπόστολοι που επιστρέφουν από την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Κεντρικής Αφρικής.
1974 Ο Βρετανός πρωθυπουργός Εντουαρντ Χιθ διαλύει τη Βουλή και προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για τις 28 του Φλεβάρη, θέτοντας στους ψηφοφόρους το δίλημμα: «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Η κυβέρνηση ή το συνδικάτο των ανθρακωρύχων;».
1984 Ο Ρήγκαν ανακοινώνει την απόσυρση των Αμερικανών πεζοναυτών από το Λίβανο. Μέχρι τις 26 του μήνα θα έχουν απομακρυνθεί επίσης το βρετανικό και το ιταλικό εκστρατευτικό σώμα.
1986 Υπό συνθήκες βίας, με τριάντα και πλέον νεκρούς και τεράστιας κλίμακας νοθεία, διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές στις Φιλιππίνες, όπου ο δικτάτορας Φερδινάνδος Μάρκος βρίσκεται αντιμέτωπος με την υποψήφια της αντιπολίτευσης Κορασόν Ακίνο, χήρα του δολοφονηθέντος αντικαθεστωτικού ηγέτη Μπενίνο Ακίνο. Οταν καθίσταται προφανές ότι παρά τη νοθεία η Κορασόν Ακίνο θα νικήσει, ο Μάρκος επιχειρεί να ακυρώσει τις εκλογές.