Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11272

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Καρκινοβατούν από την υποχρηματοδότηση τα δημόσια νοσοκομεία

ΣΕΛ.  10
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
«Κοίτα μπροστά! Εξω από τα όρια του συστήματος»

ΣΕΛ.  32

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της φτώχειας

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα κυβερνητικά προγράμματα των δυο κομμάτων

  • Με το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξήγγειλε χτες η ΝΔ αποβλέπει στη διέξοδο από την κρίση σε βάρος του λαού. Η ΝΔ δίνει ορισμένες παροχές - ψίχουλα, κυριολεκτικά, σε τμήματα της ακραίας φτώχειας.
  • Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά κοινά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Κ. Σημίτη, του Γ. Παπανδρέου πριν την κρίση. Κινείται επίσης στη λογική «ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους». Ισως ζυγίζουν λίγο παραπάνω τα ψίχουλα του ΣΥΡΙΖΑ από τα ψίχουλα της ΝΔ. Υπόσχεται ότι θα επανέλθει ο λαός στα επίπεδα του 2009, όταν το 2009 ήταν στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του '80.
  • Η κρίση δεν αφαίρεσε μόνο μισθούς και συντάξεις από τους εργαζόμενους, έχει αφαιρέσει πολύ περισσότερα που έχουν και οικονομικό και κοινωνικό κόστος, όπως: η ακρίβεια στην Υγεία, η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, η υποβάθμιση της Παιδείας κλπ.
  • Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα σήμερα λαϊκής συσπείρωσης, πάλης, εναντίον οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει. Ενα πρόγραμμα το οποίο στην πορεία, εφόσον ο λαός κατανοήσει τη δύναμή του, θα μετατραπεί σε πρόγραμμα διεκδίκησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Μιας διακυβέρνησης όπου το ΚΚΕ θα είναι ο βασικός πυρήνας.

ΣΕΛ.  3


Προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει να προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας το θέμα της «ενότητας της αριστεράς» για να υφαρπάξει ψήφους. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως η ενότητα της αριστεράς θα γίνει μετά τις εκλογές, είτε το θέλουν οι ηγεσίες κάποιων κομμάτων, είτε όχι, γιατί το θέλει ο κόσμος της αριστεράς... Δεν είναι η πρώτη φορά που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν το πολιτικό κριτήριο των χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, που διαμορφώνουν συλλογικά τις αποφάσεις του Κόμματος, αλλά και των χιλιάδων αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που στηρίζουν το ΚΚΕ. Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει όλους αυτούς σε αντιπαράθεση με τα καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ, για να ενισχύσει αθλιότητες του τύπου «υπάρχει πρόβλημα στο ΚΚΕ» που φτάνει -όπως ξεδιάντροπα διαδίδουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μέχρι την ΚΕ και το ΠΓ. Την ίδια ώρα, βέβαια, το πρόγραμμα και οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με πρώην στελέχη όπως η Κατσέλη, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην τοπική διοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα, τους εξαγορασμένους εργατοπατέρες που πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, φανερώνουν τι είδους και με τι περιεχόμενο «ενότητα» επιδιώκει. Αυτή η πρόκληση πρέπει να απαντηθεί μαζικά από τους αριστερούς και ριζοσπάστες ανθρώπους στην κάλπη, στηρίζοντας το μόνο φιλολαϊκό αντίβαρο στη Βουλή και στο κίνημα, το ΚΚΕ.«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα στις 7 μ.μ. η συναυλία αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  11
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πλήθος αντιδράσεων για τη δίωξη συνδικαλιστή

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  10
Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για τα ρατσιστικά φαινόμενα

ΣΕΛ.  24
Σήμερα η προφεστιβαλική στο Πάντειο

ΣΕΛ.  8
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΗΠΑ
Βαριά η σκιά της καπιταλιστικής κρίσης

ΣΕΛ.  8


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org