Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11327

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγριο κυνηγητό στα θύματα της μετανάστευσης

ΣΕΛ.  8  -  9
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κίνδυνος εμπλοκής σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο

ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ από τις ιδιωτικοποιήσεις

ΚΚΕ: Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν αναπόσπαστη πλευρά της πολιτικής που σφαγιάζει μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση, θα μεγαλώσουν την ανεργία και θα επιδεινώσουν τη ζωή του λαού

Σε πλήρη σύμπνοια χτες οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) συμφώνησαν να προωθήσουν πολυνομοσχέδιο που θα επιταχύνει το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, με στόχο να διασφαλίσει νέα πεδία εγγυημένης και μεγάλης κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, εντάσσοντας το σχέδιο των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων στη βάρβαρη πολιτική της που τσακίζει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα για να βγει αλώβητο το μεγάλο κεφάλαιο από την κρίση.

Οι κυβερνώντες επιχείρησαν να εμφανίσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σαν αφετηρία «ανάπτυξης» και δημιουργίας «θέσεων εργασίας». Επιχειρώντας να κρύψουν ότι θα φέρει νέα βάρη στις πλάτες του λαού, που θα αγοράζει υπηρεσίες σε ακριβότερες τιμές, θα μεγαλώσει την ανεργία, ενώ οι εργαζόμενοι σ' αυτές τις επιχειρήσεις θα είναι με ακόμα χειρότερους μισθούς πείνας και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα.


ΣΕΛ.  6  -  7

67 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Ακρόπολη

Εξήντα επτά χρόνια από τις ρίψεις των πυρηνικών βομβών η ΕΕΔΥΕ καλεί σήμερα σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και σε πορεία στο Σύνταγμα. Την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  24

ΚΚΕ
Επίδειξη απανθρωπιάς

Με τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας η συγκυβέρνηση κάνει επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή κρύβει από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθύνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία. Οπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή, με το κυνήγι των μεταναστών προσπαθεί να κρύψει ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης εξαθλιωμένων μεταναστών προκειμένου να μην προχωρήσουν στο εσωτερικό της ΕΕ βάσει του Δουβλίνου 2 και άλλων συμφωνιών. Επιχειρεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της διακίνησης μεταναστών.

Το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών, που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη αγριότητας, βαρβαρότητας στα θύματα. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας. Να μη συμμετάσχει η χώρα με κανέναν τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία.



ΣΥΡΙΑ
Εντείνονται οι ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις

ΣΕΛ.  17
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνεχίζει τις προκλήσεις η εργοδοσία

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Τους πετσοκόβουν δικαιώματα

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Απεργούν για όγδοη μέρα

ΣΕΛ.  11
ΕΟΠΥΥ
Νέες περικοπές

ΣΕΛ.  12
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσιες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  15
Φορολογική εξόντωση

Το κύριο δεν είναι πόσες θα είναι οι δόσεις, αλλά να σταματήσει η φορολογική εξόντωση της λαϊκής οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία, τα χρέη, τις δραστικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, από την ακρίβεια. Αυτό που χρειάζονται οι οικογένειες των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων είναι μέτρα προστασίας και στήριξης.


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ