Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9535

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2006
Με κάτω από 500 ευρώ το μήνα έξι στους δέκα συνταξιούχους

Με κάτω από 500 ευρώ το μήνα καλείται να επιβιώσει το 60% των συνταξιούχων όλων των Ταμείων, πλην ΟΓΑ. Στον τελευταίο, το ποσοστό όσων παίρνουν σύνταξη κάτω των 500 ευρώ φτάνει το 96.9%, ενώ το 62% παίρνει μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΠΟΚΠ και συμπεριλαμβάνουν την τελευταία... αύξηση του 4%.


ΣΕΛ.  19

ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΟ να φυλάξει τα πρόβατα
  • Αναχωρεί απόψε για το Λίβανο η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα
  • Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σήμερα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και άλλες πόλεις

Η λύση είναι μία: Να σταματήσει το Ισραήλ την επιδρομή. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτή. Μας βρίσκει αντίθετους η λύση που προτείνεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για ΝΑΤΟική παρουσία στο Νότιο Λίβανο. Είναι σαν να βάζεις το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα. Επομένως, ήρθε η ώρα της πίεσης των λαών πάνω στις κυβερνήσεις, ήρθε η ώρα της πιο πλατιάς συμπαράστασης και από μακριά, αλλά και με βοήθεια και επισκέψεις στο Λίβανο. Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση, που είχε χτες το πρωί με τον πρέσβη του Λιβάνου στην Αθήνα, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται πρόθυμη να συμμετάσχει στο αμερικανικό σχέδιο.

Στο μεταξύ, η παρουσία χτες, στη Βηρυτό της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, στο πλαίσιο της «μεσολαβητικής» περιοδείας της, δεν εμπόδισε τους Ισραηλινούς να συνεχίσουν τη βάρβαρη επιδρομή τους. Σκληρές μάχες σημειώθηκαν στη λιβανο-ισραηλινή μεθόριο.


ΣΕΛ.  3,    6   -   8

ΝΑΣ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Οι ακτές ανήκουν στο λαό

Οι παραλίες ανήκουν στο λαό, ήταν το μήνυμα της προχτεσινής δυναμικής παρέμβασης στην παραλία της Βουλιαγμένης. Μέλη και φίλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ), της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και των αγωνιστικών δημοτικών συνδυασμών υλοποίησαν το αυτονόητο. Για αρκετές ώρες, απ' το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής, έκαναν το σύνθημα πράξη και κράτησαν ανοιχτή - όπως θα έπρεπε να είναι - την ακτή της Βουλιαγμένης, με ελεύθερη είσοδο σε όλους όσοι ήθελαν να πάρουν μια ανάσα στη θάλασσα.


ΣΕΛ.  15

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδικεί πρωτεία στην επιχείρηση φίμωσης

Προκλητικός ο δήμαρχος Αθήνας κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών της ΝΑΣ και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».



ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ
Μήνυμα - καταδίκη για το Ισραήλ

Σαράντα Ισραηλινοί σκηνοθέτες καταδικάζουν την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους Λιβανέζους και Παλαιστίνιους συναδέλφους τους.


ΣΕΛ.  23
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Στο «τζάμπα» θέλουν την παραγωγή τους!

Σε εξευτελιστικά επίπεδα οι τιμές που προσφέρουν οι εμποροβιομήχανοι - μεταποιητές για το συμπύρηνο ροδάκινο. Σύσκεψη συντονισμού της δράσης των μικρομεσαίων ροδακινοπαραγωγών χτες, στον Τύρναβο.


ΣΕΛ.  21
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Επικίνδυνη εξάντληση πλοίων και πληρωμάτων

Η εντατικοποίηση των δρομολογίων, οι απανωτές βλάβες και οι εξαντλητικές συνθήκες δουλιάς στα «σαπάκια» των εφοπλιστών τραβούν στα άκρα τις αντοχές των καραβιών και των ναυτεργατών.


ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ