Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πάρε κόσμε!

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Θέλεις να γίνεις Αμερικανός υπήκοος; Κατατάξου στις Ενοπλες Δυνάμεις και πολέμα στο Ιράκ»... Εάν υπάρξει η πιθανότητα να γυρίσεις ζωντανός, τότε «άμεσα θα λάβεις την αμερικανική υπηκοόητα».

Η είδηση έχει γίνει γνωστή σχεδόν εξαρχής. Δηλαδή από την έναρξη του πολέμου. Εντούτοις, Αμερικανοί αξιωματούχοι την αρνιούνταν μετά βδελυγμίας.

Ακόμη και όταν ο πρώτος νεκρός «Αμερικανός» στρατιώτης, ήταν από τη Γουατεμάλα, και του δόθηκε υπηκοότητα μετά θάνατο, καθώς και πράσινη κάρτα στους άμεσους συγγενείς του. Μερικούς μήνες αργότερα το «Ιτάρ Τας» είχε τονίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υφίστανται πολύ περισσότερες στρατιωτικές απώλειες στο Ιράκ από αυτές που αναγνωρίζουν επίσημα, απλούστατα γιατί οι «επίσημες στατιστικές δεν περιλαμβάνουν στον επίσημο αριθμό θυμάτων τους μη-υπήκοους των ΗΠΑ, που κατατάσσονται για να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν την υποκοότητα»... με το ίδιο τους το αίμα!

Φιέστες για ποιους;

Στη φιέστα που στήθηκε, το περασμένο Σάββατο, στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αν δεν ακουγόταν η μουσική του Μίκη, θα νόμιζε κανείς ότι βρισκόμαστε στην εποχή του, αλήστου μνήμης, χουντικού κιτς. Οσον, δε, αφορά στα όσα ειπώθηκαν θα έμεναν στην ιστορία οι λογοτεχνικές ...σαχλαμάρες του Λαλιώτη περί «γέφυρας που ενώνει τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς κι αποδεικνύει ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», αν δεν υπήρχε η πρακτικότητα και η κυνικότητα του Γάλλου εργολάβου, ο οποίος, μιλώντας στην τελετή, επανέφερε τους πάντες στην πραγματικότητα, λέγοντας: Ελπίζουμε η τωρινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, να εκτιμήσει το έργο μας και να μας δώσει κι άλλες δουλιές!!! Δυστυχώς, για όλους αυτούς δουλεύει ο ελληνικός λαός στις συνθήκες του συστήματος της εκμετάλλευσης! Για τα μονοπωλιακά μεγαθήρια και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους...

«Καμένοι από χέρι»

Πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή το μεσημέρι κατέκαψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Αφών Μπρέζα - «ΣΕΦ», (εταιρία συσκευασίας οσπρίων, ρυζιού και ζάχαρης), που λειτουργούσε στον Τύρναβο της Λάρισας. Κι ενώ οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης θ' αποζημιωθούν - έστω και λειψά - από ασφαλιστική εταιρία για την οικονομική ζημιά που υπέστησαν, οι 80 εργαζόμενοι θα πληρώσουν τελικά «το μάρμαρο», καθώς θα μείνουν χωρίς δουλιά.

Αλλά, δεν είναι μόνο οι 80 οικογένειες των εργαζομένων της «ΣΕΦ», που πληρώνουν το βαρύ τίμημα της ανεργίας στη Λάρισα. Είναι και πολλές άλλες, καθώς, το τελευταίο διάστημα, οι εργοδότες της περιοχής προχωρούν σε πολλές απολύσεις. Ιδιαίτερα πλήττονται οι εργάτες που απασχολούνταν για τα ολυμπιακά έργα και όσοι είχαν βρει προσωρινή δουλιά μέσω του περιβόητου προγράμματος «ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας» κι άλλων παρόμοιων προγραμμάτων. Για να δικαιολογήσουν τις απολύσεις οι εργοδότες επικαλούνται την «ανάγκη» περιστολής των λειτουργικών εξόδων - σε μια περίοδο που τα κέρδη τους πάνε καλά - ή κατηγορούν τους απολυμένους ότι δεν προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες, που δημιουργούνται με τις αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίες έχουν προωθηθεί στις εργασιακές σχέσεις....

Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις

Στις ΗΠΑ βρέθηκε ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, όπου είχε συναντήσεις με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Κόλιν Πάουελ, και τον υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ είχε προλάβει, ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες να «βάλει φωτιά» στην περιοχή του Καυκάσου με τις δηλώσεις του, αλλά και τις ενέργειες που υπογείως υποστηρίζει η κυβέρνησή του. Ο Σαακασβίλι χαρακτηριστικά απείλησε ότι η γεωργιανή Ακτοφυλακή θα ανοίξει πυρ εναντίον οποιοδήποτε ρωσικού πλοίου πλησιάζει τις ακτές της Αμπχαζίας! Παράλληλα, πρόσφατα, γεωργιανές δυνάμεις στη Νότια Οσετία άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον επικεφαλής της ρωσικής Δούμας για τις σχέσεις με τις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες.

Η Μόσχα αντέδρασε έντονα στις προκλήσεις του Σαακασβίλι κατηγορώντας τη Γεωργία για «πειρατεία», ενώ ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Ιβάνοφ απείλησε έμμεσα με χρήση βίας αν η Γεωργία προχωρήσει στην εφαρμογή των απειλών της. Ο Σαακασβίλι πάντως δε δείχνει να πτοείται, παρά το γεγονός ότι έχει οδηγήσει τη χώρα του στα πρόθυρα μιας νέας πολεμικής σύγκρουσης. Αλλωστε αν μετά από κάθε κρίση μπορεί να «ζητά» από την Ουάσιγκτον να μεσολαβήσει για να «λυθεί» το πρόβλημα τότε πάντα θα διαπραγματεύεται από θέση ισχύος...

Δε θέλουν καν ωράριο

Πρώτα άπλωσαν τα βρωμόχερά τους στις εργασιακές σχέσεις. «Πράσινοι» και «γαλάζιοι» κυβερνώντες, καλοπληρωμένοι και καλοταϊσμένοι, τοποθετημένοι σε πολυτελή γραφεία. Που συνέπραξαν με ένθερμους συνδικαλιστές, θιασώτες του κυβερνητικού και εργοδοτικού, «σύγχρονου» συνδικαλισμού της δουλοπρέπειας και της χαλασμένης συνείδησης. Με τις «ευλογίες» και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης των πολυεθνικών, προχώρησαν στις ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Παράλληλη ήταν και η πορεία στο θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Μία το ένα, μία το άλλο, πολλές φορές και όλα μαζί, κατακτήσεις και δικαιώματα ενταφιάστηκαν κάτω από τις κακότεχνες λεωφόρους της «νέας τάξης πραγμάτων». Μέχρι που φτάσαμε στην εποχή του Ζέπελιν και της κρατικής ρουφιανιάς παντός τύπου και καιρού, στην εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής αυθαιρεσίας. Με αυτό το πρόσχημα, με τον ψευδεπίγραφο «εθνικό στόχο», επέβαλαν την «Ολυμπιακή εργασιακή ειρήνη» κι αργότερα το «Ολυμπιακό ωράριο». Σαφής και διακηρυγμένος είναι ο σκοπός τους για ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση, μέχρι την απόλυτη απελευθέρωση - ασυδοσία, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Και τώρα προετοιμάζουν το έδαφος.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δ. Αρμενάκης, υποστήριζε σε επιστολή του στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο: «Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κατανοητές οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις κατά την περίοδο της Ολυμπιάδας, η οποία αποτελεί εθνικό γεγονός για τη χώρα μας». Με αυτή τη λογική, αντιμετωπίζουν οι εργοδοτικές ενώσεις τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τη διεύρυνση του ωραρίου. Με την ίδια λογική αντιμετωπίζουν οι πλειοψηφίες στα συνδικαλιστικά όργανα των ΕΒΕ και τα μέλη τους, που κανένα συμφέρον δεν έχουν από την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων. Κάτι που το αποδεικνύουν στην πράξη αρνούμενα να εξαντλήσουν τα όρια της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης για το ωράριο, την οποία επέβαλαν οι εκπρόσωποι των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών.

Σε αυτή την «Ολυμπιακή φυλακή» που ζούμε, με τα εμπορικά σήματα των χορηγών να έχουν επιβληθεί στα λάβαρα και τις σημαίες μας, υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που αγωνίζονται και έμποροι που επιμένουν: ωράριο 48 ωρών, Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα τα μαγαζιά κλειστά, Κυριακή αργία. Για να μπορούν να ζουν κι αυτοί σαν άνθρωποι, αλλά και οι εργαζόμενοι σ' αυτούς. Υπάρχουν αποφάσεις εμπορικών συλλόγων, έρευνες ανάμεσα στους μικρούς εμπόρους. Αλλά και η αρνητική εμπειρία της επέκτασης των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που τσάκισαν τους «μικρούς» της αγοράς σε κάθε ευκαιρία, με όπλο και το υφιστάμενο ωράριο των καταστημάτων.

Κανένας μικρός έμπορος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα ωράριο χωρίς όρια, μα ούτε και σ' αυτό που ισχύει τώρα. Για να το κάνει, θα πρέπει να βάλει και ένα ράντζο στο μαγαζί του. Οπότε αυτός θα «φύγει από τη μέση» αργά ή γρήγορα, ενώ οι πολυεθνικές και οι μεγαλέμποροι θα θησαυρίζουν 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα στις πλάτες των εργαζομένων - δούλων τους. Κι αν χρειαστούν προσχήματα, κανένα πρόβλημα. Ο τόπος βρωμάει από «εθνικά γεγονότα»...


Γιώργος ΦΛΩΡΑΤΟΣ

Τιμές και «τιμές»

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΑΜΕΣΑ στα τιμώμενα πρόσωπα στις εκδηλώσεις για τη Γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου, όπως διαπιστώσαμε, περιλήφθηκαν και οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας. Αραγε σε αυτούς γιατί οφείλουμε τιμές;

Μήπως γιατί καταδεχτήκανε να κερδοσκοπήσουν σε βάρος μας με τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι χτεσινοί και συνεχίζουν οι σημερινοί κυβερνώντες; Δεν τους... τιμούν αρκετά άραγε τα 10 ευρώ που θα πρέπει να πληρώνει ο Ελληνας πολίτης;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ προσέγγιση του πράγματος: Κατά τον Μιχάλη Λιάπη θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των Μέσων Μεταφοράς από το Σεπτέμβρη, που εξαρτώνται από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου! (Στην πραγματικότητα εξαρτώνται από την πολιτική λιτότητας που θέλουν να ακολουθήσουν).

Πάντως με βάση αυτό το σκεπτικό, θα μπορούσε η τιμή του εισιτηρίου του λεωφορείου ή του ΗΣΑΠ και του μετρό να είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και απολύτως δεμένη από τη... διαπραγμάτευση του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη. Το φαντάζεστε;

Μια φορά αυτές οι ανακοινώσεις μάλλον θεωρούν δεδομένο ότι οι υπάρχουσες τιμές των μέσων μεταφοράς είναι χαμηλές, άποψη που δε συμμερίζονται (τους βεβαιώνουμε) αυτοί που τα χρησιμοποιούν.

«ΟΔΗΓΙΕΣ» αποκαλεί την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το τι επιτρέπεται και τι όχι σε όσους θα θελήσουν να παρευρεθούν σε ολυμπιακή εγκατάσταση για να δουν κάποιο αγώνισμα! Μάλλον με... στρατιωτικό διάταγμα μοιάζει.

Μέχρι και τις διαστάσεις των σημαιών που θα μπορεί να έχει ο καθένας ορίζονται, κι αναρωτιόμαστε αν θα κάθονται οι αρμόδιοι να τις μετράνε στην είσοδο. Δε συζητάμε για τα μικροπράγματα, αφού σχεδόν οτιδήποτε θεωρείται πιθανό φονικό όπλο.

Οσο για την αναφορά που γίνεται στην απαγόρευση «μη εγκεκριμένων εκδόσεων» θα είχε ενδιαφέρον να μας πληροφορήσουν ποιες είναι οι εγκεκριμένες εκδόσεις και ποια είναι η αρμόδια αρχή για την έγκρισή τους ή όχι.


Παπαγεωργίου Βασίλης

«Μάτι» Ζέπελιν και στις εκκλησιές;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το παρακάτω περιστατικό δημοσιεύτηκε στην τρικαλινή εφημερίδα «Η Ερευνα» και είναι ενδεικτικό του κλίματος τρομοϋστερίας που καλλιεργείται στην πρωτεύουσα, αλλά και στις άλλες Ολυμπιακές πόλεις.

«Μάτι» Ζέπελιν και στις εκκλησιές. Τρικαλινός που διαμένει στην Αθήνα, μας αφηγήθηκε το παρακάτω χτεσινό περιστατικό: Ανήμερα του Σωτήρος πήγαμε να τιμήσουμε τη γιορτή στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αγία Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας είδαμε έκπληκτοι να εισέρχονται κάποια στιγμή τρεις ένοπλοι ένστολοι των ειδικών δυνάμεων και οπλισμένοι με αυτόματα όπλα να περιεργάζονται το χώρο. Μετά από μερικά λεπτά κι αφού δε διαπίστωσαν κάτι ύποπτο, εγκατέλειψαν το εκκλησάκι. Στο προαύλιο κάποιοι βρήκαν το κουράγιο να τους ρωτήσουν για το σκοπό της «επίσκεψης». Τότε ήρθε αποστομωτική η.... διευκρίνιση: «Μας έστειλε το Ζέπελιν, γιατί διαπίστωσε πως γινόταν συγκέντρωση!»

Από εμάς, κανένα σχόλιο. Δε χρειάζεται, άλλωστε.

«Τεχνητή» ηρεμία και ασφάλεια

Τη χρήση ινδικής κάνναβης για τη θεραπεία του «στρες μάχης» που βιώνουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ενέκρινε, σε πειραματική βάση, ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με μια τελευταία ανακοίνωσή του, αυξάνονται διαρκώς οι περιπτώσεις Ισραηλινών στρατιωτών, τόσο μόνιμων όσο και εφέδρων, οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα αυξημένου άγχους, πανικού και αναστάτωσης όπως και διαταραχών στον ύπνο μετά από την ολοκλήρωση της θητείας τους στα Κατεχόμενα.

Οι περισσότεροι παθόντες είτε υπηρέτησαν επί μακρόν στα φυλάκια ελέγχου του ισραηλινού στρατού που αποκλείουν τις παλαιστινιακές πόλεις είτε συμμετείχαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εντός αυτών των πόλεων. Ετσι, ο ισραηλινός στρατός, σε συνεργασία με την αρμόδια σχολή του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, αποφάσισε να τους χορηγεί THC, συστατική ουσία της ινδικής κάνναβης, προκειμένου να τους ανακουφίζει και σταδιακά να τους αποκαθιστά την ψυχική τους ισορροπία.

Ετσι, λοιπόν, η ηγεσία του ισραηλινού στρατού όσους δε φυλακίζει επειδή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια εθνοκάθαρση, τους «μαστουρώνει» για να μπορέσουν να αντέξουν τον εαυτό τους μετά από όσα είδαν και όσα διέπραξαν. Κατά τ' άλλα, όλα γίνονται «απολύτως δικαιολογημένα για λόγους ασφαλείας». Αν, όντως, ήταν έτσι, γιατί οι μισοί αρνούνται να υπηρετήσουν στα Κατεχόμενα και οι υπόλοιποι επιστρέφουν άρρωστοι;

Ο ταλαντούχος κ. Βάντερφορντ

Ο Μπεν Βάντερφορντ ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατασκεύασε βιντεοταινία στο σπίτι ενός φίλου του κάνοντας χρήση των ειδικών δυνατοτήτων που προσφέρουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πολύ τοματοχυμό... Δημοσίευσε αυτή τη φάρσα - βιντεοταινία στο Διαδίκτυο λίγο μετά τον αποκεφαλισμό του Νίκολας Μπεργκ, του πρώτου που έχασε τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο και το βίντεο του αποκεφαλισμού του προκάλεσε τα πρώτα πολύ σοβαρά ερωτηματικά για την αυθεντικότητά του.

Για μήνες η βιντεοταινία παρέμεινε άχρηστη μέχρι που ανακαλύφθηκε και τελικά μεταδόθηκε από ισλαμιστική ιστοσελίδα. Εμοιαζε δε πολύ με προηγούμενες ταινίες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την οργάνωση «Ταουχίντ ουάλ Τζιχάντ» του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Ως συνήθως, νέος αποκεφαλισμός, νέος αποτροπιασμός.

Ομως... η μητέρα του Βάντερφορντ διαβεβαίωνε ότι είναι ζωντανός και ότι «πρόκειται για φάρσα. Εχει πολύ καλές γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ασχολείται πολύ με αυτά»...

«Ηταν ένα διαφημιστικό κόλπο, αλλά κανείς δεν το είχε προσέξει μέχρι σήμερα» δήλωσε και ο ίδιος... Διαφημιστικό κόλπο από έναν ταλαντούχο «πιτσιρικά» που μάλιστα είχε το θράσος να δηλώσει: «ήθελα να δείξω στον κόσμο πόσο εύκολο είναι να κατασκευάσεις ένα τέτοιο βίντεο»... Για να μην ξεχνιόμαστε...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με τους εργάτες στο Σύνταγμα

Στους δεκατρείς νεκρούς εργάτες στα Ολυμπιακά έργα είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Δεν είναι εκδήλωση-μνημόσυνο, αλλά απόδοση τιμής σε αυτούς τους νεκρούς εργάτες που μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους τους ήταν και είναι οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου. Είναι αυτοί που δικαιούνται να περηφανεύονται γιατί αποτελούν μέλη της πιο ζωντανής και δημιουργικής δύναμης, της εργατικής τάξης. Οτιδήποτε πάνω στη γη γίνεται από τα χέρια τους και το μυαλό τους, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Στην άλλη μεριά, οι καπιταλ(η)στές και οι πολιτικοί τους εκφραστές, με μηχανισμούς τρομοκρατίας και καταστολής, υφαρπάζουν τον πλούτο. Κάνουν δικό τους αυτό που χτίζουν καθημερινά τα εκατομμύρια των εργαζομένων. Χωρίς κανένα δισταγμό θυσιάζουν ακόμα και ζωές προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Ολα αυτά τα χρόνια έβαλαν Ελληνες και ξένους εργάτες να δουλεύουν ασταμάτητα, καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, στο όνομα του «εθνικού στόχου», των Ολυμπιακών Αγώνων. Και αφού φτιάχτηκαν τα έργα ήρθαν να τα αρπάξουν πολιτικάντηδες και πολυεθνικές, σαν να είναι δικά τους, για να καρπωθούν ακόμα περισσότερα κέρδη.

Και ύστερα καλούν τους εργάτες σε «εθνική ενότητα και ομοψυχία» για να λειτουργήσουν όλα άψογα. Να μη δυσανασχετήσουν που η Αθήνα έχει γίνει ένα απόρθητο φρούριο και κέντρο επιχείρησης των ΝΑΤΟτρομοκρατών. Να μην οργίζονται όταν ένας τεράστιος χαφιές κυκλοφορεί πάνω από τα κεφάλια τους, καταγράφοντας ακόμα και την ανάσα τους. Τους καλούν ακόμα να αγοράσουν τα ακριβά εισιτήρια των Αγώνων των πολυεθνικών και να χειροκροτήσουν μαζί με τους μακελάρηδες των λαών, τον πατέρα Μπους και τον Μπλερ. Μαζί με τους ατιμώρητους, φυσικούς και ηθικούς, αυτουργούς των εγκλημάτων στους χώρους δουλιάς, την εργοδοσία και τους κυβερνώντες.

Τούτες τις μέρες η πόλη έχει πάρει μια απατηλή όψη χαράς. Πολύχρωμες σημαίες που κυματίζουν στις κολόνες, ψεύτικα χαμόγελα, ιλουστρασιόν πολυσέλιδα αφιερωμένα στο δήθεν αθλητικό ιδεώδες των Αγώνων και η επικείμενη «μεγαλοπρεπής» τελετή έναρξης προσπαθούν να κρύψουν το θανατικό που φέρουν μαζί τους τα έργα. Χρέος όλων μας να σπάσουμε αυτή την καλογυαλισμένη βιτρίνα. Η σημερινή εκδήλωση να γίνει βήμα καταδίκης όσων προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας. Να δείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να τσαλαπατά τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια, τη δική μας και των οικογενειών μας. Μαζί με το ταξικό κίνημα να δώσουμε υπόσχεση για νέους πιο σκληρούς, πιο ανυποχώρητους αγώνες. Που θα γκρεμίζουν τη μοιρολατρία και μαζί όλους αυτούς τους ληστές του ιδρώτα μας και της ζωής μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ