Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996

Δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών

Την ώρα που χιλιάδες αγρότες της Ηλείας, της Αιγιάλειας, της Ζακύνθου βρίσκονταν στο δρόμο και σε άλλες περιοχές ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας διακήρυσε την κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης για μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων και την εμμονή σε νέα αντιαγροτικά μέτρα


ΣΕΛ.  24   -   25

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ
ΛΑΟ
για την τραγωδία

ΚΚΕ: Δεν είναι δυνατόν να στέλνει τα παιδιά του ο λαός στις Ενοπλες Δυνάμεις να υπηρετήσουν και σε συνέχεια να θρηνεί θύματα, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των κυβερνητικών υπευθύνων

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογη απέναντι στο λαό για την πρωτοφανή τραγωδία", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το ναυτικό δυστύχημα, που σημειώθηκε χτες το απόγευμα ανοιχτά της Σάμου, όταν το επιβατηγό πλοίο "Σάμαινα" συγκρούστηκε με την πυραυλάκατο "Κωστάκος", με αποτέλεσμα να βυθιστεί το σκάφος του πολεμικού ναυτικού, ενώ αγνοείται η τύχη τεσσάρων μελών του πληρώματός του.

Οι συγκεκριμένες συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, παραμένουν αδιευκρίνιστες, ωστόσο προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα που αναδεικνύουν τις ευθύνες των ηγεσιών των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας, πολύ περισσότερο αν ληφθεί υπόψη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο η διακλαδική άσκηση "Παρμενίων", στην οποία συμμετείχε και η πυραυλάκατος.

Η σημαντικότερη πτυχή, βέβαια, αφορά στο κατά πόσον είχαν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ των δυο υπουργείων για την πιθανή διασταύρωση των δύο σκαφών και επομένως αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή πορεία τους.

"Αποδείχνεται ότι δεν παίρνονται στοιχειώδη μέτρα περιφρούρησης της ζωής ανύποπτων πολιτών και στρατευμένων, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων και μάλιστα τέτοιας έκτασης, όπως η άσκηση "Παρμενίων"", σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  3

50ΧΡΟΝΑ ΔΣΕ

"Η άρνηση υποταγής στους δυνάστες ποτέ δεν υπήρξε λάθος στην ιστορία της ανθρώπινης κοινωνίας", τόνισε μεταξύ άλλων ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης, στις εκδηλώσεις για τα 50χρονα του ΔΣΕ που έγιναν στη Φλώρινα την Κυριακή.

Από όλα τα σημεία της κεντροδυτικής Μακεδονίας κατέφτασαν οι επιζώντες μαχητές του ΔΣΕ, μαζί με τους νέους κομμουνιστές για να τιμήσουν και να θυμηθούν τις ένδοξες σελίδες εκείνου του αγώνα και βεβαίωσαν την ετοιμότητά του ανυπότακτου λαού για τις διεκδικήσεις του σήμερα


ΣΕΛ.  5   -   7



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ