Τρίτη 21 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Νέος γύρος υποσχέσεων από τη διοίκηση

Σε νέο γύρο υποσχέσεων προς τους εργαζόμενους που εργάζονται στο ισόγειο και το υπόγειο του κεντρικού καταστήματος της οδού Λιοσίων κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, προχώρησε χτες, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων.

Το θέμα των συνθηκών εργασίας έφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τη «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση», δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος και επισκέφτηκε το κεντρικό κατάστημα την περασμένη Παρασκευή, στη διάρκεια περιοδείας. «Οι συνθήκες εργασίας», σημείωσε χτες, «δεν είναι καλές. Υπάρχουν χώροι, ιδιαίτερα στο ισόγειο και το υπόγειο, με αρκετούς εργαζόμενους, που δεν έχουν ούτε ένα παράθυρο ή εξαερισμό. Ακόμη και ο φωτισμός, σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι επαρκής».

Από την πλευρά της, η διοίκηση του δήμου, μέσω του Γενικού Γραμματέα, Γρ. Αποστολάκου, παραδέχτηκε την κατάσταση που επικρατεί. Από την άλλη, όμως, προχώρησε σε νέες υποσχέσεις προς τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν μεταφερθεί στο δεύτερο όροφο του ίδιου κτιρίου. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η διοίκηση έχει ήδη υποσχεθεί τουλάχιστον δύο φορές στους εργαζόμενους τη μεταφορά τους από τα υπόγεια. Μάλιστα, οι ίδιοι οι υπάλληλοι έλεγαν στον Σπ. Χαλβατζή, κατά την πρόσφατη περιοδεία του, πως «μόνο υποσχέσεις ακούμε»...

Με «σεβασμό» στην απεργία

Η έλλειψη ευαισθησίας του Δήμου Αθηναίων και της διοίκησής του, απέναντι στις απεργίες των εργαζομένων, εκφράστηκε και κατά την τελευταία απεργία. Συγκεκριμένα, στις 15 Μάρτη, σε τρία Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου (1ο, 5ο και 6ο), ορίστηκε συνεδρίαση των διαμερισματικών συμβουλίων που συνεπάγονταν απασχόληση και εργαζόμενων. Και όμως, αντί να ακυρωθεί η συνεδρίαση - από σεβασμό και μόνο στους εργαζόμενους και την απεργία, στην οποία συμμετείχε και η ΠΟΕ ΟΤΑ - τα συμβούλια συνεδρίασαν κανονικά. Μάλιστα, σε ένα από αυτά, με απόλυτα «δημοκρατικές» διαδικασίες, ρώτησαν (!) τους εργαζομένους αν «θέλουν να φύγουν». Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος και σημείωσε πως «δεν έπρεπε να γίνει εκείνη την ημέρα η συνεδρίαση», διότι με αυτό τον τρόπο δεν έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στην απεργία. Οταν ο πρόεδρος του 5ου Διαμερίσματος Κ. Λαγός προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του λέγοντας ότι ο γραμματέας του συμβουλίου «ήρθε οικειοθελώς», ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε: «Εκείνη την ημέρα δεν έπρεπε να γίνει η συνεδρίαση των συμβουλίων...».

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ»
Κριτήριο ψήφου η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική

Η αναγκαιότητα για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δε θα είναι κλεισμένη στους «τέσσερις τοίχους» του δημαρχείου, που δε θα διαχωρίζει τη γεωγραφική έννοια «πόλη» από τους ανθρώπους που ζουν εκεί, και τα προβλήματα που βιώνουν σε «τοπικά» και «γενικά», για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα παλεύει και θα διεκδικεί «απείθαρχα» και «ανυπότακτα» στο πλευρό του εργατικού, του νεολαιίστικου, του γυναικείου κινήματος, αναδείχτηκε στην προχτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η «Δημοτική Αναγέννηση Αγίων Αναργύρων».

Ο Σωτήρης Ραφτόπουλος, συνδικαλιστής, εργαζόμενος στον ΟΣΕ, νέος επικεφαλής της «Δημοτικής Αναγέννησης Αγίων Αναργύρων» και υποψήφιος δήμαρχος, αναφερόμενος στην πανελλαδική συγκρότηση της ριζοσπαστικής, λαϊκής συμμαχίας μεταξύ κομμάτων και κινήσεων, η οποία είναι ακόμα πιο στέρεη και πατάει στην κοινή δράση που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, είπε: «Στην πορεία θα συναντηθούμε και με άλλους συναγωνιστές, ριζοσπάστες και προοδευτικούς ανθρώπους και θα αγωνιστούμε από κοινού για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα δρα για τα λαϊκά συμφέροντα, σε ευθεία σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές. Ενάντια στην υπερφορολόγηση των εργαζομένων, στη λογική της ανταποδοτικότητας, στην ενίσχυση των ελαστικών μορφών εργασίας, του αυταρχισμού, της αστυνομοκρατίας, των ιδιωτικοποιήσεων και στη συνύφανση της ΤΑ με το μεγάλο κεφάλαιο».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σήμερα, καλείται να παίξει το ρόλο της στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις», υπογράμμισε ο Τέλης Γόντικας, μέλος της Επιτροπής Πόλης Αθήνας του ΚΚΕ. «Δήμαρχοι και νομάρχες πρωτοστατούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε μια σειρά τομέων: Ξεπούλημα ελεύθερων χώρων στο κεφάλαιο, ανυπαρξία αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, αυξημένα δημοτικά τέλη. Η συντήρηση των σχολείων έχει περάσει στην ΤΑ και προωθείται το φινλανδικό μοντέλο στην εκπαίδευση, που θα οξύνει τους ταξικούς φραγμούς και θα κατακερματίσει τον ενιαίο χαρακτήρα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Μιλούν για "τοπικές εκλογές" και "τοπικά προβλήματα", για να μείνει στο απυρόβλητο η γενική αντιλαϊκή πολιτική. Το βασικό κριτήριο ψήφου - λέμε εμείς - πρέπει να είναι ποιο κόμμα στηρίζει τα ψηφοδέλτια στους δήμους και στις νομαρχίες».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα ο Λάμπρος Βλάχος από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, ο Γεράσιμος Θεοδωράτος από τη ΝΑΣ, και ο Πέτρος Κονταρίνης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής.

ΠΑΛΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Το μεγάλο κεφάλαιο κάνει κουμάντο

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε η αγανάκτηση των εργαζομένων από τις αντιλαϊκές επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων και η υλοποίησή τους στο ακέραιο από τη δημοτική αρχή, να μετατραπεί σε αγωνιστική διεκδικητική δράση, ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων».

Αυτό τόνισε προχτές το βράδυ ο Αλέξης Παπαϊωάννου, υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου με τη «Δημοτική Προοδευτική Κίνηση» σε εκδήλωση για τις δημοτικές εκλογές που οργάνωσε η ΚΟ Φαλήρου του ΚΚΕ στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Παπαϊωάννου έκανε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής που υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι στο Παλαιό Φάληρο, την τελευταία τετραετία, η παραλία του δήμου έχει παραχωρηθεί ουσιαστικά στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τη μαρίνα του Φαλήρου που έχει δοθεί στον Λάτση, η μόνιμη και σταθερή δουλιά στις υπηρεσίες του δήμου έχει δώσει τη θέση της στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν κατακόρυφα.

«Ολα αυτά είναι προβλήματα που προκύπτουν από τη γενική πολιτική που υλοποιήθηκε με μοχλό και το θεσμό της ΤΑ» επισήμανε ο Γιώργος Λαγονίκας, μέλος του τμήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε: «Ο θεσμός της ΤΑ έχει εξελιχθεί σήμερα σε πολύ ισχυρό και αποτελεσματικό μηχανισμό του κράτους, που υλοποιεί για λογαριασμό της κεντρικής διοίκησης επιλογές σε βάρος των εργαζομένων, διασφαλίζει και σε τοπικό επίπεδο τα κέρδη της ολιγαρχίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Απόστολος Σάντας και χαιρέτισαν ο Γιώργος Καρούμπας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος δήμαρχος της Ν. Σμύρνης, ο Γιώργος Αδαμίδης από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Δέσποινα Σταυρίδου, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Παλαιού Φαλήρου της ΟΓΕ.

ΜΟΣΧΑΤΟ
Βάζουμε στο προσκήνιο τον άνθρωπο της δουλιάς

Από την εκδήλωση στο Μοσχάτο
Από την εκδήλωση στο Μοσχάτο
Εμείς «βάζουμε στο προσκήνιο τον άνθρωπο της καθημερινής δουλιάς, τους νέους, τις γυναίκες». Η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική αφού «αντ' αυτού, βλέπουμε δήμους - ύστερα και από το νέο νομικό πλαίσιο που καθόρισε η κυβέρνηση - να λειτουργούν σαν ιμάντας μεταβίβασης των εντολών της κυβέρνησης και της εκάστοτε ολιγαρχίας, άρα ενάντια στους εργαζόμενους».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να εμπεριέχει βασικά "αυτοδιοικητικά" χαρακτηριστικά, όπως γενικές συνελεύσεις των κατοίκων, τοπικά δημοψηφίσματα, συνοικιακά συμβούλια με αποφασιστικές αρμοδιότητες που δε θα οδηγούν σε πρόσθετες τοπικές φορολογίες. Θεσμός, όπου ο εργαζόμενος πολίτης θα μπορούσε να είναι συμμέτοχος στο γίγνεσθαι της κοινωνίας και της πόλης. Αυτό δεν υπάρχει σήμερα».

Με αυτό τον τρόπο συνόψισε μέρος των θέσεων της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ), ο υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου Θωμάς Πέππας, στην προχτεσινή εκδήλωση της Παράταξης.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). «Τόσα χρόνια τα δύο μεγάλα κόμματα κατάντησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο μακρύ χέρι του κράτους, αλλά μια δημόσια υπηρεσία με όλα τα βαρίδια που συνεπάγεται αυτό στο σημερινό κράτος», επισήμανε. Υπενθύμισε πως η ΝΑΣ ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφιζε όταν οι άλλες στήριζαν αντιλαϊκές αποφάσεις. Και το έκανε αυτό γιατί «θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση μοχλό πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα». Στη συνέχεια, μιλώντας για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και το ρόλο των κυρίαρχων δυνάμεων, σχολίασε το γεγονός πως ουδέποτε έκλεισε μια μέρα η Νομαρχία σαν συμμετοχή στον αγώνα για τα λαϊκά δικαιώματα. Οπως είπε, «ούτε καν στην επιστράτευση των ναυτεργατών δεν έγινε κάτι τέτοιο». Μια Αυτοδιοίκηση που θέλει να είναι μαζί με τον πολίτη, θα θεωρούσε αυτονόητο κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.

Εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε η Χρύσα Κακουλίδου, μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, η οποία περιέγραψε τις αντιλαϊκές συνθήκες μέσα στις οποίες διεξάγεται η προεκλογική περίοδος. Αναφέρθηκε στη «σφοδρή επίθεση που γίνεται στα λαϊκά στρώματα» και συγκεκριμένα στις εργασιακές σχέσεις. Ετσι ήθελε να δείξει τον «πολιτικό χαρακτήρα» και αυτών των εκλογών. «Δρούνε, είπε, κεντρικά πολιτικά και ταξικά και καλούν τον κόσμο να ψηφίσει με τα λεγόμενα τοπικά κριτήρια».

Ο Νίκος Μπουζάνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, επισήμανε πως «εμείς δε θέλουμε δήμους μονάχα με πλατείες και εξαθλιωμένους ανθρώπους». Εμείς, αντίθετα, «θέλουμε δήμους συμπαραστάτες στον αγώνα του λαού». Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να ελέγχουν την Αυτοδιοίκηση». Και όπως είπε χαρακτηριστικά «το καθένα απ' αυτά τα κόμματα μετά τις εκλογές θα μετράνε δήμους, αλλά στην ουσία, πίσω από το παραβάν, θα μετράνε συνολικά ψήφους υπέρ του δικομματισμού και της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο Κώστας Γεωργόπουλος, από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, μίλησε για την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στις εκλογές και είπε πως το μέτωπο των δημοτικών εκλογών είναι μια καλή αρχή για να συσπειρωθούν οι προοδευτικές και αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Ο Θεοδόσης Χίντζογλου, από τους «Οικολόγους Χωρίς Σύνορα», τόνισε πως οι σημερινές συνθήκες χρειάζονται «υποψήφιους αγωνιστές και με κότσια για να αντιπαλέψουν τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Είναι συνυπεύθυνοι

Στο ρόλο που παίζουν σήμερα οι δήμαρχοι και οι νομάρχες, οι οποίοι στηρίζονται από τα κόμματα του δικομματισμού και το ΣΥΝ, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, μιλώντας στη συγκέντρωση στο Αιγάλεω. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Ολο το Λεκανοπέδιο είναι γεμάτο από μπλε, πράσινους και ολίγον ροζ δημάρχους. Πού ήταν όλοι αυτοί στους μεγάλους αγώνες του λαού; Πού ήταν όλοι αυτοί όταν τα ΜΑΤ χτυπούσαν τους διαδηλωτές; Πού ήταν όλοι αυτοί όταν πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση αύξησε τις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς; Ολοι αυτοί οι δήμαρχοι και οι νομάρχες έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, για τα βάσανα που έχουμε όλοι μας. Είναι συνυπεύθυνοι. Να, γιατί, λοιπόν, έρχονται και λένε "άστα αυτά τώρα, εδώ θα συζητήσουμε για τα τοπικά".

Αλλά, για να δούμε, και στα "συγκεκριμένα", που λένε αυτοί, δεν έχουν "λερωμένη τη φωλιά τους"; Για παράδειγμα, 100% αυξήθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη εδώ στο Αιγάλεω, τα τελευταία χρόνια. Ολοι εμείς πήραμε αυτά τα χρόνια 100% αύξηση στο μισθό μας; Οχι μόνο δεν πήραμε, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια έχει χάσει το 25% η αγοραστική δύναμη του μισθού μας.

Οταν έρχεται ο δήμαρχος και βάζει νέους φόρους δεν είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, της φορομπηχτικής πολιτικής; Οταν για το καθετί, για τους παιδικούς σταθμούς, για τα σχολεία, σου λέει να πληρώσεις, δεν έρχεται να ενισχύσει την εμπορευματοποίηση στην παιδεία, στην υγεία κλπ.; Για παράδειγμα: Πόσες διαδηλώσεις, πόσες καταλήψεις και πόσες πανδημοτικές απεργίες διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω, για να προσληφθεί προσωπικό στο Αττικό Νοσοκομείο; Καμία!

Εμείς, λοιπόν, θέλουμε δημάρχους που θα απαιτούν!».

Συγκεντρώσεις

Τετάρτη 22/3, 7 μ.μ., ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, Δημαρχείο Ηλιούπολης, συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηλιούπολης» με θέμα τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Ομιλητής: Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τετάρτη 22/3, 7 μ.μ., ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου». Συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Νέου Ηρακλείου της ΚΟΑ του ΚΚΕ με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ομιλητής: Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά.

Πέμπτη 23/3, 7.30 μ.μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης, συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Μεταμόρφωσης της ΚΟΑ του ΚΚΕ με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ομιλητής: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «REX», στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 8 μ.μ., το πολιτικό πλαίσιο για τις τοπικές εκλογές καθώς και τους επικεφαλής των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας που θα στηρίξει το κόμμα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, στο Δήμο Καλαμάτας, στο Δήμο Πεταλιδίου.
  • Κοινή εκδήλωση διοργανώνουν μεθαύριο Πέμπτη, στα Τρίκαλα, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία. Στην εκδήλωση, που θα γίνει στις 7 μ.μ., στο «Φρούριο», θα μιλήσουν ο Ευθύμιος Ζιανός, υποψήφιος νομάρχης Τρικάλων και ο Γιώργος Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Τρικκαίων.
ΑΙΓΑΛΕΩ
Να δυναμώσει ο συνδυασμός της λαϊκής αντεπίθεσης

Η ανάγκη να δυναμώσει η αγωνιστική συμμαχία, ο συνδυασμός της λαϊκής αντεπίθεσης, με στόχο τον απεγκλωβισμό πλατιών λαϊκών στρωμάτων, από τα κόμματα που είναι συνυπεύθυνα για την αντιλαϊκή πολιτική, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω - ΔΑΣ - ΔΗΚΚΙ», την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Θέμα της εκδήλωσης ήταν οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο υποψήφιο πρόεδρο της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώτης Σατζαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω με την «Αγωνιστική Συμπαράταξη», ο οποίος και αναφέρθηκε αναλυτικά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, οι εργαζόμενοι, της πόλης. Και συμπλήρωσε πως ο χαρακτήρας της προσεχούς εκλογικής μάχης είναι πολιτικός: «Ο λαός έχει ανάγκη από μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται σε καθημερινή ρήξη και σύγκρουση με τις εχθρικές πολιτικές - πριν του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της ΝΔ - έτσι όπως αυτές περνάνε μέσα από τους δήμους και εκφράζονται στο επίπεδο της συνοικίας και της γειτονιάς».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το δήμο του Αιγάλεω και τη στάση που κράτησαν οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων. Η διοίκηση του ΣΥΝ, μέχρι και το 2002, αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη κατά 85%. Η διοίκηση της ΝΔ - που τη διαδέχτηκε - τα αύξησε κατά 15%. «Η διοίκηση του ΣΥΝ - είπε - εφάρμοσε όλα τα χαράτσια που μπορούσε να εφαρμόσει, όπως για παράδειγμα στους παιδικούς σταθμούς, σε υπηρεσίες πολιτισμού αθλητισμού, ανέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις, ξεπούλησε τους ελεύθερους χώρους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Κρητικός, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου της Νοτιοδυτικής Αχτίδας του ΚΚΕ, σημείωσε την ανάγκη να μειωθούν οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΝ. Τόνισε, δε, πως έχει μεγάλη σημασία να δουν οι εργαζόμενοι του Αιγάλεω, τι έκανε σαν διοίκηση ο ΣΥΝ και να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπούτρης, μέλος της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ είπε ότι «από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν εφαρμοστεί την τελευταία 15ετία, έχει επηρεαστεί ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Η ΤΑ χρησιμοποιείται σήμερα, για τον εγκλωβισμό των ριζοσπαστικών στρωμάτων και δυνάμεων».

Ο Χρήστος Μαργανέλης, εκ μέρους της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, σημείωσε πως οι προσεχείς εκλογές είναι μια γενική πολιτική μάχη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πολιτική του ΣΥΝ, τη γενικότερη δέσμευσή του στις επιταγές της ΕΕ και τη στάση που κρατάει στα όργανα της Αυτοδιοίκησης, ως ανάχωμα της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Περιοδείες

Σήμερα Τρίτη: Στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 6.30 π.μ. στους εργάτες Δήμου ο Δ. Αγκαβανάκης. Στο ΒΥΡΩΝΑ, 10.30 π.μ. στους παιδικούς σταθμούς ο Π. Πάλμος. Στη ΔΑΦΝΗ, 6 π.μ. στους εργάτες Δήμου ο Τ. Κονταργύρης.

Αύριο Τετάρτη: Στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ, 6.30 π.μ. στους εργάτες Δήμου ο Μπάμπης Χολίδης. Στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 6.30 π.μ. στους εργάτες Δήμου η Χρ. Αγγελονίδου. Στο ΒΥΡΩΝΑ 12.30 μ.μ. στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο ο Π. Πάλμος. Στο ΧΑΪΔΑΡΙ 6.30 π.μ. στους εργάτες Δήμου ο Μιχάλης Σελέκος.

Την Πέμπτη 23/3: Στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 6.30 π.μ. στους εργάτες Δήμου ο Γιώργος Μαυρίκος. Στην ΑΘΗΝΑ, 9.30 π.μ. στον Οργανισμό Νεολαίας Αθλησης και στις 11 π.μ στους Αρχιτέκτονες του Δήμου ο Σπ. Χαλβατζής. Στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στους εργάτες Δήμου ο Π. Σοφός. Στο ΑΙΓΑΛΕΩ 8.30 π.μ. στους εργάτες Δήμου ο Γ. Σαντζαρίδης.

Στον Πειραιά

Σήμερα Τρίτη, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, θα συναντηθεί με τους εργαζομένους του Δήμου Κορυδαλλού, στις 11 π.μ.

Αύριο Τετάρτη, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, θα επισκεφτεί από το πρωί το 7ο ΤΕΕ Πειραιά.



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ