Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Μάη 2003 - αριθ. φύλλου: 8582

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ
Νέα ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ αποφασίζει η ΕΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από μεθαύριο Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Ελληνική Προεδρία και Κομισιόν φιλοδοξούν μέχρι τέλος του Ιούνη να έχει κλείσει το πρώτο αντιαγροτικό πακέτο της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ.

Πάντως, είτε συμβεί αυτό είτε όχι, από το φθινόπωρο αναμένονται ακόμα χειρότερες προτάσεις σε βάρος των μεσογειακών προϊόντων και βασικά για βαμβάκι, καπνό και λάδι. Πρόκειται για ένα συνολικό αντιαγροτικό σχέδιο, που θα αποτελέσει το νέο εφιάλτη των μικρομεσαίων αγροτών και τη χαρά των πολυεθνικών. Ενα σχέδιο άρρηκτα δεμένο με την προγενέστερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, στο πλαίσιο της ΚΑΠ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Γίνεται φανερό ότι ένα καινούριο κεφάλαιο στην επίθεση που δέχονται οι μικρομεσαίοι αγρότες όλα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Γεγονός, το οποίο κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της κλιμάκωσης των αγώνων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφοι, για να αποτρέψουν και ανατρέψουν αγωνιστικά τα όσα μεθοδεύονται και αποφασίζονται σε βάρος τους.


ΣΕΛ.  18

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Μας θέλουν μηχανές για να πλουτίζουν»

Το ελληνικό κράτος τους κατατάσσει σε ομάδες. «Κόκκινη κάρτα» για τους πολιτικούς πρόσφυγες, «πράσινη κάρτα» για τους οικονομικούς μετανάστες. Κάρτες, που απλά πιστοποιούν την τάξη των σύγχρονων δούλων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ο «Ρ» μπήκε σε σπίτια μεταναστών και μίλησε μαζί τους για τις ελπίδες, τη ζωή τους και τα πολύμορφα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΟΙ - ΑΝΕΡΓΟΙ
Μέρα αλληλεγγύης η 5η Ιούνη

Συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους απολυμένους στην Αθήνα και άλλες πόλεις, στις 5 Ιούνη, αποφάσισε η χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ, όπου συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα για τους ανέργους


ΣΕΛ.  19   -   20,    29
ΛΑΡΙΣΑ
Δουλιά μέχρι θανάτου!

Κι άλλος οικοδόμος νεκρός σ' ένα από τα οικοδομικά συγκροτήματα που χτίζουν εταιρίες εργολάβων στη Λάρισα


ΣΕΛ.  20,    29
ΚΕΡΔΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Η τοκογλυφία σε αριθμούς

Το ποσόν των 10,75 εκατ. ευρώ ή 3,6 δισ. δρχ. κερδίζουν καθημερινά από τόκους οι 5 εγχώριοι τραπεζικοί όμιλοι


ΣΕΛ.  17
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η Πορεία Ειρήνης

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις ειρήνης στη βόρεια Ελλάδα με την Πορεία Ειρήνης από το στρατόπεδο «Κόδρα» της Θεσσαλονίκης και την περικύκλωση του στρατοπέδου στην Αργυρούπολη


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ