Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10136

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός πρέπει να προετοιμάσει τη δική του λύση

Στα διάφορα σενάρια αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, ο λαός πρέπει να προετοιμάσει τη δική του λύση. Η οποία θα ετοιμαστεί από τα κάτω, για να γίνει πλειοψηφία από τα πάνω. Και αυτή η λύση δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα σενάρια. Φτάνουν οι δοκιμές. Δοκιμές περάσαμε στις δεκαετίες '70, αλλά και '80 με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις δοκιμές.


ΣΕΛ.  3

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΖΗΤΑ ΤΙΜΩΡΙΑ αυτών που έστειλαν στο θάνατο τους εργάτες

Αλέκα Παπαρήγα: Απαιτούνται, τώρα, εγγυημένα μέτρα ασφάλειας, πλήρης εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της υγείας των εργατών, ουσιαστική ενίσχυση στις οικογένειες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους, στα ορφανά και στις γυναίκες

Στιγμιότυπο από την κατάληψη στην Ενωση Εφοπλιστών
Στιγμιότυπο από την κατάληψη στην Ενωση Εφοπλιστών
  • Μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και κατάληψη της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Κλιμακώνουν τον αγώνα τους, ενώ δυναμώνει η αλληλεγγύη από δεκάδες συνδικάτα και άλλους φορείς.
  • Η Ζώνη μπορεί να ζήσει δίχως εφοπλιστές και κεφαλαιοκράτες, δίχως εργάτες δεν μπορεί. Η πολύμορφη ταξική εκμετάλλευση εξηγεί, γιατί υπάρχουν οι 8 νεκροί στη Ζώνη, πολλοί νεκροί εργάτες σε τόπους δουλειάς το τελευταίο διάστημα.
  • Το ΚΚΕ δεσμεύεται, συστρατευμένο με τους εργάτες και πάντα δίπλα τους, μέσα στις γραμμές τους: Τιμωρία, τέλειωσε! Πρέπει να μπουν φυλακή κάποιοι. Δεν είναι θέμα εκδίκησης, πρέπει να τιμωρηθούν.

ΣΕΛ.  12   -   13


ΙΣΠΑΝΙΑ
Ενεργοποίηση του «τρομονόμου»

Συνελήφθη στην Ισπανία αγωνίστρια του Ευρωπαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης με τους Λαούς της Λατινικής Αμερικής, με την κατηγορία ότι είναι μέλος της αντάρτικης οργάνωσης FARC - EP.


ΣΕΛ.  7
ΤΖOΡΤΖ ΜΠΟΥΣ
Νέα αντικομμουνιστική υστερία

Η δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ περί εξίσωσης φασισμού με τον κομμουνισμό, «κρίκος» στην «αλυσίδα» των προσπαθειών αναγόρευσης σε έγκλημα της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της ταξικής πάλης.


ΣΕΛ.  6
ΣΟΚΟΡΟ ΓΚΟΜΕΖ
Σημαντικές συναντήσεις στην Ελλάδα

Συνεχίζεται η επίσκεψη της προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και προέδρου του Βραζιλιάνικου Κέντρου για την Αλληλεγγύη των Λαών και την Πάλη για την Ειρήνη (CEBRAPAZ), Σοκόρο Γκόμεζ, στη χώρα μας.


ΣΕΛ.  2
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λουτρό αίματος γεννά ερωτηματικά

Τουλάχιστον 17 νεκροί και 154 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης, που σημειώθηκε την Κυριακή, στη συνοικία Γκιουγκορέν, στην Κωνσταντινούπολη.


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ