Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10631

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ανάδειξη της ταξικής φύσης της γυναικείας ανισοτιμίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες με θέμα: «Ο ρόλος των κομμουνιστών στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών».


ΣΕΛ.  14  -  15

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΤΣΕΚΟΥΡΙ στη ζωή και τις ανάγκες του λαού

Αλέκα Παπαρήγα: Ολοι μαζί σαν μια γροθιά, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων, κλάδου, δουλειάς στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα αν είναι αυτοαπασχολούμενοι ή φτωχή αγροτιά, πρέπει να δώσουμε ενιαία απάντηση

Η θριαμβολογία του πρωθυπουργού για τη Σύνοδο της ΕΕ είναι το τυρί στη φάκα που έστησαν στον ελληνικό λαό, προκειμένου να χειραγωγήσουν,να κάμψουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μπροστά στο φορολογικό νομοσχέδιο, μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν, που θα παρθούν στη συνέχεια, προαποφασισμένα και συναποφασισμένα στην ΕΕ από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Αρωγός στην κυβέρνηση και η ΝΔ. Τα ελλείμματα και τα χρέη θα συνεχίσουν, οι ωμοί εκβιασμοί θα εξελίσσονται ανάλογα με τη διαπάλη των ιμπεριαλιστών και τον πόλεμο των αγορών. Η σύγκλιση μισθών, ο παράδεισος της ΕΕ είναι ψέμα. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι ανέφικτη λόγω ανισομετρίας. Η προώθηση της «νέας» στρατηγικής «ΕΕ 2020» για την απασχόληση και την τόνωση της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας σηματοδοτεί νέα, διαρκή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σαρωτικές ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία, για ακόμη φτηνότερους εργάτες. Η μόνη απάντηση είναι: Ούτε ένα ευρώ στην πλουτοκρατία, ξεσηκωμός. Στον πόλεμο ο λαός να απαντήσει με πόλεμο. Να μη χαθεί ούτε μια μέρα από την προσπάθειά του να ανασυντάξει το εργατικό κίνημα, να προχωρήσει η κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  3,   7   -   13

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγωνιστικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα οργάνωσαν αγωνιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την 25η Μάρτη. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας έγιναν συγκεντρώσεις και πορείες για να σταλεί το πραγματικό αγωνιστικό μήνυμα, που στις σημερινές συνθήκες είναι ο ξεσηκωμός ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη συνενοχή των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.


ΣΕΛ.  20  -  21

Ξεσηκωθείτε!

Η απόφαση της ΕΕ για στήριξη της Ελλάδας «είναι πολύ ικανοποιητική», είπε ο πρωθυπουργός. Νίκη της κυβέρνησης, που την παραλλήλισε συμβολικά με την 25η Μάρτη 1821! Στον ίδιο ντορό τα αστικά ΜΜΕ. Μια προπαγάνδα για την επίτευξη ενός κυβερνητικού στόχου σε όφελος της πλουτοκρατίας και με ένα σκοπό: Να επιβάλουν στις λαϊκές συνειδήσεις ως σωστή και αποτελεσματική την αντιλαϊκή πολιτική, ως σωστά τα μέτρα σφαγιασμού του λαού, και την κυβέρνηση ως ικανή να λύνει προβλήματα εκεί που την «στριμώχνουν». Στην καταστροφή του σαλπίζουν να συμφωνήσει ο λαός. Τι κέρδισε η κυβέρνηση; Να δανείζεται από τις τράπεζες δίνοντας τους κρατικά ομόλογα. Για πληρωμή του δημόσιου χρέους, αλλά και να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, για να ενισχυθεί το κεφάλαιο με τσάμπα χρήμα για επενδύσεις. «Οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο», είπε ο πρωθυπουργός και αναπαράγει η αστική προπαγάνδα. Πράγματι, θυσιάζονται τα λαϊκά δικαιώματα σε όφελος του κεφαλαίου. Ο λαός «πληρώνει τη νύφη». Ηδη τα κυβερνητικά μέτρα που εφαρμόζονται, έμμεσοι φόροι-φωτιά, μείωση μισθών και συντάξεων, και όσα έρχονται, όπως φορολογικό νομοσχέδιο αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ένταση εμπορευματοποίησης Υγείας - Πρόνοιας, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, είναι καρμανιόλα για τη ζωή, τις ανάγκες των εργαζομένων. Ξεσηκωθείτε. Ούτε στιγμή χαμένη. Πόλεμος στον πόλεμό τους.



ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Παραμένει το προνομιακό καθεστώς

ΣΕΛ.  29
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Τετάρτη η εκδήλωση τιμής στον Νίκο Μπελογιάννη

ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΥ
Αύριο η εκδήλωση στο Κιλελέρ

ΣΕΛ.  17
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Κλιμακώνεται η πολιτική αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος

ΣΕΛ.  18  -  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ