Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στο ρόλο του «κράχτη»

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Πρέπει να σχηματιστεί μια οικουμενική κυβέρνηση, ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός», δήλωσε χτες σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Real Fm» ο Γ. Καρατζαφέρης. Γνωστός «λαγός» της κυβέρνησης και πάντα πολύτιμο «δεκανίκι» του συστήματος και της πλουτοκρατίας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έσπευσε για ακόμα μια φορά να δηλώσει «έτοιμος» για τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των αστικών κομμάτων. Οι κλυδωνισμοί που δέχεται το αστικό πολιτικό σύστημα και η διόγκωση της λαϊκής οργής έχουν κινητοποιήσει τις «εφεδρείες των προθύμων» προκειμένου με κάθε τρόπο και μέσο να χειραγωγηθούν οι λαϊκές συνειδήσεις, να διασφαλιστεί η πολιτική εξουσία της άρχουσας τάξης και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η βάρβαρη πολιτική. Μάλιστα, στη συνέντευξή του ο Γ. Καρατζαφέρης, παρότι αρχικά υποστήριξε ότι δεν τον ενδιαφέρει το «όνομα» που θα ηγηθεί της «οικουμενικής κυβέρνησης», τελικά έσπευσε να δηλώσει την προτίμησή του στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου. Οι διεργασίες στο «στρατόπεδο» της αστικής τάξης και των κομμάτων της θα διευρυνθούν το επόμενο διάστημα με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού σε νέες ...«σωτήριες λύσεις» και τελικά την υποταγή στη σφαγή του. Σ' αυτή την επιχείρηση ο Γ. Καρατζαφέρης ανέλαβε το ρόλο του «κράχτη»...

Παιχνίδια στις πλάτες των τυφλών

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων να θέσει το νυστέρι της εξυγίανσης μέχρι το κόκαλο». Αυτή την έκκληση απευθύνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (ΠΣΤ) στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση των 625 «τυφλών - μαϊμού» στη Ζάκυνθο, οι υποθέσεις των οποίων διερευνώνται.

Παρότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται γι' αυτήν την κατάσταση, αξιοποιούν την εξαθλίωση για να στήσουν πελατειακούς μηχανισμούς και στη συνέχεια για να πετσοκόψουν επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις, η ΕΟΤ καλεί στην πραγματικότητα τον «δολοφόνο να διαλευκάνει το φόνο»! Σε μια φάση απίστευτης βαρβαρότητας η ΕΟΤ επιλέγει να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις μια κυβέρνηση που στέλνει αδίστακτα το λογαριασμό της καπιταλιστικής κρίσης στα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΟΤ και ο ΠΣΤ προτείνουν «την αυστηροποίηση του συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας και παροχής επιδομάτων». Προτείνουν αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την Κάρτα Αναπηρίας ή Λειτουργικότητας, την οποία θα προμηθεύονται τα άτομα με αναπηρία αναλόγως όχι της αναπηρίας τους, αλλά του κατά πόσο «λειτουργικά» είναι! Αντί να ζητά η Ομοσπονδία επέκταση των επιδομάτων και των συντάξεων που δίνονται με το σταγονόμετρο, σιγοντάρει την κυβέρνηση στις απάνθρωπες περικοπές. Ας πάρει θέση η ΕΟΤ: Θεωρεί τυφλό αυτόν που διαθέτει το 1/10 της όρασής του ή ταυτίζεται με τη θέση της κυβέρνησης ότι τυφλός είναι εκείνος που έχει το 1/20 της όρασης; Δικαιούται επίδομα ή όχι; Οι υπόλοιπες κουβέντες περί «τυφλών - μαϊμού» και διαφάνειας είναι εκ του πονηρού...

Συνεταιρισμοί μεγαλοαγροτών

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο για το «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου - Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους», επιχειρεί να εκσυγχρονίσει, στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, τους συνεταιρισμούς, δίνοντας κύριο βάρος στις Ομάδες Παραγωγών και τις αγροτικές εταιρικές συμπράξεις, ώστε καλύτερα να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών, καθώς και η συγκέντρωση γης και παραγωγής στους λίγους. Επιχειρείται να πεταχτούν έξω οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι που εξαναγκάζονται να έχουν και εξωγεωργικό εισόδημα προκειμένου να επιβιώσουν, αφού προβλέπεται να είναι εκτός των νέων μορφών αγροτικών οργανώσεων οι «ανενεργοί» και «μη επαγγελματίες» αγρότες και συνεταιρισμοί. Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες αποδεικνύεται πόσο αναγκαία και ωφέλιμη για τους μικρομεσαίους αγρότες είναι η πρόταση του ΚΚΕ για τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, ενάντια στα μονοπώλια, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεγαλοαγρότες. Ανάπτυξη που θα συμφέρει το λαό και θα υλοποιείται με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και λαϊκό έλεγχο, θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και στις κρατικές, καθετοποιημένες αγροτικές παραγωγικές μονάδες, θα εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά στους μικρομεσαίους αγρότες και θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας για την παραγωγή επαρκών, φτηνών, ποιοτικών και υγιεινών τροφίμων, αλλά και πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία. Με την εθελοντική συνένωση του μικρού και πολυτεμαχισμένου κλήρου σε μεγάλους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με την αξιοποίηση της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας και με την ολόπλευρη στήριξη του κράτους, θα αυξάνεται η παραγωγικότητα της γης. Προϋπόθεση, όμως, για όλα αυτά είναι η ανατροπή των συσχετισμών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Μέτρα προστασίας των ανέργων

Η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και διαρκώς θα αυξάνεται, ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις. Κάθε οικογένεια έχει το λιγότερο έναν - δύο ανέργους, οι οποίοι τον Ιούνη ξεπέρασαν τις 770.000. Χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν πλέον ούτε τα προς το ζην να εξασφαλίσουν, να έχουν ρεύμα, νερό, φαγητό. Η κυβέρνηση φοβάται τις κοινωνικές αναταραχές που μπορεί να προκληθούν από την εκρηκτική αυτή κατάσταση και επιδιώκει με διάφορα προγράμματα να ρίξει στάχτη στα μάτια και ταυτόχρονα επιδοτεί, για ακόμη μια φορά, τους μεγαλοεπιχειρηματίες στις πλάτες των ανέργων.

Τα προγράμματα για την «αντιμετώπιση» της ανεργίας, που παρουσιάστηκαν προχτές στην Κυβερνητική Επιτροπή, θα είναι συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ με προοπτική σταδιακά να φτάσουν τα 3,7 δισ. και θα καταλήξουν στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, με τη μορφή χρηματοδοτήσεων για τη «διατήρηση θέσεων εργασίας» και την πρόσληψη «επιδοτούμενων» ανέργων. Το 50% των προγραμμάτων αφορά διατήρηση θέσεων εργασίας, το 25% κατάρτιση και το 25% απασχόληση ανέργων. Είναι προφανές ότι μοναδικός στόχος των προγραμμάτων που παρουσιάζονται και ξαναπαρουσιάζονται από την κυβέρνηση (σ.σ. κοινωφελής εργασία, κοινωνική οικονομία, κουπόνια κατάρτισης, Τοπικά Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης, επιταγή επανένταξης κ.λπ.) είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών ταμείων και μάλιστα με χρήματα των εργαζομένων, αφού το κύριο βάρος της χρηματοδότησής τους θα «σηκώσει» ο ΟΑΕΔ.

Αν, όντως, η κυβέρνηση νοιαζόταν για την ανεργία, θα έδινε τα χρήματα αυτά στους ανέργους και τις οικογένειές τους, δε θα απέλυε συμβασιούχους, δε θα διευκόλυνε τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, δε θα προωθούσε απολύσεις και στο Δημόσιο, προσθέτοντας νέα κύματα ανέργων. Είναι όμως μια κυβέρνηση του κεφαλαίου, που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Υπηρετεί την καπιταλιστική οικονομία, στην οποία οι επιχειρηματίες «ανοίγουν» και «κλείνουν» τις δουλειές, ενώ οι παραγωγοί όλου του πλούτου δεν απολαμβάνουν τίποτα από όσα παράγουν. Οι άνεργοι, όμως, δεν ευθύνονται που δεν έχουν δουλειά και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς δουλειά. Η ανταγωνιστικότητα προκαλεί την ανεργία, η κερδοφορία φέρνει τις απολύσεις. Η ευημερία μιας επιχείρησης μπορεί να σημαίνει το κλείσιμο μιας άλλης. Η κατάληψη μιας θέσης εργασίας από έναν εργαζόμενο σημαίνει, ταυτόχρονα, ότι τη στερεί από κάποιον άλλο. Αυτή είναι η παράνοια, η μεγάλη αντίφαση που βιώνουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Γι' αυτό, είναι ζήτημα πρώτης γραμμής, κυριολεκτικά ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας των ανέργων. Τέτοια μέτρα επανειλημμένως το ΚΚΕ έχει διεκδικήσει με Πρόταση Νόμου και με Ερωτήσεις στη Βουλή και έχουν απορριφθεί, αν και αποτελούν ελάχιστη ασπίδα προστασίας στις σημερινές συνθήκες. Κανένας άνεργος, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανεχτεί την εξαθλίωση, να μην έχει φαγητό, ρεύμα, νερό, στέγαση, να μην μπορεί να σπουδάσει το παιδί του, να μην έχει γιατρό και σχολείο, δωρεάν μετακίνηση. Είναι το ελάχιστο που πρέπει σήμερα να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι, που παράγουν τα πάντα και πετιούνται βίαια από την παραγωγή.


Ελένη ΜΑΪΛΗ

Τα όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο. «Η κρίση», είπε, «ξέφυγε από τα όρια της Ευρωζώνης»! Λες και είναι ...γεωγραφικό φαινόμενο ή αποδημητικό ταξιδιάρικο πτηνό.

Από τα όρια του καπιταλισμού όμως δεν ξέφυγε, τουναντίον μέσα σε αυτά κινείται και γιγαντώνεται όσο κι αν προσπαθούν να την τιθασεύσουν σε βάρος φυσικά των λαών και των εργαζομένων.

Κι όσο θα υπάρχουν οι εκμεταλλευτικές σχέσεις, πάντα θα υπάρχουν κρίσεις και διαχειριστές μονοπωλιακών συμφερόντων όπως ο Ζ. Μπαρόζο και οι όμοιοί του.

Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει και οι εκτιμήσεις διαφόρων διεθνών οίκων και μελετητικών ιδρυμάτων που τώρα μιλάνε για την ... πτώχευση της Ιταλίας!

Εμείς, επειδή ξέρουμε από τέτοια, τους βεβαιώνουμε ότι η πτώχευση των Ιταλών μισθωτών και συνταξιούχων είναι εξαιρετικά πιθανή. Η πτώχευση των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των πολυεθνικών της απίθανη.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ. Τώρα σε όλους φαίνεται πως «κάτι βρωμάει» στις σχέσεις του Δημοσίου με την τράπεζα Proton Bank. Είναι αυτές οι κόντρες και τα συμφέροντα βλέπετε...

Οχι πως θα ...παγώναμε από έκπληξη, αν όντως κάτι πονηρό συμβαίνει, όμως αυτό που συμβαίνει με τις σχέσεις του Δημοσίου, με το σύνολο του τραπεζικού συστήματος δεν τους φαίνεται ύποπτο;

Μήπως κάτι δεν πάει καλά, όταν φορολογείται ο συνταξιούχος των 500 ευρώ και επιδοτείται με δεκάδες δισεκατομμύρια κάθε ιδιωτική τράπεζα της χώρας, ενώ όπως έλεγε προχτές και ο υπουργός Οικονομικών τους δίνουν και «35 δισεκατομμύρια για καβάντζα».

Ομως, δυστυχώς, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αυτό δε μοιάζει για ...σκάνδαλο. Περισσότερο για «συμβολή στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας» - όπως λέει η κυβέρνηση - τους φαίνεται.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ιμπεριαλιστική υποκρισία

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Δεν είναι κακό καμία φορά να μην είσαι γνώστης όλων των θεμάτων που προκύπτουν και να δηλώνεις άγνοια με ευγένεια» ήταν το νόημα της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σε πρόσφατη συγκέντρωση οπαδών του, φέρνοντας ως παράδειγμα το Κυπριακό, δήλωση που αναπαράχθηκε από διεθνή και εγχώρια αστικά ΜΜΕ. Για να πει ότι οι ηγέτες δεν μπορεί να γνωρίζουν τα πάντα, ο Ομπάμα σημείωσε: «Αν κάποιος, για παράδειγμα, απευθύνει ερώτηση για την πολιτική στο Κυπριακό, εσύ θα απαντήσεις "δεν γνωρίζω, όμως θα φροντίσω να μάθω"». Δηλαδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν γνωρίζει τίποτε για τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου; Δεν ξέρει τίποτε για την προσπάθεια που έγινε με το «Σχέδιο Ανάν» να εκβιαστεί και ντε φάκτο η διχοτόμηση του νησιού και η αναγνώριση του ψευδοκράτους, προσπάθεια που συνεχίζεται και με την παρέμβαση των ΗΠΑ και όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών;

Φυσικά η «άγνοια» του προέδρου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρόφαση για να κρυφτούν τα εξελισσόμενα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, που σχετίζονται και με τον ανταγωνισμό στην Ενέργεια και τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι μακελάρηδες των λαών σε όλο τον κόσμο, που έχουν σπείρει τα στρατεύματά τους παντού, πάει πολύ να μας δουλεύουν κατάμουτρα...

Σιαμαία το παλιό...

Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για το «νέο Σχέδιο Μάρσαλ» - τη φορά αυτή έρχεται από την ΕΕ μετά τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής και όχι από τις ΗΠΑ - δεν είναι ικανές για να θολώσουν την ιστορική πραγματικότητα και το γεγονός ότι πλευρές του παλιού «Σχεδίου Μάρσαλ» πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός και αποτελούν μέρος του χρέους για την αντιμετώπιση του οποίου υποτίθεται θα υπάρξει το νέο «Σχέδιο Μάρσαλ».

Οπως είναι γνωστό και από την Ιστορία, το «Σχέδιο Μάρσαλ» - στην ουσία αποτέλεσε μέρος - ήταν σε εφαρμογή του περιβόητου «Δόγματος Τρούμαν» για «ανάσχεση της κομμουνιστικής απειλής». Σε εφαρμογή, λοιπόν, αυτών των σχεδίων ήρθε η λεγόμενη «Αμερικανική Στρατιωτική Βοήθεια», που υλοποιήθηκε με τα προγράμματα FMF. Αυτή η «βοήθεια» ήταν δανεισμός από τις αμερικανικές τράπεζες που με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε υψηλότοκα δάνεια, η ουρά των οποίων φθάνει μέχρι το σημερινό δημόσιο χρέος, για το οποίο γίνεται λόγος και πάνω του στήνεται η επιχείρηση ισοπέδωσης των λαϊκών κατακτήσεων. Γι' αυτά τα προγράμματα ποτέ δε δόθηκαν ολοκληρωμένα επίσημα στοιχεία γιατί τα διαχειρίζονταν κατευθείαν οι Αμερικανοί και μόνο κατά καιρούς υπήρξαν ορισμένες αναφορές.

... και το νέο «Σχέδιο Μάρσαλ»

Το έτος 2000 το συσσωρευμένο χρέος προς τράπεζες των ΗΠΑ, εξαιτίας αυτού του λόγου, ξεπερνούσε τα 6,3 δισ. δολάρια (δάνεια και τόκοι). Το 2002 ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε δηλώσει στη Βουλή απαντώντας σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει στοιχεία πέρα από αυτά που έχουν οι ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα ότι: «Τα στοιχεία του χρέους από το έτος 1994 και μετά τηρούνται από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία που μας έχουν κοινοποιηθεί από τις ΗΠΑ, τα οφειλόμενα τοκοχρεολύσια για δάνεια FMF (για το έτος 2001) ανέρχονται σε 523,25 εκατομμύρια δολάρια. Διευκρινίζεται ότι οι παρατηρούμενες αυξήσεις, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, οφείλονται στη μεγάλη διαφοροποίηση της ισοτιμίας του δολαρίου με τη δραχμή»!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το θέμα αυτό ήταν και o πρώην αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος καταθέτοντας στις 17/11/2008, ως μάρτυρας σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνούσε τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, που έγιναν επί υπουργίας των Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου, είχε πει ότι η Ελλάδα επί πολλά χρόνια δεχόταν από τις ΗΠΑ ό,τι περίσσευε, αφού «παίρναμε οπλικά συστήματα τα οποία ήταν σάπια, με τις λεγόμενες βοήθειες και τα προγράμματα FMF. Ο,τι περίσσευε μας δίνανε».

Τα συμπεράσματα είναι εύκολα για το τι επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό με το «νέο Σχέδιο Μάρσαλ». Εξήντα τουλάχιστον χρόνια πισωγύρισμα και μηδενισμό του «κοντέρ» των κατακτήσεών του. Και τότε και τώρα προορισμός αυτών των χρημάτων είναι τα ταμεία του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Εκτός εάν με την οργανωμένη πάλη του ο λαός, το ταξικό κίνημα βάλουν φραγμό και οδηγήσουν στην ανατροπή αυτών των σχεδίων.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στόχος τους: Το μυαλό και η ψυχή

Αλλο ένα εγκληματικό σχέδιο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής ανασύρεται από το κυβερνητικό οπλοστάσιο, αυτό της ναρκω-καταστολής. Αναμενόμενο, καθώς τουλάχιστον εδώ και δύο δεκαετίες ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΝΔ παλεύουν με νύχια και με δόντια («πρόταση νόμου των 5» κ.ά.) να νομιμοποιήσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, πρώτα απ' όλα στις συνειδήσεις μας. Σήμερα, μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για διανομή κρατικής «πρέζας» από νοσοκομεία, φαρμακεία, το παζλ της υποτιθέμενης «αντιναρκωτικής» πολιτικής «δένει» με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προωθεί την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ναρκωτικών ουσιών. Με λίγα λόγια, προσπαθούν να πείσουν ότι λύση του προβλήματος είναι το ίδιο το πρόβλημα.

Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποιον παραλογισμό ή για πείραμα ...ομοιοπαθητικής θεραπείας, ούτε η χρονική συγκυρία που προωθούνται τέτοιοι σχεδιασμοί είναι τυχαία. Πρόκειται για σχέδια των ίδιων ομόκεντρων κύκλων που «ματώνουν» για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της ανθρωπότητας και πρέπει να υποταχθεί σε αυτόν, όσο βάρβαρος κι αν είναι. Για να επιτευχθεί αυτή η υποταγή, επιστρατεύεται προς βοήθεια της καταστολής και η ναρκω-καταστολή.

Υπερασπίζονται το εγκληματικό νομοσχέδιο με κροκοδείλια δάκρυα: Για τους χρήστες που μπαίνουν στη φυλακή. Με την ισχύουσα νομοθεσία, η πλειοψηφία των χρηστών που συλλαμβάνονται με ποσότητες ναρκωτικών για προσωπική χρήση δεν μπαίνουν φυλακή. Η δική τους αστική Δικαιοσύνη είναι αυτή που στέλνει στη φυλακή ακόμη και τα παιδιά που έχουν απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, επειδή έκλεψαν μια ζάντα αυτοκινήτου ή ένα πορτοφόλι όταν ήταν στη χρήση. Το ΚΚΕ θέλει τους χρήστες μακριά από τη φυλακή, σε προγράμματα απεξάρτησης και ενταγμένους στην κοινωνία.

Για την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των νέων παιδιών που εμπλέκονται στη χρήση μέσω της αποποινικοποίησης. Οπου έχει εφαρμοστεί η αποποινικοποίηση ναρκωτικών ουσιών, τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Ο μαθητικός πληθυσμός της Ελβετίας κατέχει την τρίτη θέση και της Ολλανδίας την πέμπτη στην Ευρώπη στη χρήση παράνομων ουσιών, ενώ της Ελλάδας βρίσκεται στις τελευταίες (Πανευρωπαϊκή Ερευνα «ESPAD» 2007 για τη χρήση ουσιών στο μαθητικό πληθυσμό). Η χρήση ηρωίνης και οπιοειδών παρουσιάζει αύξηση στην Ολλανδία, ειδικά στις νεαρότερες ηλικίες. Η κάνναβη σχετίζεται με έναν αυξημένο αριθμό επειγόντων εισαγωγών σε νοσοκομεία, η χρήση της συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ψυχωσικών διαταραχών και σχιζοφρένειας, αυξάνεται διαρκώς το αίτημα για απεξάρτηση από κάνναβη (Ετήσια Εκθεση του ΟΗΕ 2008).

Αποκωδικοποιώντας ψέματα και ιδεολογήματα, ο στόχος τους μένει απογυμνωμένος. Να βάλουν στο χέρι το μυαλό και την ψυχή της νεολαίας. Να θεσμοθετήσουν ένα νόμιμο κοινωνικό περιθώριο, δημιουργώντας στρατιές μόνιμων και νόμιμων εξαρτημένων που θα μένουν αμέτοχες και αδρανείς απέναντι στην πολιτική λαιμητόμο που έχουν στήσει και κατακρεουργούν δικαιώματα, κατακτήσεις, ελευθερίες, την ίδια τη ζωή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ