Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Εξετάσεις στην ... αφερεγγυότητα

Γρηγοριάδης Κώστας

Αμφιβολίες έχει ο Συνασπισμός για το αν η κυβέρνηση με το «δωράκι» των 25 δισ. ευρώ, το πολλοστό σε μικρό χρονικό διάστημα, στις τράπεζες αποσκοπεί να ενισχύσει τα «θησαυροφυλάκιά» τους! Σε χτεσινή του ανακοίνωση αναρωτιέται «ή η κυβέρνηση ψεύδεται όταν μας διαβεβαιώνει για την υγεία των ελληνικών τραπεζών ή δεν ψεύδεται και άρα ο μόνος λόγος αυτής της νέας προκλητικής παροχής είναι να ενισχύσει περαιτέρω τα κέρδη του τραπεζικού κεφαλαίου. 'Η το ένα ή το άλλο συμβαίνει. Τρίτο δεν χωρεί».

Ο ΣΥΝ δε θέλει να πιστέψει στο δεύτερο ενδεχόμενο. Ομως ...αναγκάζεται να το θέσει λόγω του βεβαρημένου μητρώου του ΠΑΣΟΚ. «Αν και όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει από ένα κόμμα που υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού, με προεκλογικές υποσχέσεις, τις οποίες πέταξε στα σκουπίδια σε χρόνο ρεκόρ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Ανεξάρτητα πάντως απ' το τι πιστεύει ο ΣΥΝ γεγονός είναι ότι με αυτή του την τοποθέτηση θέλει να κάνει το λαό να πιστέψει ότι μπορεί οι τράπεζες και να μην είναι «υγιείς», να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, άρα να δικαιολογείται και ο νέος μποναμάς!

Οσο όμως κι αν ο οπορτουνισμός προσπαθεί να θολώσει την πραγματικότητα, αυτή παραμένει παραπάνω από κρυστάλλινη και καθαρή. Η κυβέρνηση ενισχύει περαιτέρω τα κέρδη του τραπεζικού κεφαλαίου. Και τα ενισχύει με τα αρπαγμένα απ' το λαό. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος μιας κυβέρνησης που εκπροσωπεί το κεφάλαιο. Γιατί έτσι λειτουργεί αυτό το σύστημα, νομιμοποιώντας την κλεψιά και την εκμετάλλευση. Και για να συνεχίσει να το πράττει έχει ανάγκη κι από πρόθυμους να θολώνουν τα νερά, θέτοντας ανύπαρκτα διλήμματα.

Με το ρόλο και τις επιλογές του

Το μίσος του απέναντι στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο ΛΑ.Ο.Σ., μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ο οποίος, καθόλου τυχαία, παραμονές της πλήρους παράδοσης της ΔΕΗ στα μονοπώλια και απευθυνόμενος (;) στους συνδικαλιστές του κλάδου, δήλωσε ότι «οι διακόπτες της ΔΕΗ ανήκουν στον ελληνικό λαό και όχι στη συντεχνία τους».

Κάποιος πρέπει να πει επιτέλους στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη να πάψει να επικαλείται το λαό για να δηλώσει την υποταγή του στα μονοπώλια. Τολμούν να επικαλούνται το λαό εκείνοι που μόλις την περασμένη Τετάρτη τόνιζαν ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας ... «θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας»! Πραγματικά, έχουν μεγάλο θράσος. Κάτι που δείχνει όμως και πόσο αποφασισμένοι είναι να ... «παλέψουν» με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, για οτιδήποτε χρειάζονται τα μονοπώλια.

Το ΛΑ.Ο.Σ. καθημερινά αποδεικνύει πως επικαλείται το όνομα το λαό, μόνο για να τον αποπροσανατολίσει και να τον παραδώσει βορά στα αρπακτικά, στην προκειμένη φάση, της ενέργειας. Γι' αυτό και κατασυκοφαντεί και υπονομεύει οποιαδήποτε εργατική - λαϊκή πάλη και διεκδίκηση.

Παλιά τους τέχνη

Δεν πέρασε ούτε βδομάδα από την κινητοποίηση των αγροτών της Καρδίτσας, που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού και η κυβέρνηση, μέσω της αστυνομίας, παρεμβαίνει με στόχο να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να σταματήσει τους νέους αγώνες που έρχονται.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, εκπρόσωπος της Τροχαίας Τρικάλων, τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων, «Η ΑΝΟΙΞΗ», καλώντας τον να πάει στην αστυνομία για να καταθέσει σχετικά με τη συμμετοχή αγροτών από τα Τρίκαλα στο μπλόκο της Νίκαιας, που έστησαν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας, στη διάρκεια της μεγάλης, πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Γενάρη.

Βεβαίως, «παλιά μου τέχνη, κόσκινο» για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να εξαπολύει αστυνομικές και δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγροτών, που αγωνίζονται κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά, μάλλον, θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί οι σημερινοί κυβερνώντες πως οι Θεσσαλοί αγωνιστές της αγροτιάς δε «χαμπαριάζουν» από τέτοια. Το απέδειξαν, πολλές φορές, στο παρελθόν, θα το αποδείξουν και τώρα...

Πουλάνε ακόμα και την αρρώστια του λαού

Την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη, όπως και συνολικά οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί υπηρέτες των μονοπωλίων, χύνουν «κροκοδείλια» δάκρυα ...συμπονώντας δήθεν το λαό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, είτε πρωταγωνιστούν είτε παρακολουθούν ως απλοί θεατές τους ανταγωνισμούς που στήνονται σε βάρος του λαού για να πλουτίζουν τα μονοπώλια ακόμα και ...πουλώντας την αρρώστια του. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, επισήμανση που όχι μόνο δεν αφορά σε ξύλινη φράση αλλά είναι η μόνη που λέει τα πράγματα με το όνομά τους: Ακόμα και το προϊόν από το οποίο επηρεάζεται η υγεία ενός ανθρώπου, αυτό που αφορά σε ζητήματα ζωής και θανάτου, πουλιέται κι αγοράζεται (και μάλιστα σε τιμές που καθορίζει η «ανταγωνιστικότητα» του κάθε φαρμακοβιομήχανου).

Την ίδια στιγμή, στα «πηγαδάκια» που στήνονται στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, ακούγονται όλο και περισσότερο οι περιπτώσεις εργατών και ανέργων που δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν φάρμακα που πρέπει ανελλιπώς να παίρνουν. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, κι ενώ το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας χτυπιέται αλύπητα, πρόσφατα οι εργάτες υποχρεώθηκαν να πληρώνουν ακόμα και για εκατοντάδες από τα Μη Υποχρεωτικά Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ευρείας κατανάλωσης όπως η ασπιρίνη) που μέχρι πρότινος έδιναν τα ασφαλιστικά ταμεία. Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για τη μείωση του «δημόσιου ελλείμματος» αποτελεί η «εξοικονόμηση» - όπως λέει - χρημάτων μέσω της περικοπής των «φαρμακευτικών δαπανών». Οπου, βεβαίως, εκεί που η κυβέρνηση λέει «εξοικονόμηση» εννοεί συγκέντρωση χρημάτων για να έχει να δίνει στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ εκεί που λέει «περικοπή φαρμακευτικών δαπανών» εννοεί πώς οι φαρμακοβιομηχανίες θα βάζουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στις τσέπες των λαϊκών οικογενειών. Σ' αυτό το πλαίσιο, οι αντιασφαλιστικές ανατροπές δημιουργούν μαζί με τις νέες ανατροπές που έρχονται στο χώρο της Υγείας ένα εκρηκτικό μείγμα για τις λαϊκές οικογένειες και ανάγκες (στα σχέδια των κυβερνήσεων του κεφαλαίου είναι τα ασφαλιστικά ταμεία να μην εμπλέκονται με ζητήματα περίθαλψης ώστε οι εργαζόμενοι να απευθύνονται σε ένα σύστημα Υγείας όπου τα «δημόσια» νοσοκομεία θα έχουν γίνει άξια παραμάγαζα των πολυεθνικών).

Κι όλα αυτά την ώρα που η φαρμακοβιομηχανία παρουσιάζει από τους υψηλότερους δείκτες κερδοφορίας. Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις, που ειδικά σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, χαρίζουν τον έλεγχο της ασφάλειας και των τιμών των φαρμάκων σε ακόμα λιγότερα χέρια. Εξελίξεις που για όσους μεν δουλεύουν στον κλάδο οδηγούν σε εντατικοποίηση, επέκταση της «ευελφάλειας» κτλ., για όσους δε χρησιμοποιούν τα φάρμακα οδηγούν σε νέες απειλές, αφού κριτήριο δεν είναι η υγεία των πολλών αλλά το κέρδος όλο και λιγότερων.

Να γιατί η πρόταση του ΚΚΕ για κρατικό φορέα, που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παραγωγή, διακίνηση και εισαγωγή των φαρμάκων είναι και επίκαιρη και αναγκαία. Για να υπάρξει φάρμακο δωρεάν και ασφαλές για όλο το λαό. Για να «γευτούν» οι εργαζόμενοι τα οφέλη από την πρόοδο και την τεχνολογική ανάπτυξη, για την οποία μόνο οι ίδιοι ευθύνονται.


Αναστασία ΜΟΣΧΟΒΟΥ

Αντιλαϊκή πολιτική διαρκείας...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ δεν είναι η διαβεβαίωση του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δε θα ληφθούν νέα οικονομικά (αντιλαϊκά φυσικά) μέτρα. Αυτή είναι μάλλον αναμενόμενη.

Το εντυπωσιακό είναι η πεποίθησή τους ότι κάποιος μπορεί και να τους πιστέψει! Πώς τους πέρασε μια τέτοια ιδέα από το μυαλό;

Για να είμαστε ακριβείς, ούτε τα ...κομματικά τους στελέχη δεν μπορούνε να πείσουν γι' αυτό που λένε. Οπότε, τι να συζητάμε για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Οσο για τα νέα μέτρα, η Κομισιόν τα έχει ήδη προτείνει και δυσκολευόμαστε να σκεφθούμε αυτή την κυβέρνηση να βρίσκει λάθος αυτές τις προτάσεις.

Αλλωστε για ανταγωνιστικότητα λένε, για παραγωγικότητα, για απελευθέρωση αγορών. Ολα αυτά που τους αρέσουν...

ΠΩ - ΠΩ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ! Περίπου 900.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν περίπου 10 τράπεζες μετά τους εξονυχιστικούς ελέγχους της Τράπεζας της Ελλάδας. Δε θα κλείσουν μάτι οι τραπεζίτες...

Ισως βέβαια τους παρηγορήσει και τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήσυχα το γεγονός ότι έχουν λάβει μέχρι στιγμής 53 δισεκατομμύρια ευρώ και θα πάρουν άλλα 25 δισ. ευρώ τώρα, όπως ανακοινώθηκε προχτές, ποσό κάπως ...μεγαλύτερο από τις 900.000 που θα πληρώσουν σε πρόστιμα.

Αν σε αυτά προσθέσετε αυτά που πρόκειται να πάρουν από τις δόσεις του μνημονίου - δανείου που απομένουν, μερικές φοροαπαλλαγές και έναν - δυο νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους, τότε μάλλον ανακουφίζονται κάπως από το «σοκ» των προστίμων.

Είπαμε, είναι δύσκολοι καιροί για τις ελληνικές τράπεζες και χρειάζονται την κατανόηση και τη συμπαράσταση όλων μας. Αλλωστε τόσα καλά μας έχουν κάνει και τόσο πολύ μας έχουν βοηθήσει.

Τόσο, ώστε να τους χρωστάμε 3 φορές αυτά που έχουμε και να τρέχουν και οι τόκοι υπερημερίας...


Γρηγοριάδης Κώστας

Δε γίνεται απελευθέρωση χωρίς ξεπούλημα της ΔΕΗ...

Γρηγοριάδης Κώστας

Για να σπείρουν συγχύσεις σχετικά με τους ενόχους, αλλά και τις επιδιώξεις που έχει η παράδοση της ΔΕΗ στα μονοπώλια, τις τελευταίες μέρες πολλοί καλλιεργούν την αντίληψη ότι μπορεί να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς της Ενέργειας, αλλά χωρίς να προχωρήσει το ξεπούλημα της Εταιρείας. Δεν απαντούν όλοι αυτοί, βέβαια, στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει: Αλήθεια, αν η ΔΕΗ σήμερα ήταν εκείνη η Δημόσια Εταιρεία που ήταν ενταγμένη σε έναν κεντρικό σχεδιασμό και, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, προσέφερε στο λαό μας την Ενέργεια που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες του, πώς θα έβρισκαν πελάτες οι ανταγωνιστές της;

Για να θολώσουν τα νερά, οι υπηρέτες του κεφαλαίου συνοδεύουν το ξεπούλημα με την πολιτική και την προπαγάνδα που σχεδιασμένα υποβαθμίζουν τη ΔΕΗ. Και καλλιεργώντας έτσι την άποψη ότι μόνο ο «ανταγωνισμός» και η «απελευθέρωση» θα δώσουν διέξοδο στο λαό, έρχονται μετά να «μαλώσουν» κι από πάνω όσους (με ή χωρίς εισαγωγικά) καθυστερούν τις εξελίξεις που απαιτούν οι πολυεθνικές.

... τα λένε κι οι «ειδικοί»

Είναι χαρακτηριστικά άλλωστε, όσα γράφονται καθημερινά στον αστικό Τύπο, στο φόντο φυσικά διαφόρων ανταγωνισμών για τον έλεγχο του κλάδου.

Αναφέρει για παράδειγμα το χτεσινό «ΒΗΜΑ»: «Οι επίμονες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ρητορικές. Εδώ και 10 χρόνια υπάρχει πλήρης ελευθερία να πάρει κάποιος την άδεια, να ανεγείρει τη μονάδα του, να προσελκύσει καταναλωτές και να τους πουλήσει το "φως" στη λιανική. Υπάρχει ελευθερία τόσο στην παραγωγή όσο και στη διάθεση του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό που περιορίζει την ελευθερία των επενδυτών γράφεται με τρία γράμματα: ΔΕΗ. Η δημόσια επιχείρηση είναι αξιόπιστη, παραμένει φθηνή (παρά τις ανατιμήσεις) και επιπλέον έχει καβατζάρει όλες τις συμφερτικές μονάδες παραγωγής. Δύσκολο να την ανταγωνιστεί κάποιος». Και στη συνέχεια: «Υπάρχει μία ακόμη μέθοδος για να ευνοηθούν οι ελεύθεροι επενδυτές της ελεύθερης αγοράς. Να καταδικαστούν οι πελάτες της ΔΕΗ στην ακρίβεια. Να έχει το ρεύμα τόσο υψηλή τιμή που να φοβούνται όλοι να ανάψουν θερμοσίφωνο. Οι νέες εταιρείες καραδοκούν. Εχουν άδειες, έχουν υποδομές και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία».

Απολύσεις ψάχνοντας πρακτικάριους αλλά και επέκταση

Η INTRACOM, όλο το προηγούμενο διάστημα εξαπέλυσε πογκρόμ απολύσεων, πετώντας στο δρόμο πάνω από 60 εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή βέβαια, φαίνεται ότι εργατικά χέρια της λείπουν. Με ημερομηνίες 19/7 και 2/8 στο γνωστό διαδικτυακό τόπο «Kariera.gr», διαβάζουμε πως η εν λόγω εταιρεία αναζητά εργαζόμενους αποφοίτους ΑΕΙ, για την «υλοποίηση και υποστήριξη ολοκληρωμένων λύσεων που βασίζονται σε βάσεις δεδομένων Oracle, στα πλαίσια υλοποίησης έργων στο Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα», καθώς και αποφοίτους ΤΕΙ για θέσεις πρακτικής άσκησης «με έναρξη το Σεπτέμβριο του 2010» οι οποίοι «θα εκπονήσουν την πρακτική τους άσκηση ανάλογα με την ειδικότητά τους στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, σε τμήματα Τεχνικών Πεδίων, Τεχνικών Εργαστηρίων και Ανάπτυξης Προϊόντων Λογισμικού». Τι διαφορές μπορεί να έχουν εκείνοι που απολύθηκαν από αυτούς που περιμένει η εταιρεία για πρακτική άσκηση; Μία είναι σίγουρα: Οτι οι δεύτεροι είναι πολύ πιο φτηνοί από τους πρώτους. Επιπλέον, την ώρα που η πολυεθνική διώχνει δεκάδες εργαζόμενους, λες και δεν έχει δουλειά, αυξάνει τις συνεργασίες και τις επενδύσεις της σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Ετσι, μόλις στις 22 Ιούλη, η INTRASOFT (μέλος του ομίλου), μπήκε σε πρόγραμμα συμβουλευτικής παροχής υπηρεσιών στη Φινλανδία με προϋπολογισμό 5,8 εκατ. ευρώ. Επίσης, στις 19 Ιούλη η INTRACOM υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων με την DISCOVERY-TEL GHANA για την ανάπτυξη του πρώτου δικτύου Mobile WiMAX στην Γκάνα. Δηλαδή, η εταιρεία εξακολουθεί να επεκτείνεται, υπογράφοντας τεράστιες συμβάσεις μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τα χρέη των δήμων

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για τα χρέη των δήμων ενόψει και της εφαρμογής του «Καλλικράτη». Οι αστικές αναλύσεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η «εξυγίανση» θα έρθει μέσα από συγχωνεύσεις δημοτικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών. Δηλαδή, με άλλα λόγια, απολύσεις, περισσότερη φορολόγηση των εργαζομένων και παράδοση αρμοδιοτήτων και έργων στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή είναι η πρότασή τους, η πολιτική τους και αυτή θα εφαρμόσουν.

Από πού, όμως, ξεφύτρωσαν αυτά τα περίφημα χρέη; Είναι γνωστό ότι ένας δήμος, για να εκτελέσει ένα έργο, πρέπει να συνεργαστεί με επιχειρηματίες. Αυτό προβλέπουν τα προγράμματα (ΕΠΤΑ, ΘΗΣΕΑΣ κ.ά.) που έχουν εγκρίνει κυβέρνηση και όλοι ανεξαιρέτως οι δήμαρχοι που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, επίσης, γνωστό ότι κάθε δήμος δεν μπορεί να εκτελέσει και να δρομολογήσει όποιο έργο εκείνος θέλει, ακόμα κι αν έχει την καλύτερη των διαθέσεων. Κι αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι δήμοι δεν έχουν ευθύνη. Λειτουργούν σαν μεσάζοντες, για να παίρνουν δουλειές οι επιχειρηματίες. Είναι κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και υλοποιούν την ίδια πολιτική.

Ενας δήμος που θέλει να πάρει κάποιο κοινοτικό «πακέτο» θα κάνει συγκεκριμένο έργο που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι έργα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, έργα δηλαδή που ο επιχειρηματίας θα βγάλει από αυτά υπέρογκα κέρδη. Ετσι, υπάρχει η εξής κατάσταση: Δήμοι να δίνουν λεφτά που έχουν μαζέψει από τη φορολόγηση των λαϊκών οικογενειών και των εργατών στους επιχειρηματίες, να στήνουν μια Σύμπραξη (σ.σ. ΣΔΙΤ) και στη συνέχεια το ταμείο να είναι μείον... Παρατηρείται, λοιπόν, το φαινόμενο τη στιγμή που οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο, δημοτικές αρχές να στήνουν μπίζνες με εταιρείες, για να αναπλάσουν έργα που ήδη υπάρχουν ή να φτιάξουν γήπεδα γκολφ και εμπορικά κέντρα..

Ορισμένοι τέτοιοι δήμαρχοι, κατά καιρούς, εμφανίζονται υποκριτικά να διαμαρτύρονται για τους παρακρατημένους πόρους. Αν και το ζήτημα είναι υπαρκτό, πρέπει να αναρωτηθούμε: Μήπως οι δημοτικές αρχές που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αν έπαιρναν αυτά τα λεφτά από την κεντρική διοίκηση θα τα ξόδευαν για έργα και δράσεις που θα εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες; Η εμπειρία έχει δείξει το αντίθετο. Αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο με τον «Καλλικράτη». Οταν θα κληθούν οι δήμοι και οι περιφέρειες να υλοποιήσουν το Χωροταξικό Σχεδιασμό και τις κατευθύνσεις του ΕΣΠΑ, τότε είναι που θα μετατραπούν πλήρως σε γραφεία και τμήματα πολυεθνικών και μονοπωλιακών ομίλων που θα μοιράζουν έργα... Κάπως έτσι δημιουργούνται τα χρέη που εμφανίζουν οι δήμοι και που τα σπασμένα τους θα τα πληρώσουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Ενα βασικό κριτήριο ψήφου στις προσεχείς τοπικές εκλογές πρέπει να είναι και αυτό. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων στην τοπική διοίκηση έχουν αυτήν την κατεύθυνση. Το συμφέρον των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων είναι να στηρίξουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και περιφέρειες που θα στηρίξουν τα συμφέροντά τους όχι μόνο στη γειτονιά, αλλά και στο χώρο δουλειάς, στο σύλλογο, στο συνδικάτο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ