Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9668

ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ στο βωμό της κερδοφορίας

Από τύχη δεν υπήρξαν κι άλλοι νεκροί, χτες, σε γιαπί στο Χαλάνδρι

Από ύψος 10 περίπου μέτρων βρέθηκε ξαφνικά στο κενό, χτες, ο 50χρονος χειριστής πρέσας μπετόν
Από ύψος 10 περίπου μέτρων βρέθηκε ξαφνικά στο κενό, χτες, ο 50χρονος χειριστής πρέσας μπετόν
Εκατόν είκοσι πέντε (125) εργάτες δε γύρισαν φέτος σπίτι τους από το μεροκάματο. Κάθε εργατικό «ατύχημα», όπως το χτεσινό σε γιαπί του Χαλανδρίου, όπου από τύχη δεν υπήρξε νεκρός, αποτυπώνει την ασυδοσία εκείνων που κερδίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων και την πολιτική που τους προστατεύει και τους ενθαρρύνει. Το 2006 φεύγει αφήνοντας πίσω έναν νεκρό κάθε τρεις μέρες, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη της συσπείρωσης και πάλης μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, για τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, για την ανατροπή της εξουσίας εκείνων που δολοφονούν και σακατεύουν εργάτες.


ΣΕΛ.  7

Associated Press

ΙΡΑΚ
Ψάχνοντας στα σκουπίδια των κατοχικών δυνάμεων...

Πλαστικά μπουκάλια από ένα χώρο, όπου πετούν τα σκουπίδια τους Αμερικανοί κατοχικοί στρατιώτες, μαζεύει η μικρή Ιρακινή της φωτογραφίας. Κι ενώ η χτεσινή μέρα σημαδεύτηκε από τις φήμες, που ήθελαν να επισπεύδεται η εκτέλεση του Σ. Χουσεΐν, ο λαός του Ιράκ περιμένει με σφιγμένη καρδιά και χείλη τη νέα χρονιά, καθώς η κατοχή συνεχίζεται, η φτώχεια και η πείνα θερίζουν, δεκάδες χιλιάδες είναι ήδη οι νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες οι πρόσφυγες, ενώ η ιρακινή αντίσταση κάνει καθημερινά έντονη την παρουσία της.


ΣΕΛ.  11


Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΒΦΛ
Να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι

Σε δράση για να αποτραπούν οι απολύσεις στα Λιπάσματα Θεσσαλονίκης (ΒΦΛ) καλεί το ΠΑΜΕ, την ώρα που η συνδικαλιστική πλειοψηφία, η κυβέρνηση και η εταιρεία διαβουλεύονται για το ποιοι θα απολυθούν.


ΣΕΛ.  6
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σε μια λωρίδα και με «βήμα»

Στην πράξη προχωρά η κυβέρνηση το αντιδραστικό μέτρο περιορισμού του δικαιώματος των διαδηλώσεων. Να επιστρέψει την εγκύκλιο ως απαράδεκτη καλεί το λαϊκό κίνημα το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ