Παράλληλα πραγματοποιούνται πολλές ακόμα εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 30ού Φεστιβάλ στις εξής πόλεις:
- Τρίπολη, στον υπαίθριο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, στις 8.30 μ.μ., ομιλητής ο Δημήτρης Κιάμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
- Βέροια, στο πάρκο Αγίων Αναργύρων.
- Καβάλα, στο πάρκο Φαλήρου, ομιλητής ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
- Αλεξανδρούπολη, στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης - παλιά Ακαδημία, ομιλητής ο Θόδωρος Χιώνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
- Κομοτηνή, στο πάρκο πίσω από το Σπαθί, ομιλητής ο Νίκος Κούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
- Αμφισσα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ησαΐα.
- Κορυδαλλός, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 8 μ.μ., για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ομιλητής ο Γιάννης Γκιώκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
- Πειραιάς, στην πλατεία Καμινίων, στις 8 μ.μ., από το Μαθητικό Τομέα για το σχολείο των λαϊκών αναγκών.
- Ορεστιάδα, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Θρακιώτη ποιητή Κώστα Βάρναλη, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό του. Ομιλητής ο Σωκράτης Κοκαρίδας, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.
- Γιαννιτσά, στο πάρκο Δημοτικού Ραδιοφώνου, ομιλήτρια η Ελένη Αθανασιάδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
- Φλώρινα, στο πάρκο στο παλιό γήπεδο, στις 7 μ.μ., ομιλητής ο Νίκος Κούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Πιστές στο πετυχημένο ετήσιο ραντεβού τους με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ παραμένουν οι πόλεις της Θεσσαλίας. Σήμερα και αύριο τα φώτα του Φεστιβάλ ανάβουν στο Βόλο και τα Τρίκαλα, ενώ την επόμενη βδομάδα παίρνουν σειρά η Λάρισα και η Καρδίτσα.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου), και περιλαμβάνουν:
Σήμερα Σάββατο: Συζήτηση - αφιέρωμα για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ, ομιλία από τον Μάκη Πέτσα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μεγάλη συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Χρήστο Θηβαίο, προβολή της ταινίας «Ακήρυχτος πόλεμος» και ρεμπέτικο γλέντι.
Αύριο Κυριακή: Συζήτηση για τον αθλητισμό με αθλητικούς παράγοντες και πρώην αθλητές, ομιλία από τον Τάκη Τσίγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες και προβολή της ταινίας «Τα τραγούδια της φωτιάς».
Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στο πάρκο Ματσόπουλου, έχει ως εξής:
Σήμερα Σάββατο: Συναυλία με το συγκρότημα «Διά Πυρός», συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός για ποιον και γιατί;», ομιλία από τον Γ. Σκόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία από τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.
Αύριο Κυριακή: Θέατρο Σκιών, θεατρικό μονόπρακτο, ομιλία από τον Γιώργο Χαρίτο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, συναυλία από τοπικό νεανικό συγκρότημα, λαϊκή ορχήστρα που θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον Κ. Βίρβο και τον Α. Καλδάρα.