Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Εξαφανίζουν τις αποδείξεις των εγκλημάτων τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Επτά αμερικανικοί στρατιωτικοί δορυφόροι, οι επονομαζόμενοι «Κλειδαρότρυπες», έχουν βάλει στόχο το Αφγανιστάν και το «βλέπουν» 24 ώρες το 24ωρο, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» και συνεχίζει: Μπορούν να διακρίνουν αντικείμενα στο έδαφος μεγέθους μόλις 10 εκατοστών. Εκτός αυτών, όμως, υπάρχει κι ένας ιδιωτικός δορυφόρος, ο οποίος «βλέπει», επίσης, το Αφγανιστάν και μπορεί να μην είναι τόσο εξελιγμένος, όσο οι στρατιωτικοί, αλλά μπορεί και διακρίνει αντικείμενα μεγέθους έως ένα μέτρο. Θα μπορούσε, λοιπόν, ο «Ikonos» - έτσι λέγεται ο ιδιωτικός αυτός δορυφόρος - να φωτογραφίζει τις περιοχές που βομβαρδίζονται και από τις φωτογραφίες αυτές να αποκαλύπτεται εάν είναι στρατιωτικοί στόχοι ή χωριά και συνοικίες, να φαίνονται ακόμη και τα πτώματα των αμάχων, πάνω στο έδαφος.

Προκειμένου, λοιπόν, να μη δημοσιοποιηθούν τέτοιες φωτογραφίες, το Αμερικανικό Πεντάγωνο αγόρασε την αποκλειστική χρήση όλων αυτών των φωτογραφιών από την ιδιοκτήτρια του δορυφόρου εταιρία «Space Imaging», αντί αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρία δεσμεύτηκε να μην πωλήσει, διαθέσει ή παραχωρήσει αεροφωτογραφίες σε άλλη εταιρία ή οργανισμό. Και, μάλιστα, η συμφωνία έχει αναδρομική ισχύ, από την ημέρα που άρχισαν οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το «αντιτρομοκρατικό» Ποντίκι...

Εχοντας τον Τζ. Μπους με γενειάδα και σαρίκι μπιν Λάντεν στην πρώτη του σελίδα και ανάμεσα στα διάφορα θέματά του αρκετά για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μια αποκαλυπτική συνέντευξη μιας Αμερικανίδας, ταγματάρχη υγειονομικού του στρατού των ΗΠΑ, σχετικά με τη χρήση και τις συνέπειες βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, κυκλοφόρησε χτες η σατιρική εφημερίδα «Το Ποντίκι». Να σημειώσουμε, επίσης, την επανέκδοση του ενδιαφέροντος βιβλίου «Η βιομηχανία της "τρομοκρατίας"» (α` έκδοση το 1992 - εκδόσεις «Ποντίκι»). Ενα βιβλίο, που έχει ιδιαίτερη επικαιρότητα, αφού καταπιάνεται με το πώς η Δύση νομιμοποιεί την πολιτική της και την εξουσία της κατασκευάζοντας θύτες και θύματα της τρομοκρατίας.

Η ιστορία διδάσκει

1979 - 1990: Οι Αμερικανοί Πρόεδροι Τζ. Κάρτερ και Ρ. Ρήγκαν δίνουν πάμπολλες υποσχέσεις στον αφγανικό λαό, για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν και τη μετατροπή του σε επίγειο παράδεισο, αν συμπαραταχτεί με τους μουτζαχεντίν και εκδιώξουν τους «άθεους κομμουνιστές της Καμπούλ και τους Σοβιετικούς εισβολείς». Τι έγινε μετά και μέχρι σήμερα; Το ξέρουν οι πάντες.

1991: Ο πρόεδρος Τζ. Μπους, πατέρας του σημερινού, υπόσχεται ότι θα κάνει τη Μέση Ανατολή μια «όαση ειρήνης», εφόσον οι αραβικές χώρες υποστηρίξουν τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Κόλπου. Τι έγινε μετά και μέχρι σήμερα; Το ξέρουν οι πάντες.

2001: Ο πρόεδρος Τζ. Μπους (υιός) υπόσχεται πολλά και διάφορα και προς διάφορες κατευθύνσεις, προκειμένου να διευρύνει και ισχυροποιήσει την «αντιτρομοκρατική» συμμαχία. Τι θα γίνει μετά; Πιστεύουμε, ότι μπορεί να το προβλέψει κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος και, κυρίως, να σηκώσει το ανάστημά του, ώστε να τα αποτρέψει.

Μια επίκαιρη περιγραφή

«...Παράγουμε επικίνδυνα για το σώμα και την ψυχή παιγνίδια για να προσπαθούμε μετά, με επιτροπές, συμβούλια και νομοθεσία, να περιορίσουμε τις συνέπειες. Παράγουμε τρόφιμα με βλαβερότατες ουσίες (βελτίωση χρώματος, δημιουργίας ψευδογεύσεων!) για να "επιβάλουμε" ακολούθως στον παραγωγό να σημειώνει την επικινδυνότητά τους με ειδικές προειδοποιητικές πινακίδες (που λίγοι τις καταλαβαίνουν) και με κόκκινα γράμματα. Παράγουμε φιλμς που δηλητηριάζουν ύπουλα ψυχή, πνεύμα, συνήθειες, νοοτροπία για να δημιουργήσουμε μετά διάφορα προειδοποιητικά σύμβολα στην τηλεόραση και να ρίξουμε την ευθύνη στο γονέα με τη φράση "κατάλληλο για ανηλίκους, απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων".

Ετσι φθάνουμε και στην έρευνα, παραγωγή και αποθεματοποίηση καταστροφικών όπλων, των ονομαζομένων χημικών και βιολογικών. Αφού, λοιπόν, με τεράστια χρηματικά ποσά τα ερευνήσουμε και τα παράγουμε, μετά προσπαθούμε να μειώσουμε τις συνέπειες, όταν αυτές αρχίσουν απειλούν βέβαια τις βιομηχανικές χώρες. Αφού δημιουργήσουμε συνειδητά τους τεράστιους κινδύνους, παράγουμε ακολούθως συμβούλια, επιτροπές και συνεργεία μείωσης των κινδύνων, αντίδοτα, ειδικές στολές και φάρμακα...».

Μια επίκαιρη περιγραφή του σύγχρονου καπιταλισμού, των «νόμων της αγοράς» και του κέρδους, από τον Ι. Στ. Παπαδόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στα χτεσινά «Νέα».

Τα ... σκονισμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΛΥ ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΗ η ειδησεογραφία τελευταία. Σκόνη άσπρη στον «Ευαγγελισμό» και ο ανθρακο-πανικός εισήχθη πανηγυρικά και στην Ελλάδα. Σκόνη μαύρη και περίεργη στην πολιτική ζωή, μετά τη σκανδαλολογία που εισήγαγε ο Κώστας Λαλιώτης!

Κοινό χαρακτηριστικό και στις δυο περιπτώσεις: Πολύς, μα πάρα πολύς θόρυβος, μπόλικος εντυπωσιασμός και το πιθανό αποτέλεσμα ένα μεγάλο τίποτα. Κι αν θέλει κανείς να διαπιστώσει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, πρέπει να περιμένει μέχρι να διαλυθούν τα νέφη της σκόνης.

Δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα...

ΠΑΝΤΩΣ, δε δικαιούται η Νέα Δημοκρατία να διαμαρτύρεται, ότι ο Κ. Λαλιώτης ...προσπαθεί να ξυπνήσει τα πάλαι ποτέ αυριανιστικά χαρακτηριστικά των ΠΑΣΟΚων με αναφορές σε τροφοδότες λογαριασμούς και σκάνδαλα.

Αυτοί ξεκίνησαν τέτοιες ιστορίες σκανδαλολογίας, προσπαθώντας να βρουν έναν τρόπο να κάνουν αντιπολίτευση, αφού στα σημαντικά πολιτικά θέματα αυτής της περιόδου, όχι απλά συμφωνούν, αλλά συντάσσονται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική.

ΟΣΟ ΓΙΑ την ουσία της ιστορίας, εδώ δυσκολεύονται να βρουν άκρη οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με τις of shore εταιρίες και όλα αυτά τα κυκλώματα ξεπλύματος χρημάτων. Λέτε να τα καταφέρει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής; Λίγο δύσκολο μοιάζει.

Μακάρι να μπορούσαμε, εδώ που τα λέμε, να βρούμε ποιοι παράγοντες στην Ελλάδα έχουν και γιατί τέτοιους λογαριασμούς. Θα μαθαίναμε πολλά και ίσως ...ξέμπλεκαν λίγο διάφορα «διαπλεκόμενα».

ΠΑΝΤΩΣ, έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αυτό είναι σίγουρο. Πρόκειται για την πολιτική αντιπαράθεση - μαϊμού, που στήνουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και στην οποία επιχειρούν να εμπλέξουν την πολιτική ζωή.

Το καλό είναι πως τόσα χρόνια έχουμε μάθει πια πολύ καλά τα τερτίπια τους. Ομολογουμένως, δε, αυτός ο Λαλιώτης δεν έχει αλλάξει καθόλου μα καθόλου τις μεθόδους του.


Γρηγοριάδης Κώστας

Θέλουν Ενοπλες Δυνάμεις «νέας τάξης»

Σε διαδικασία πληρέστερης μετατροπής τους σε ΝΑΤΟικό παράρτημα βρίσκονται οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, ώστε να αποτελέσουν το όχημα και το διαβατήριο ταυτόχρονα για την εμπλοκή της Ελλάδας στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Παράλληλα με τη διαδικασία αυτή, συντελείται ένας αποχρωματισμός τους από τα χαρακτηριστικά, που συνδέονται με αυτό που πρέπει να είναι η κύρια και αποκλειστική αποστολή τους, δηλαδή η προστασία των συνόρων της χώρας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Η παραπάνω μετεξέλιξη δρομολογείται σε διάφορα επίπεδα που αφορούν τη δομή και την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί και τους εξοπλισμούς, διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα διάστημα και τελευταία επισφραγίστηκε με την αναθεώρηση και του αμυντικού δόγματος.

Με την αναθεώρηση αυτή θεσμοθετήθηκε η ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των Αμερικανών και μπήκε η σφραγίδα των σχεδίων της «νέας τάξης» στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Ετσι εγκαταλείπεται η εθνική άμυνα υπέρ της ΝΑΤΟικής «ασφάλειας», η οποία μαζί με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους έχει και τη διάσταση της εσωτερικής καταστολής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πλαίσια του νέου αναθεωρημένου δόγματος εντάχθηκε στις αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων και η αντιμετώπιση των λεγομένων «ασύμμετρων απειλών», όπου περιλαμβάνεται και η τρομοκρατία, που πλέον χαρακτηρίζεται «εθνική απειλή». Με τον τρόπο αυτό, οι Ενοπλες Δυνάμεις οδηγούνται στο να «αλληθωρίσουν» και προς το εσωτερικό, βάζοντας στο στόχαστρό τους τον ίδιο τον ελληνικό λαό, όταν κριθεί ότι αποτελεί παράγοντα «αποσταθεροποίησης» του συστήματος.

Αμεσο δείγμα της αλλαγής του χαρακτήρα και της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η δημιουργία μισθοφορικού σώματος που θα στελεχώνεται από επαγγελματίες οπλίτες, οι οποίοι θα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των κλασικών μισθοφόρων. Δε διστάζουν λοιπόν να βγάζουν και ντελάληδες για να στρατολογήσουν νέους. Διαφημίζουν τα πλεονεκτήματα που θα έχουν όσοι νέοι επιλέξουν να γίνουν αναλώσιμο υλικό στη ΝΑΤΟικές πολεμικές μηχανές. Επίσης, μια τέτοια επιχείρηση εμπεριέχει δραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση αυτών που στελεχώνουν τις Ενοπλες Δυνάμεις και η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην ίδια την ικανότητά τους να εκπληρώνουν αυτό που θεωρείται κύρια αποστολή τους, την προστασία της εθνικής ανεξαρτησίας και άμυνας.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά όπου «εθνικό» χαρακτηρίζεται αυτό που συμφέρει το κατεστημένο και τα ξένα συμφέροντα που εκπροσωπεί και υπηρετεί. Στις παρούσες συνθήκες όμως, η ταύτιση του «εθνικού» συμφέροντος με τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς υποθηκεύει μακροπρόθεσμα τη χώρα και το μέλλον του ελληνικού λαού και εμπεριέχει πολλαπλούς κινδύνους. Είναι λοιπόν υπόθεση του ελληνικού λαού, της νεολαίας, του μαζικού λαϊκού κινήματος η παρέμβαση στις αλλαγές που συντελούνται στο χαρακτήρα και το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί ο ελληνικός λαός, θα τις βρει μπροστά του, είτε όταν κληθεί να υπηρετήσει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είτε όταν στις Ενοπλες Δυνάμεις ανατεθεί ρόλος εσωτερικής καταστολής.


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ

Συνέδριο πανηγύρι...

Γρηγοριάδης Κώστας

Πολλά και διάφορα ειπώθηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το πρόσφατο συνέδριο του κόμματός τους, αλλά το πλέον εύστοχο και πετυχημένο το είπε ένα από τα εμπειρότερα και παλιότερα στελέχη του, ο Παρασκευάς Αυγερινός και σας το μεταφέρουμε: «Το συνέδριο αυτό ήταν κάθε άλλο παρά συνέδριο κόμματος, ήταν ένα πανηγύρι. Εντάξει, τα πανηγύρια καλά είναι. Χρειάζεται ίσως να τα κάνουμε, αλλά δεν μπορεί να τα ονομάζουμε συνέδριο».

Περιττό να σημειώσουμε ότι συμφωνούμε μαζί του. Θέλουμε, όμως, να προσθέσουμε, ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει όσα πανηγύρια θέλει, αλλά μέχρι πότε θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τους λογαριασμούς;

Περί υποκρισίας και...

Με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όμως, ασχολείται, με τον δικό του τρόπο και ο Διον. Τσακνής στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία» και, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει και τα παρακάτω: «Καλά, ρε παιδιά! Το ογδόντα τοις εκατό των Ελλήνων ήταν και είναι αντίθετοι με τους βομβαρδισμούς και τον πόλεμο, εσείς οι έξι χιλιάδες τόσοι, που συμμετείχατε στο συνέδριο, ανήκατε όλοι στο είκοσι τοις εκατό; Η επιστήμη λέει πως αυτό είναι στατιστικώς αδύνατον. Οπότε;

Κανένας; Ακόμη και ύστερα απ' την προκλητική ομιλία εκείνου του ανεκδιήγητου Ισραηλινού υπουργού που σας έκανε μάθημα "αντιτρομοκρατίας" (και που εκ των υστέρων αλληλοδιαψεύσθηκε και αλληλοδιασύρθηκε με την εδώ πρεσβεία του), δε βρέθηκε κάποιος να μιλήσει και να τον βάλει στη θέση του; Τέτοια σιωπή; Τέτοια γραμμή; Α-πα-ρά-δε-κτον, που θα έλεγε και ο εθνικός μας Θανάσης.

Καταλαβαίνω, είχατε άλλες κάψες. Θα την πάρει τη λευκή επιταγή, δε θα την πάρει; Τι ποσό θα βάλει μέσα; Θα το σηκώσει το γάντι, δε θα το σηκώσει; Θα είναι πάνω από το 70% το ποσοστό, δε θα είναι; Θα υπουργοποιηθεί ο "έτσι" και σε τι πόστο θα βάλει τον "Αλλον"; Θα το δεχτεί; Μεγάλα διλήμματα».

... διγλωσσίας το ανάγνωσμα

Και ο Δ. Τσακνής συνεχίζει: «Και πιστέψτε με, δεν είχα καμία πρόθεση να μπω στα κομματικά σας. Βγάλτε όποιον θέλετε για πρόεδρο ή για διάδοχο, πείτε ό,τι θέλετε για τους αντιπάλους σας εντός και εκτός του κόμματός σας, αλλά πείτε και κάτι για το πάπλωμα! Εκτός πια και αν η θέση σας για πάπλωμα είναι η σιωπή, ή αν συμπίπτει με αυτή που επισήμως εξέφρασε ο πρωθυπουργός (και οι "Αλλοι"). Πείτε το, δεν είναι κακό, αλλά μη βγαίνετε μετά στα καφενεία και πουλάτε αντιαμερικανισμό, γιατί όλο και θα βρίσκονται κάποιοι να σας υπενθυμίζουν αυτή σας την αντίφαση. Αλλο σύνεδρος και άλλο πολίτης, δηλαδή;».

Αλαλούμ...

Δύο ολόκληρες ώρες είχαν περάσει από τη στιγμή, που κάποιος ύποπτος φάκελος επισημάνθηκε στο υπουργείο Υγείας και κανένας αρμόδιος δεν μπορούσε να πει το παραμικρό. Επρόκειτο περί φάρσας, περί άσκησης ετοιμότητας ή για κάποιο πραγματικά ύποπτο γεγονός.

Στην αρχή κάποιοι (αν)αρμόδιοι είπαν για άσκηση ετοιμότητας. Μετά, κάποιοι άλλοι δεν το επιβεβαίωναν και σχεδόν το διέψευδαν. Και οι φήμες, οι πληροφορίες «αρβύλας» και κάθε τι παρόμοιο «φρούτο» κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα. Και να σκεφθείτε, ότι μόλις προχτές, οι κυβερνώντες δήλωναν κατηγορηματικά, ότι η χώρα είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει το όποιο τέτοιο ενδεχόμενο. Εκτός και οι αρμόδιοι είναι τόσο πολύ... έτοιμοι, που δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά, ούτε καν μια φάρσα ή μια άσκηση ετοιμότητας...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Ανθρακας» και προετοιμασία κλίματος

Μυστήριο; Πρόκειται για μια άλλη κατασκευή των ΜΜΕ; Και πού τη βρήκαν τα ΜΜΕ; Και γιατί να διαλέξουν ειδικά τη σπάνια περίπτωση του άνθρακα; Ισως η πραγματική σειρά των γεγονότων βοηθήσει να γίνουν κάποιες σκέψεις και ίσως να βγουν και κάποια συμπεράσματα σ' αυτούς που θα σκεφτούν...

Την περασμένη Παρασκευή, έχει βγει το FBI και έχει ειδοποιήσει για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις επόμενες ώρες. Μέχρι εκείνη την ώρα, έχει γίνει η απαραίτητη «προθέρμανση» με αφορμή μόνο τα δύο περιστατικά στη Φλόριδα, που μπορεί να ήταν και τυχαία. Για γρίπη πήγαινε στο γιατρό ο Αμερικάνος και τον μπούκωνε αντιβιοτικά για τον άνθρακα... Από την Παρασκευή το βράδυ, αρχίζουν να πυκνώνουν οι διαρροές - ανακοινώσεις για τα περιστατικά των επιστολών. Ακολουθούν ανακοινώσεις των επισήμων, που, ουσιαστικά, το περιεχόμενό τους είναι «διατηρηθείτε ανήσυχοι, αλλά δεν ξέρουμε γιατί...». Τέτοιες ήταν, για παράδειγμα, οι δηλώσεις του ίδιου του Τζ. Μπους, του αντιπροέδρου, του υπουργού Υγείας, γερουσιαστών κ.ά. Στο μεσοδιάστημα, σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, έχουμε μόνον πέντε περιπτώσεις που έχουν προσβληθεί από άνθρακα. Εχουμε, όμως, καταγγελίες για επιστολές σε διάφορα κρατικά κτίρια, όχι μόνο στις ΗΠΑ. Εχουμε ανθρώπους, που έχουν «εκτεθεί» (σε τι;) και τους φουσκώνουν στην αντιβίωση και έχουμε και μασημένα λόγια για το τι περιείχαν, τελικά, αυτές οι επιστολές.

Κλιμακωτά, με αφετηρία τις ΗΠΑ, ο πανικός μεταδίδεται, όπως η φλόγα στα ξερά φύλλα. Ανθρωποι σε πανικό, συνήθως εγκαταλείπουν πλευρές της συνείδησης και της λογικής, χώρια ότι γίνονται ιδιαίτερα ευάλωτοι και ανεκτικοί. Σε τέτοια κατάσταση, κυνηγημένοι στις «σπηλιές του φόβου», πιο εύκολα ίσως ανεχτούν «τρομονόμους» και «μέτρα ασφαλείας», που σε καμιά άλλη περίπτωση δε θα μπορούσαν να ανεχτούν και να διατηρήσουν, ταυτόχρονα, το στοιχειώδες επίπεδο πολιτισμού, που, έστω για «πρόσοψη», έχουν φτιάξει στις υποκριτικές αστικές κοινωνίες.

Εχουμε, επίσης, το δεδομένο πως η παρασκευή του άνθρακα - που έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί σαν βιολογικό όπλο - προϋποθέτει υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και εργαστήρια πολύ υψηλής ειδίκευσης. Επειδή αυτό το πολύ απλό θα μπορούσε άμεσα να φωτογραφήσει και τον «ένοχο», αν υπάρχει, από προχτές ήδη το αμερικάνικο προπαγανδιστικό βιολί έχει αλλάξει και στους ήδη πανικόβλητους όλο και πιο συχνά παίζει ένα σκοπό, που καταλήγει στο Ιράκ, ή σε άλλη από τις «ύποπτες» χώρες...

Με άλλα λόγια, τα γεγονότα δείχνουν πως ο αληθινός ένοχος τουλάχιστον του πανικού δεν είναι ούτε τα ΜΜΕ, αυτή τη φορά, ούτε οι φαρσέρ. Τον ξεκίνησε και τον ταΐζει η αμερικάνικη προπαγανδιστική μηχανή. Στόχος; Για την ώρα ασαφής, όπως και τα λόγια τους. Ισως μόνο να έχουν την ανθρωπότητα σε πανικό και ...ό,τι αρπάξουν από εκεί και πέρα. Από την αποδοχή των εγκληματικών βομβαρδισμών, την ανοχή σε όλο και μεγαλύτερες στερήσεις των ανθρωπίνων ελευθεριών, μέχρι και την προετοιμασία για μελλοντική επέμβαση σε άλλη χώρα ή χώρες.

Μισθοφόροι

Το υπουργείο

Αμυνας

ζητάει μισθοφόρους

ζητάει φαντάρους,

μόνιμους

με φίνους, όντως,

όρους,

δίνει μισθό

ελκυστικό

και τζάμπα

ξάπλα, μάσα

και δωρεάν

ολότελα

προσφέρει

και μια κάσα!

*

Το υπουργείο

Αμυνας

στρατιώτες

προσλαμβάνει

για να τους στέλνει

όπου θεν το ΝΑΤΟ,

οι Αμερικάνοι,

το υπουργείο

Αμυνας ζητάει

φαντάρους - πιόνια,

να αγοράσει

προσπαθεί

κιμά

για τα κανόνια!


Ο οίστρος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ