Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10211

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Σημαντικό βήμα συντονισμού για ωράριο και κυριακάτικη αργία

Το δικό τους μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, μέρος της οποίας αποτελεί και η προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής και η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου, δυναμώνουν οι εργαζόμενοι. Με τη συμμετοχή 40 σωματείων απ' όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η σύσκεψη στην Αθήνα. Κατέληξε σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, που ξεκινάει από μεθαύριο, Πέμπτη.


ΣΕΛ.  19

Ισχυρό ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ λαϊκή αντεπίθεση

Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα 68 χρόνια από το «Οχι» του 1940

«Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον πόλεμο του '40 και οι μεγάλοι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες που ακολούθησαν, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και οι κατοπινοί, βρίσκονται σε αντίθεση με τα καλέσματα των αστικών κομμάτων υπέρ της ομοψυχίας και της συμπόρευσης, δηλαδή της λαϊκής υποταγής, στον ευρωμονόδρομο και την ταξική συνεργασία.

Η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι καλούνται να πουν σήμερα ένα ισχυρό σύγχρονο ΟΧΙ στην πλουτοκρατία, στους μηχανισμούς του συστήματος και τα αστικά κόμματα που επιδιώκουν να πληρώσει ο λαός την κρίση.

Το γνήσιο περιεχόμενο του πατριωτισμού σημαίνει λαϊκή αντεπίθεση για να πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια την κρίση τους. Αποδείχτηκαν μια μεγάλη και επικίνδυνη απάτη οι υποσχέσεις των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου" ότι οι τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ, η ΟΝΕ, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι απελευθερώσεις και ο ανταγωνισμός, θα βελτίωναν το λαϊκό εισόδημα. Η ανάπτυξη που υπηρετεί τα καπιταλιστικά κέρδη αποδεικνύεται ολέθρια για τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να οικοδομήσει με αποφασιστικά βήματα την κοινωνική του συμμαχία, το λαϊκό μέτωπο της πάλης κατά της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής, με στόχο την ανατροπή της».



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Καμία θυσία να μην ανεχτούν οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  6  -  7
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Χώρος συνάντησης ιστορικού προβληματισμού

ΣΕΛ.  9
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους η έλλειψη προσωπικού

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  3
Θάνατος μετανάστη έξω απ' τη Διεύθυνση Αλλοδαπών

ΣΕΛ.  25
Αμερικανική επιδρομή καταγγέλλει η Συρία

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ