Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Μιλάμε για πολλή «ανεξαρτησία»!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μια ακόμα «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα έδωσε ρεσιτάλ, σε προχτεσινή τηλεοπτική εκπομπή για τις εκλογές, στο «Alter». Η Χριστίνα Χριστοφάκη, υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού, υποστήριξε πως είναι τόσο «ανεξάρτητη» που έστειλε επιστολή στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά της, ενώ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για ένα έργο στο δήμο! Κατά τα άλλα, η Χ. Χριστοφάκη επέμεινε ότι έχει υποψήφιους από διάφορους πολιτικούς χώρους, «ανεξάρτητους» κ.λπ. Πάντως, το ψηφοδέλτιο (εκτός από τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) έχει και ...«απρόσμενη στήριξη» από τον Κ. Μητσοτάκη, όπως έγραφε η «ανεξάρτητη» εφημερίδα το «Βήμα» (27/6/2010). Μην ξεχάσουμε να σας ενημερώσουμε ότι (σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του «Βήματος») η Χρ. Χριστοφάκη «θέλησε προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά της να επισκεφθεί τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και να ζητήσει την ευχή του»...

Εκτός των παραπάνω, η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού είναι σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Θ. Πάγκαλου και θυγατέρα του Α. Χριστοφάκη, που η τεχνική του εταιρεία έχει ανακαινίσει την προέκταση του «Grand Resort Lagonissi», στο Λαγονήσι, ενώ στο ψηφοδέλτιό της υπάρχουν οκτώ επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, στις κατασκευές, στο γενικό εμπόριο κ.α. Πιο «ανεξάρτητη» δε γίνεται...

Μεγάλα κέρδη τάχα για το περιβάλλον

Μέχρι και οι Γιαπωνέζοι μάθανε πόσο «οικονόμοι» είμαστε εδώ στην Ελλάδα και πόσο... γενναιόδωροι, όταν πρόκειται για την προστασία του... περιβάλλοντος και έτσι ενδιαφέρθηκαν για την κυβερνητική πολιτική.

Το ενδιαφέρον τους εκδηλώθηκε στη συνάντηση που είχε χτες η Τ. Μπιρμπίλη με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για την πολιτική βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας και συμφώνησε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και για τον τομέα της ανακύκλωσης.

Ειδικά στον τομέα της ανακύκλωσης απορριμμάτων, δύσκολο είναι να φανταστεί κανείς ποια τεχνογνωσία θα μπορούσε να... εξάγει η Ελλάδα. Το πλέον ρεαλιστικό σενάριο θα ήταν εμείς να βάλουμε τα σκουπίδια και οι Γιαπωνέζοι την τεχνογνωσία.

Πάντως, το θέμα είναι άλλο. Οτι πολλά δισεκατομμύρια ευρώ ... πηγαινοέρχονται στο όνομα του περιβάλλοντος για να τα περιδρομιάσουν οι... οικολόγοι μεγαλοεπιχειρηματίες που είδαν ξαφνικά το «φως το αληθινό» και συνωστίζονται για να σώσουν το άμοιρο το κλίμα.

Μέχρι και οι Γιαπωνέζοι εμφανίζονται πρόθυμοι να σηκώσουν αυτό το «φορτίο». Και γιατί όχι; Χαζοί είναι;

Οχι δεν είναι. Εμάς μας έχουν για εντελώς χαζούς ορισμένοι, αλλά στο χέρι μας είναι να τους διαψεύσουμε. Κυριολεκτικά στο χέρι μας, την ερχόμενη Κυριακή, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για αρχή...

Επενδύουν στην ανασφάλεια

Σαν τα κοράκια χυμούν επάνω στα λεηλατημένα εισοδήματα των εργαζομένων οι ασφαλιστικές εταιρείες, έτοιμες να καταβροχθίσουν και το τελευταίο ευρώ που θα μπορούσαν να αποσπάσουν από την ανασφάλεια και την αγωνία που έχει εδραιώσει η κυβερνητική πολιτική στα λαϊκά στρώματα. Προχτές, μία εξ αυτών, παρουσίασε τρία νέα «συνταξιοδοτικά» προγράμματα, τα οποία, μάλιστα, με περισσό θράσος και πρόκληση επιχειρεί να προωθήσει στους υποψήφιους πελάτες της με το επιχείρημα ότι πρόκειται για επίδειξη... αλληλεγγύης! Αυτή είναι η χυδαιότητα και η πρόκληση της κερδοσκοπικής δράσης του παρασιτικού κεφαλαίου που συσσωρεύεται και αναπτύσσεται πάνω στις πολιτικές που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια και στην ανεργία, που οξύνουν τα αδιέξοδα και την ανασφάλεια. Αυτές τις πολιτικές και την αλληλεγγύη μεταξύ κυβέρνησης και κεφαλαίου έχουν κάθε λόγο να καταδικάσουν οι εργαζόμενοι στις εκλογές της Κυριακής, ενισχύοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ποιος ωφελείται;

Απέναντι στον επικοινωνιακό ορυμαγδό και τις στοχευμένες διαρροές για τρομοκρατία και συγκοινωνούντα δοχεία, για πακέτα και εκρηκτικά, για γιάφκες και δικογραφίες, ο λαός πρέπει να θέσει το κρίσιμο ερώτημα: Ποιος πραγματικά ωφελείται από τη νέα, «ξαφνική» αναζωπύρωση της τρομο-λαγνείας, από τη δραστηριοποίηση μηχανισμών που κινούνται υπόγεια και στο σκοτάδι, που καμιά σχέση δεν έχουν με τη μαζική πολιτική πάλη των εργαζομένων, συνολικά του λαού; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Αυτός που σε καμιά περίπτωση δεν ωφελείται, είναι ο λαός. Κερδισμένοι βγαίνουν αυτοί που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τη δράση των προβοκατόρων για να οξύνουν το κλίμα τρομοκράτησης του λαού και να σφίξουν τη θηλιά της καταστολής σε βάρος του.

Μια ανασκόπηση στα γεγονότα που ακολούθησαν τις εκρήξεις (ή μη εκρήξεις) των πακέτων τις προηγούμενες μέρες είναι αποκαλυπτική. Ολόκληρες περιοχές αποκλείστηκαν από την αστυνομία, στο όνομα των ερευνών, για να εμπεδωθεί το κλίμα της αστυνομοκρατίας. Τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση αγιοποίησαν την ομάδα ΔΙΑΣ, την Αντιτρομοκρατική και τους άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, εξαίροντας το έργο τους «στην προστασία του πολίτη». Σύσσωμη η κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό, όρμησαν να πείσουν τις λαϊκές συνειδήσεις ότι η χώρα κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση, λόγω και της επανάκαμψης της τρομοκρατίας, εντάσσοντας τα «πακέτα» στη διλημματική προπαγάνδα τού «ΠΑΣΟΚ ή χάος». Τα αστικά κόμματα έσπευσαν να συνδράμουν αυτήν την προπαγάνδα, συστήνοντας τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί «η τρομοκρατία καραδοκεί».

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι η πλειοψηφία όσων η αστυνομία θεωρεί ύποπτους και εμπλεκόμενους στις υποθέσεις των εκρηκτικών φακέλων είναι εδώ και 15 μήνες γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική και εκκρεμούν εντάλματα από την κυβέρνηση ακόμα της ΝΔ! Υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο, που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: Η έξαρση της τρομο-λαγνείας στην Ελλάδα συμπίπτει με τον ανάλογο συναγερμό που οι κρατικές και μυστικές υπηρεσίες έχουν σημάνει στην ΕΕ και στις ΗΠΑ και μάλιστα σε επιλεγμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η οποία το προηγούμενο διάστημα συγκλονίστηκε από μαζικές εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Εκτός από την όξυνση της συζήτησης περί «αποσταθεροποίησης» της χώρας, στην ημερήσια διάταξη μπήκαν εκ νέου ζητήματα, όπως η αυστηροποίηση του πλαισίου που διέπει τις αεροπορικές συγκοινωνίες και μεταφορές, αλλά και το συνολικότερο νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση δήθεν της τρομοκρατίας. Τα πρακτικά αποτελέσματα αυτής της συζήτησης και των μέτρων στα οποία θα καταλήξει, θα τα γευτεί ο λαός στην πλάτη του με νέους τρομονόμους, καταστολή και συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος. Επανέρχεται και μ' αυτόν τον τρόπο το αρχικό ερώτημα: Ποιος ωφελείται από τις προβοκάτσιες. Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα. Να μη φοβηθεί. Να αντιστρέψει την επιδίωξη τρομοκράτησής του από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της σε κριτήριο ψήφου στις εκλογές της Κυριακής. Να δώσει την απάντηση ενάντια και σ' αυτά τα σχέδια τσακίσματος της ζωής του ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» για δυνατό ΚΚΕ.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Προϋπολογισμός λαϊκών στερήσεων...

ΤΩΡΑ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ είναι αυτός; Ασκηση κοπτοραπτικής είναι; Θα σας γελάσουμε και δεν το θέλουμε...

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών «αναθεώρησε» για μια ακόμη φορά το προσχέδιό του (που συζητήθηκε με τις δέουσες τιμές στη Βουλή) και μάλλον θα το κάνει πολλές φορές ακόμη μέχρι να καταλήξει κάπου.

Κι όταν λέμε «αναθεώρησε», εξυπακούεται πως μιλάμε για αναθεώρηση «προς τα κάτω» όσον αφορά τις δαπάνες για τον κοσμάκη.

Κατά τα άλλα, η οικονομία βρίσκεται στα σίγουρα χέρια του ΠΑΣΟΚ και αλίμονό μας αν αυτό αλλάξει, σύμφωνα με όσα διατυμπανίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

EΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ - όπως διαβάζουμε - ο Τζορτζ Μπους, στην οποία δηλώνει πολύ στενοχωρημένος που δε βρέθηκαν τα περίφημα «όπλα μαζικής καταστροφής» στο Ιράκ...

Πάντως, κάτι βρήκαν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στο Ιράκ: Τεράστια κέρδη για τις πολυεθνικές και γεωπολιτικές συνθήκες για ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Προφανώς, γιατί αυτό έψαχναν εξαρχής.

Εννοείται πως αυτό συνεχίζουν να αναζητούν και στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και σήμερα επί των ημερών του «δημοκράτη» και «προοδευτικού» Ομπάμα (Που τόσο χάρηκαν όταν εκλέχθηκε οι σημερινοί κυβερνώντες).

Το γιατί ελληνικά στρατεύματα στηρίζουν αυτήν την αναζήτηση με την παρουσία τους στις κατεχόμενες περιοχές είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας το εξηγήσουν, όμως δεν μπαίνουν στον κόπο.

Οπως και το γιατί στους υποτιθέμενους καιρούς «κρίσης» που διανύουμε περισσεύουν εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτούν την όλη ιστορία.

Αν η δικαιολογία τους παραμένει το ότι η συμμετοχή στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ είναι επωφελής για τα «εθνικά συμφέροντα», τότε μάλλον δε βλέπουν «τι γίνεται στο Αιγαίο» (για να θυμηθούμε και την παλιά διαφήμιση).


Γρηγοριάδης Κώστας

Να σπάσει ο αντιλαϊκός τσαμπουκάς

Γρηγοριάδης Κώστας

«Θέλουμε τη λαϊκή νομιμοποίηση και θα την πάρουμε είτε από τις τοπικές είτε από τις εθνικές εκλογές», είναι η θρασύτατη απάντηση, που, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό «Εθνος», δίνει ο Γ. Παπανδρέου στους στενούς συνεργάτες του όταν τον ρωτάνε «αν θα γίνουν εκλογές». Είναι πράγματι πρωτόγνωρη αυτή η επίδειξη τσαμπουκά εκ μέρους του πρωθυπουργού, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει. Είναι αδιανόητο να θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι έχει το λαό «στο τσεπάκι του» και θα τον υποχρεώσει να «νομιμοποιήσει» τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του είτε το θέλει είτε όχι. Είναι ολοφάνερο πάντως ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, πρώτα απ' όλα τα ωμά τρομοκρατικά διλήμματα, αλλά και τις «συστημένες» στρακαστρούκες, προκειμένου να οδηγήσει το λαό στις κάλπες κάτω από ένα καθεστώς φόβου για να ευνουχίσει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Αν το πετύχει, δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, θα ανεβάσει ταχύτητα για να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά - λαϊκά δικαιώματα, καταστρέφοντας τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού. Αν πετύχει μέσα από τις κάλπες της Κυριακής την «επανανομιμοποίηση» της αντιλαϊκής πολιτικής που θέλει, ασφαλώς ο λαός θα βρεθεί σε χειρότερη θέση απέναντι στους σφαγείς των δικαιωμάτων του και τους κατεδαφιστές της ζωής του. Αν ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές δηλώνει ότι θα πέσει «μαχαίρι παντού» και προαναγγέλλει ότι θα καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, δε χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για το τι θα γίνει από τη Δευτέρα...

Η πραγματική απόρριψη

«Θέλουμε με την ψήφο τους οι πολίτες να απορρίψουν την πολιτική της κυβέρνησης», δήλωνε χτες το πρωί (στο «Μέγκα») ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος, αλλά όμως δεν έλεγε την αλήθεια. Πρώτα απ' όλα, γιατί την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση την έχει στηρίξει γερά το κόμμα του. Εχει ψηφίσει τουλάχιστον τα μισά νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση και τα άλλα μισά τα έχει καταψηφίσει απλά γιατί δεν ήταν τόσο «αποτελεσματικά» όσο ήθελε. Πάνω απ' όλα όμως συμφωνεί με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, τα περισσότερα των οποίων περιλαμβάνονται και στο πρόγραμμα της ΝΔ. Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κ.ο.κ., περιλαμβάνονται στις προγραμματικές προτεραιότητες της ΝΔ στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας. Δε θέλει, λοιπόν, στην πραγματικότητα η ηγεσία της ΝΔ να καταψηφιστεί η πολιτική της κυβέρνησης, γιατί απλά είναι και δική της πολιτική, είναι γενικότερα η στρατηγική της πλουτοκρατίας. Αλλωστε, μόνο το «μείγμα» θέλει να αλλάξει ο Αντ. Σαμαράς. Αυτό που θέλει η ηγεσία της ΝΔ είναι να καταψηφιστεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να πάρει η ίδια την κουτάλα. Πραγματική απόρριψη της πολιτικής της κυβέρνησης, λοιπόν, σημαίνει μαύρο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δαγκωτό στη «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ.

Αντιλαϊκό θράσος

Τέσσερις μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσω της υπουργού Εργασίας, εξαγγέλλει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα επιφέρει μείωση των μισθών και των συντάξεων κάτω από τα επίπεδα του κατώτατου μισθού που κατοχυρώνουν η Εθνική Συλλογική Σύμβαση και οι κλαδικές συμβάσεις. Την προηγούμενη Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία με τα οικονομικά αποτελέσματα 52 πρώην ΔΕΚΟ για το α' εξάμηνο, προκειμένου να στηρίξει την αντιδραστική άποψη ότι τα ζημιογόνα αποτελέσματα που παρουσιάζουν πολλοί από τους Οργανισμούς αυτούς οφείλονται στους... υψηλούς μισθούς των εργαζομένων. Την ίδια μέρα, ο υπουργός Μεταφορών ανακοινώνει συγχώνευση των συγκοινωνιακών φορέων της πρωτεύουσας, η οποία θα οδηγήσει σε έξοδο από την εργασία χιλιάδων εργαζομένων, νέα αύξηση των κομίστρων και ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου της παρακολούθησης όσων μετακινούνται χωρίς εισιτήρια. Το υπουργείο Οικονομικών πάλι διαρρέει στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του 2010, από τα οποία προκύπτει μεγάλη υστέρηση εσόδων. Την οποία προφανώς θα επιδιώξουν να καλύψουν με νέα σαρωτικά μέτρα, αμέσως μετά τις εκλογές. Τέλος, ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει την ιδιωτικοποίηση της προμήθειας υλικού για τα δημόσια νοσοκομεία.

Και όλα αυτά, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, όπου και υποτίθεται ότι είναι κάπως συγκρατημένοι... Με λίγα λόγια, έχουν αποθρασυνθεί. Γιατί αν κάνουν αυτά πριν τις εκλογές, τι όργια σχεδιάζουν να κάνουν μετά;

Μπροστά στη νέα βαρυχειμωνιά που έρχεται, το σίγουρο λαϊκό καταφύγιο έχει όνομα. Λέγεται ΚΚΕ. Το έχει αποδείξει 92 χρόνια τώρα. Στις εκλογές της Κυριακής ψηφίζουμε μαζικά «Λαϊκή Συσπείρωση». Να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μαύρο σε όποιον μαυρίζει τη ζωή μας

Η δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ότι μετά τις εκλογές θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, με το οποίο καταργούνται επί της ουσίας οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιβάλλονται μισθοί και μεροκάματα κάτω και από τα μίζερα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η αντεργατική επίθεση δε θα σταματήσει. Το αντίθετο, θα βαθύνει και θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο, αφαιρώντας και την ελάχιστη προστασία των εργαζομένων. Η κυβερνητική απόφαση είναι παράλληλα ένα σήμα προς τη μεγαλοεργοδοσία για να μην αφήσει λίθο επί λίθου μέσα στα εργοστάσια.

Αποδεικνύεται ακόμα ότι η κυβέρνηση με σχέδιο και στρατηγική καθοδηγεί την αντιλαϊκή επίθεση με στόχο να σταθεροποιήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, αποσταθεροποιώντας τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, καταδικάζοντάς την στη μιζέρια και στην ανέχεια. Και αυτός είναι ο μεγάλος και πραγματικός κίνδυνος για τους εργαζόμενους, η αποσταθεροποίηση μέχρι και η πλήρης διάλυση των δικαιωμάτων τους, και όχι γενικά της χώρας, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται και ανησυχεί μόνο για τη σταθεροποίηση της εξουσίας των μονοπωλίων, τη σταθερότητα της κερδοφορίας τους και σε αυτή ρίχνει βορά τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, όλους τους ανθρώπους του μόχθου.

Και βέβαια η κυβέρνηση, η ΝΔ και οι δορυφόροι τους, ως εκπρόσωποι της εξουσίας των μονοπωλίων, κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή άλλωστε είναι η αποστολή τους. Αυτοί που πρέπει να απαντήσουν και να πάρουν θέση την Κυριακή των εκλογών, είναι οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι νέοι, όλοι οι εργαζόμενοι. Θα διευκολύνουν την κυβέρνηση στην επίθεσή της ή θα την εμποδίσουν; Θα αντισταθούν και θα παλέψουν ή θα φυγομαχήσουν καταδικάζοντας τους ίδιους και τα παιδιά τους; Οι εργαζόμενοι θα υπερασπίσουν τις Συμβάσεις Εργασίας, θα παλέψουν για να μη μειωθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα; Θα αντισταθούν στη νέα επαχθή φορολογία, στις αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην αποδιάρθρωση της Υγείας και της Παιδείας; Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών και απ' αυτό δεν «ξεφεύγει» κανένας, ούτε με την αποχή από την κάλπη.

Και σε αυτό το δίλημμα μία μπορεί να είναι η απάντηση των ανθρώπων του μόχθου. Καταψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα αναχώματά τους. Μαυρίζουμε στην κάλπη τους τοποτηρητές τους στους δήμους και στις περιφέρειες. Μαυρίζουμε την αντεργατική πολιτική, για να μη μαυρίσει η ζωή μας. Κυβέρνηση, ΝΔ και οι δορυφόροι τους πρέπει να ηττηθούν στην κάλπη για να χτυπηθεί και να ηττηθεί η πολιτική που εκπροσωπούν και εφαρμόζουν. Την Κυριακή οι εργάτες και οι εργάτριες κρατάνε στα χέρια τους ένα όπλο. Αυτό το όπλο δεν πρέπει να πάθει αφλογιστία. Ούτε να σκορπίσει στα αναχώματα του συστήματος. Το βόλι πρέπει να βαρέσει στην καρδιά το θηρίο και να γράφει «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Κυριακή, πρέπει να ακουστεί μια λαϊκή ομοβροντία. Ισχυρό ΚΚΕ. Για να λουφάξουν οι εντολοδόχοι της αντεργατικής λαίλαπας. Να τρίξουν τα θεμέλια του καθεστώτος της σκληρής εκμετάλλευσης και της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος. Για να γίνει ισχυρό το μετερίζι των αγώνων. Για να οπλιστεί ο λαός με θάρρος και κουράγιο, να βγει στο προσκήνιο διεκδικώντας αυτά που του ανήκουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ