Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Το ΣΕΠΕ και... η Συνθήκη του Κιότο

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το δόγμα «ο ρυπαίνων πληρώνει», που καθιερώνει η Συνθήκη του Κιότο δίνοντας στα μονοπώλια το ελεύθερο να συνεχίζουν να ρυπαίνουν το περιβάλλον, αρκεί να αγοράζουν «δικαιώματα» ρύπανσης, μας θύμισε το δελτίο Τύπου που έστειλε χτες το υπουργείο Απασχόλησης, παρουσιάζοντας τα πρόστιμα και τις μηνύσεις που επέβαλε το ΣΕΠΕ μέσα στο πρώτο 4μηνο του 2009 σε εταιρείες που παραβίασαν τη λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας. Για την υπουργό Απασχόλησης, οι 335 μηνύσεις και τα 308 πρόστιμα που επιβλήθηκαν το διάστημα Γενάρη - Απρίλη 2009, είναι απόδειξη ότι το ΣΕΠΕ «είναι ο συμπαραστάτης κάθε εργαζόμενου στον αγώνα τους για δίκαιη και αξιοπρεπή απασχόληση».

Μόνο που για τον εργάτη το θέμα δεν είναι απλά να πληρώσει πρόστιμο ο εργοδότης που δε σέβεται την εργατική νομοθεσία, αλλά να υπάρχουν εκεί που δουλεύει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα του επιτρέψουν στη λήξη της βάρδιας να γυρίσει στο σπίτι του σώος και αβλαβής. Μόνο μέσα στο διήμερο 2 και 3 Ιούνη τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν πάνω στο μεροκάματο. Στους εργοδότες αυτών των ανθρώπων, τι λέει δηλαδή η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης; Πληρώστε πρόστιμα και συνεχίστε ανενόχλητα να μετατρέπετε σε κάτεργα τους τόπους δουλειάς...

Συνεπής στην αποστολή του...

Με φτηνή επιχειρηματολογία επιχειρεί ο Κ. Ζούλας να αντεπεξέλθει στον ρόλο υπεράσπισης της αστικής τάξης και του συστήματός της, πιστός υπηρέτης των οποίων είναι ο ίδιος και η εφημερίδα που γράφει, η «Καθημερινή». Αφαιρούμε την εξυπνακίστικη εισαγωγή του για το σποτ του ΚΚΕ, με τον αγρότη που σπάει τα σύρματα της ΕΕ. Αφαιρούμε και την αστεία εικόνα όπου βάζει τον εαυτό του να ρωτάει τους βουλευτές του ΚΚΕ: «...πού ακριβώς εφαρμόζεται το οικονομικό-κοινωνικό μοντέλο που προτείνετε;» (τέτοια κοινοτοπία). Η ουσία ξεκινά όταν τάχα άκουσε τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο (έτσι είναι το όνομα και όχι Καραθανάση κε Ζούλα) να περιγράφει το «μοντέλο». Και εκεί είναι που ο αρθρογράφος βγάζει το βαθυστόχαστο συμπέρασμα πως αφού το ΚΚΕ θέλει σύστημα ανάλογο με εκείνο της Σοβιετικής Ενωσης, θέλει «να γυρίσουμε όχι 10, ή 20, αλλά 60 χρόνια πίσω». Φυσικά αυτοπαγιδεύεται γιατί τα λόγια του βουλευτή του ΚΚΕ που περιγράφει για να ειρωνευτεί ο αρθρογράφος, είναι: «Το θέμα είναι να αλλάξει η εξουσία. Ο λαός και οι εργάτες να πάρουν την εξουσία από τους κεφαλαιοκράτες και να οικοδομήσουν ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα λειτουργεί όχι για το κέρδος αλλά για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών... Ηταν το μοντέλο που είχε η Σοβιετική Ενωση. Με δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους, δεν υπήρχε άνεργος, εξαθλιωμένος ή αμόρφωτος άνθρωπος». Πού ακριβώς είδε την συντήρηση και την επιστροφή στο παρελθόν ο αρθρογράφος της «Καθημερινής»; Στη λαϊκή εξουσία και στην κατάργηση της εκμετάλλευσης; Στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών; Στο να έχουν όλοι σταθερή δουλειά, να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, να έχουν όλοι σύνταξη ικανοποιητική και μάλιστα στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες, με 5 χρόνια λιγότερα για τα βαριά και ανθυγιεινά; Στη δωρεάν Παιδεία, Υγεία για όλους; Στο να μην υπάρχει άνεργος, εξαθλιωμένος και αμόρφωτος;

... ο «Καθημερινός» δημοσιολόγος

Πουθενά δεν την είδε και ξέρει πολύ καλά πως αυτή είναι η αληθινή πρόοδος. Ελα όμως που αυτός είναι ταγμένος να υπηρετήσει τη συντήρηση του άδικου σάπιου συστήματος για να κλέβουν οι λίγοι κηφήνες τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί. Ελα επίσης που εκφράζει και την αγωνία της τάξης που θέλει να υπερασπιστεί, για την ώρα που όλα αυτά που λέει το ΚΚΕ θα γίνουν πραγματικότητα. Τότε είναι που καταργείται η πραγματική λογική κι αρχίζει η φτήνια, που όμως αποκαλύπτει και την άχαρη αποστολή... Οσο για τις απορίες του περί των γυναικών που πάνε στη Δύση, το σύστημα που υπερασπίζεται και εγκαθιδρύθηκε και στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες φτιάχνει και αναπαράγει τις πόρνες, αφού στο σύστημά του μοναδική αξία είναι το εμπόρευμα και το χρήμα. Αυτή την ελευθερία έχει θεό, και την προσκυνά. Στο σοσιαλισμό το φαινόμενο ήταν ανύπαρκτο. Φαίνεται όμως ότι δεν το 'μαθε ποτέ, γιατί τον τύφλωνε το «σιδηρούν παραπέτασμα»...

Πάντα τέτοια!!!

Για άλλη μια φορά το πιάσαμε το υπονοούμενο από την «Πανδώρα» στο «ΒΗΜΑ». Επρεπε σώνει και καλά κάτι να πει για το ΚΚΕ και για την βουλευτή Λ. Κανέλλη. Δεν έβρισκε όμως τίποτα πραγματικά μεμπτό, χώρια ότι μέρες που 'ναι, αν γράψεις αυτά που πραγματικά λέει το ΚΚΕ και υπερασπίζεται η βουλευτής του, κινδυνεύεις να προσθέσεις πόντους στο μοναδικό κόμμα που ξεμπροστιάζει την ΕΕ και τους ντόπιους υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Ετσι, για άλλη μια φορά, προτιμά να εκτίθεται με μια ανοησία για το κάπνισμα της βουλευτή του Κόμματος. Ευχόμαστε στην «Πανδώρα» πάντα τέτοια. Ετσι, να σπάει τα μούτρα της και να ψάχνει ψύλλους στ' άχυρα...

Προεκλογική υποκρισία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΗ θα ξεκινήσει, λέει, η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων. Ολως τυχαίως, δυο μέρες πριν από τις εκλογές. Τι σου είναι αυτή η ...συγκυρία.

Οχι πως δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ! Ομως, πλέον προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους ...ακόμη πιο φτηνά.

Παλιότερα, ανακοινώνανε και καμιά αύξηση, έτσι για να τηρήσουν τα προσχήματα. Σήμερα, το έχουν ρίξει στα εφάπαξ ψίχουλα.

Γιατί, βέβαια, αυτά που δίνουν είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των πολυτέκνων. Οπως ψίχουλα ελεημοσύνης είναι και τα διαφόρων ειδών επιδόματα σε άλλες κατηγορίες.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, γιατί, λέει, ισχύουν απαγορεύσεις στη λειτουργία ηλεκτρονικών παιγνιδιών. Πρέπει να πληρώσουμε γιατί δεν ευνοούμε όσο πρέπει τον τζόγο...

Γιατί, αν δεν το ξέρετε, και ο τζόγος λογίζεται στην ελεύθερη αγορά. Οπότε δεν είναι δυνατόν να εμποδίσουμε τους σχετικούς επιχειρηματίες να επεκταθούν όπως και όσο θέλουν.

Αν κάνουμε τέτοιο πράγμα, υπονομεύουμε την ανάπτυξη και τις «ευρωπαϊκές ελευθερίες». Αντιθέτως, αν σπρώχνουμε τον κόσμο στα «φρουτάκια» (δημιουργώντας όλες τις γνωστές παρενέργειες), τότε βαδίζουμε στους δρόμους του μέλλοντος.

Φυσικά, τα φρουτάκια είναι και ο μόνος τζόγος που είμαστε κάπως καθυστερημένοι ως χώρα. Γιατί σε άλλους τζόγους - όπως, π.χ., στις τοποθετήσεις των ασφαλιστικών ταμείων στις διεθνείς χρηματαγορές - είμαστε πολύ μπροστά.

Ούτε λόγος για πρόστιμο σε αυτόν τον τομέα. Γιατί να μας τιμωρήσουν, άλλωστε; Τόσα λεφτά τους χαρίζουμε για να κάνουν παιχνιδάκια «διαχείρισης κινδύνων» και όλες αυτές τις ανοησίες που αποκαλούν σύγχρονη οικονομία.

Γιατί, τι σημαίνει κατ' αυτούς «σύγχρονο»; Το να κερδίζει το κεφάλαιο χωρίς χρονοτριβές και γραφειοκρατικά προβλήματα. Σίγουρο, ζεστό χρήμα...


Γρηγοριάδης Κώστας

Για να έχουν το φόβο του λαού

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αποστροφή και η απογοήτευση που μερικές φορές εκφράζεται αυθόρμητα για την πολιτική και το πολιτικό σύστημα. Είναι αποτέλεσμα της σαπίλας και της μπόχας της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μεγαλώνει την απέχθεια που δικαιολογημένα προκαλούν τα σκάνδαλά τους και συνολικά η σκανδαλώδης σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων πολιτική τους. Βεβαίως, από μια μεριά είναι βολική αυτή η τάση για το αστικό πολιτικό σύστημα. Γιατί η έκφραση της αποστροφής με το «όλοι ίδιοι είναι, δε γίνεται τίποτα» καθόλου δε σημαίνει και τιμωρία αυτής της πολιτικής και των κομμάτων που την εφαρμόζουν. Ετσι μπορούν να μείνουν στο απυρόβλητο τόσο αυτοί οι ίδιοι που τροφοδοτούν τα κάθε είδους σκάνδαλα όσο και κυρίως το σύστημα που τα γεννάει. Το αστικό πολιτικό σύστημα, που είναι σάπιο όχι μόνο εξαιτίας των σκανδάλων αλλά πρώτα και κύρια γιατί κλέβει τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί και τον δίνει στους κεφαλαιοκράτες, ισχυροποιεί τα μονοπώλια, εφαρμόζει αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, που οδηγούν στη συνεχή επιδείνωση της καθημερινής ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Με το κάλπικο επιχείρημα «όλοι ίδιοι είναι», ότι κάθε πολιτική είναι βρώμικη, ο λαός να συνειδητοποιήσει ότι θέλουν να ξεπλύνουν τις βρωμιές της αστικής πολιτικής. Αυτή είναι σάπια και δικαίως κάποιοι άνθρωποι του μόχθου δείχνουν αποστροφή και απογοήτευση. Αυτή η προπαγάνδα, η ένταση με την οποία την προβάλλουν τα αστικά επιτελεία και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί τους προεκλογικά, έχουν και στόχο και επιδιώξεις. Θέλουν το λαό μπουχτισμένο. Τον θέλουν να εγκλωβιστεί στα αδιέξοδα που προκαλεί η ασκούμενη ταξική πολιτική τους. Να στείλουν τους ανθρώπους του μόχθου στο μαρασμό και τη μοιρολατρία. Σ' αυτή την αποστροφή που προκαλούν πάνε να τσουβαλιάσουν και το ΚΚΕ ως έναν τρόπο να αποκόψουν την πολιτική του από λαϊκές δυνάμεις.

Εμείς λέμε: Σκάνδαλα υπήρχαν και θα υπάρχουν, όσο θα κυριαρχεί η εξουσία του κεφαλαίου και γενικευμένος νόμος θα είναι ό,τι υπηρετεί τη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας του. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ανακάλυψε τώρα την ...Αμερική. Οι έχοντες την πολιτική ευθύνη, και την έχει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αυτοί κυβέρνησαν τη χώρα, να το πληρώσουν. Είναι ένας ακόμη λόγος για να τιμωρηθούν. Φωνάζουν ο ένας για τα άπλυτα του άλλου, αλλά και οι δύο υπηρετούν το σύστημα που αναπαράγει σκάνδαλα. Αυτός είναι ο φόβος τους, η ενδεχόμενη μαζική λαϊκή ενεργοποίηση ενάντιά τους και με την ψήφο. Γι' αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ την Κυριακή και η συμπόρευση μαζί του στους αγώνες που έρχονται από Δευτέρα, αποτελεί μια συνολική απάντηση στο παρασιτικό αστικό πολιτικό σύστημα και δεν περιορίζεται ούτε εγκλωβίζεται στο ένα ή στο άλλο «βαποράκι» σκανδάλων, ούτε παρασύρεται από τα διάφορα «παπαγαλάκια» τους. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα σάλπισμα απειθαρχίας και ανυπακοής, που απευθύνεται σε όλα τα λαϊκά στρώματα τα οποία ασφυκτιούν κάτω από την ασκούμενη πολιτική. Είναι η μόνη χρήσιμη για το λαό ψήφος. Είναι η ψήφος που προκαλεί φόβο σε αυτούς που πρέπει να φοβηθούν. Δίνει ελπίδα και προοπτική σε αυτούς που την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται.

«Φούμο» στη σκανδαλολογία

Γρηγοριάδης Κώστας

Η συνειδητή επιλογή των δύο μονομάχων να πάνε στις ευρωκάλπες μέσα από το βούρκο της σκανδαλολογίας αποτελεί από μόνη της ένα ακόμα σοβαρό λόγο για να τιμωρηθούν από τον εργαζόμενο λαό. Πρώτα απ' όλα γιατί θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να θολώσουν το κριτήριό του για την ψήφο της Κυριακής, δηλαδή τη στάση του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Δεύτερον γιατί προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη των λαϊκών στρωμάτων με τη βαθύτατη υποκρισία τους απέναντι στα σκάνδαλα. Αφού έκαναν τα πάντα για να τα κουκουλώσουν και να παραγράψουν τις ευθύνες τους, τώρα δε διστάζουν να εμφανίζονται σε ρόλο τιμητή, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα λάσπη προς κάθε κατεύθυνση. Ειδικά για το σκάνδαλο της «Ζήμενς» τους αξίζει μια ισχυρή δόση «φούμο». Επί χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοιράστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις μίζες του γερμανικού κολοσσού και από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο ξεκίνησαν το συμψηφισμό και το κουκούλωμα, αθωώνοντας όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και θωρακίζοντας την κυρίαρχη πολιτική που παράγει τα σκάνδαλα. Η αηδία και η οργή, που εντελώς δικαιολογημένα αισθάνεται η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου για τους μονομάχους της λασπομαχίας, πρέπει να μεταφραστεί σε κόκκινη ψήφο στην κάλπη. Μόνο έτσι θα τους πονέσει περισσότερο.

Συνεπής στο ρόλο της

Εχουν καταντήσει τόσο απόλυτα προβλέψιμες διάφορες περιώνυμες γραφίδες του αστικού Τύπου, που απ' την πρώτη αράδα των περισπούδαστων άρθρων τους γνωρίζεις, ήδη, κάθε μια επόμενη έως το τέλος τους. Απαραίτητη προϋπόθεση: Τα άρθρα τους να αφορούν στο ΚΚΕ. `Η, καλύτερα, να χτυπούν το ΚΚΕ. Δεν αποτέλεσε εξαίρεση η χτεσινή προτελευταία σελίδα της «Ελευθεροτυπίας». Τόσος κόπος; Τόση φαιά ουσία, για το - κατ' αυτούς - «μαρμαρωμένο κάστρο» του ΚΚΕ που είναι «κατάλληλο για τις καρτ ποστάλ του μέλλοντος και όχι για τα μελλοντικά επαναστατικά εγχειρίδια»; Μπα! Τέτοια μανία δεν μπορεί να την προκαλούν ένα «μαρμαρωμένο κάστρο», ούτε ένα «οικοδόμημα (σ.σ. αναφέρεται στον σοσιαλισμό) σαθρό, πριονισμένο στους πυλώνες του από τον ίδιο τον ανελαστικό, ανελεύθερο και προβληματικό εαυτό του». Τέτοια μανία και τέτοιος «πόνος»; Μόνο αναλαμβάνοντες ρόλους υπεράσπισης του συστήματος μπορούν να υπάρξουν. Και η δήθεν αριστερή και προοδευτική εφημερίδα βάλθηκε να ξαναθυμίσει την επιβεβαιωμένη προβοκατόρικη κατά του ΚΚΕ και του κινήματος αποστολή της. Τούτο δω το κάστρο που χλευάζει ήταν, είναι και θα παραμείνει άπαρτο. Από τους κάθε είδους επίδοξους κατακτητές του και τις «αυλές τους» σαν και του λόγου της, που έσπασαν τα μούτρα τους πολλές φορές στις πόρτες του. Κι αυτό πονάει. Ομολογία της ήττας τους είναι άρθρα σαν το χτεσινό. Της δικής τους ήττας.

Γιατί δεν τα είπε και στη Νάουσα;

Τη διαπίστωση ότι οι εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» «καθολικά γύρισαν την πλάτη» στους «προβοκάτορες του ΚΚΕ» κάνει στην πρόσφατη δήλωσή της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Βόρειας Ελλάδας, Ντίνα Ταχταλίδου. Πού τι στηρίζει; Πουθενά. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι συνδικαλιστές του είδαν ότι αποκαλύπτεται στους εργαζόμενους ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που υπηρετούν και ψάχνουν μέρος να κρυφτούν. Οσο για το σε ποιον γύρισαν καθολικά την πλάτη οι εργαζόμενοι, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το διαπίστωσε το περασμένο Σάββατο στη Νάουσα. Ας μας πει λοιπόν το κόμμα της πόσοι από τους 40 ανθρώπους που συμμετείχαν στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη Νάουσα (όπου μίλησε η ίδια η συνδικαλίστρια) ήταν κλωστοϋφαντουργοί; Ας μας πει επίσης γιατί η υποψήφιά του δεν είπε στη Νάουσα τα όσα διένειμε ως δήλωσή της την Τρίτη το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Νάουσας, οι εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» έχουν πείρα και μπορούν να κρίνουν ποιοι είναι αυτοί που τους οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια, ποιοι υπηρετούν τα αφεντικά και τα αντεργατικά τους σχέδια, αναλαμβάνοντας να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στο συμβιβασμό και την υποταγή και ποιοι τους είπαν και τους λένε την αλήθεια, ποιοι προσπαθούν να οργανώνουν τον αγώνα τους με βάση τα συμφέροντα της τάξης τους. Και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό στις 7 του Ιούνη, για να πάρουν απάντηση όσοι πίσω από κραυγές προσπαθούν να συγκαλύψουν την εχθρική για τους εργάτες συνενοχή τους.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους κοντύνουμε κι άλλο

Σήμερα πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι μπορούν να αντιληφθούν ότι η ΕΕ, όχι μόνο δεν τους έχει ωφελήσει σε τίποτα, αλλά είναι εχθρική προς τα συμφέροντά τους. Γι' αυτό ακόμα και τώρα, στις εκλογές, η ΕΕ δεν καλεί τον κόσμο γενικώς και αορίστως σε συμμετοχή στις κάλπες, αλλά σε στήριξη - μέσα από την ψήφο - της ΕΕ. Οι αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος είναι για την ΕΕ επικίνδυνοι. Γι' αυτό και με κάθε μέσο, με κάθε της απόφαση, όχι μόνον αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά διαθέτει και τα εργαλεία εκείνα για την ιδεολογική χειραγώγηση και την καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος. Η αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η «ευελιξία» και η διαρκής ομηρία στη δουλειά, δεν έχουν μόνον άμεσες συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, αλλά και λειτουργούν και ως ιδεολογική τρομοκρατία για τους εργαζόμενους, προκειμένου να παραμένουν φοβισμένοι, χειραγωγημένοι, υποταγμένοι στο ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμά τους στο μέλλον. Στην ίδια ρότα είναι και οι κατευθύνσεις της ΕΕ στην Παιδεία, που μαθαίνουν στους νέους από πολύ μικρές ηλικίες να σκύβουν το κεφάλι στη σημερινή βαρβαρότητα. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου μακιγιάρουν αυτήν την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική, που, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, στηρίζουν.

Μόνη απάντηση σε όλους τους, μόνη ψήφος, που, αντί να φοβίζει τους λαούς, θα φοβίσει την ΕΕ και τα κόμματά της, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ουσιαστική δύναμη για τον ίδιο το λαό. Είναι χτύπημα της μοιρολατρίας τού «τίποτα δεν αλλάζει». Είναι ενίσχυση της ελπίδας ότι ο λαός, το εργατικό κίνημα, η νεολαία, όλα τα λαϊκά στρώματα μπορούν να σηκώσουν κι άλλο το μπόι τους, μπορούν να ανοίξουν δρόμους αντεπίθεσης, απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τη ζωή τους από την ΕΕ και τα κόμματά της. Που λένε στο λαό ψέματα για την ΕΕ, για να μη συνδέει στο μυαλό του ότι οι αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες εφαρμόζονται στην Αθήνα, για να κρατήσει παθητική στάση και να μην εκφράσει στην κάλπη την οργή του για όλα όσα ζει... έτσι του λένε ψέματα και συκοφαντίες για το ΚΚΕ, για να τον βυθίσουν στη μοιρολατρία, στο «όλοι ίδιοι είναι», για να μη βλέπει ελπίδα πουθενά, για να βουλιάξει στην απάθεια κι εκείνοι ανενόχλητοι να κάνουν τη δουλειά τους, να συνεχίζουν απρόσκοπτα την ίδια πολιτική.

Η ΕΕ θέλει τους λαούς πειθαρχημένους, ανεκτικούς στη ληστεία του πλούτου που παράγουν και τους τον κλέβουν οι κεφαλαιοκράτες, ανεκτικούς στην ταξική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το ΚΚΕ επιλέγει την απειθαρχία, την ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, την κοινή δράση και την αλληλεγγύη των λαών, την αντεπίθεση. Επιλέγουμε τον ασταμάτητο αγώνα κατά των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και των συνεταίρων τους στην Ελλάδα. Ο λαός μας τους γνωρίζει τους κομμουνιστές, τους βλέπει δίπλα του πώς παλεύουν και πώς ζουν, στο εργοστάσιο, στο σχολειό, στη γειτονιά κ.λπ. Κι ακριβώς γι' αυτό, οι άνθρωποι του μόχθου γνωρίζουν ότι θα χαμογελούν αισιόδοξα στις 8 Ιούνη, όσο περισσότερο κοντύνουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, όσο περισσότερο ενισχυθεί το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ