Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9834

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ προειδοποίησε και συνέβαλε στην ανάπτυξη αντιστάσεων

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε περιοδείες της στην Ικαρία και στα εργοστάσια «Schneider Electric» και ΕΑΒ τόνισε ότι από τη δεκαετία του '80 προαναγγέλθηκε η βάρβαρη επίθεση κατά των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και όλα αυτά τα χρόνια μόνο το ΚΚΕ προειδοποιούσε και συνέβαλλε στην ανάπτυξη αντιστάσεων, γι' αυτό να γίνει ο υποδοχέας των απωλειών του δικομματισμού.


ΣΕΛ.  3,   10  -  11

Τραγικά θύματα της ΔΑΣΟΚΤΟΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ οι χειριστές του πυροσβεστικού αεροπλάνου

Το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ζητά από την κυβέρνηση να μην παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα ούτε σπιθαμή γης της Πάρνηθας

  • Συνεχίζουν να μαίνονται οι πυρκαγιές, προσθέτοντας δύο ακόμη τραγικά θύματα της δασοκτόνας πολιτικής με το θάνατο των χειριστών του πυροσβεστικού αεροπλάνου, που οφείλεται και στις τεράστιες ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα σε υλικά μέσα και προσωπικό, καθώς και στην καταπόνηση από τον ηρωικό αγώνα για τις κατασβέσεις των πυρκαγιών. Η κυβέρνηση οφείλει να καλύψει άμεσα όλες τις ελλείψεις μαζί με την εξαγγελία συγκεκριμένου σχεδίου για ενιαίο φορέα δασοπροστασίας, με πλήρη εξοπλισμό, χωρίς εποχικούς εργαζόμενους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ζητά από την κυβέρνηση να μην παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα ούτε σπιθαμή γης της Πάρνηθας. Τα μέτρα του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ είναι λειψά και αποσπασματικά γιατί αφορούν ένα μικρό μέρος της Πάρνηθας, αφήνουν ανέγγιχτο το θέμα της ιδιοκτησίας δασικών εκτάσεων, είναι μακριά από την πλήρη προστασία της, εξαιρώντας περιοχές απ' αυτήν, ενώ η μείωση των οικιστικών θυλάκων και των όρων δόμησης δε σημαίνει αποθάρρυνση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ ζητά άμεσα μέτρα προστασίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα που αναμένεται να επιδεινωθούν στους ανοχύρωτους όμορους Δήμους Αχαρνών, Ανω Λιοσίων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και αλλού.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ
Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες

Με κεντρικό σύνθημα «Ανοιχτές ακτές δωρεάν για το λαό», μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απελευθέρωσαν για περισσότερο από δύο ώρες την πλαζ Α' Βούλας, προχτές Κυριακή, επιτρέποντας σε όσους αναζητούσαν λίγη δροσιά τις μέρες του καύσωνα, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Η ενέργεια αυτή, που διοργανώθηκε από την Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και την ΚΝΕ, έγινε θερμά αποδεκτή από τους λουόμενους, οι οποίοι χαρακτήριζαν «ντροπή» το γεγονός ότι αναγκάζονται να πληρώσουν για ένα μπάνιο.


ΣΕΛ.  8


ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ»
«Καρκινογόνος» ο δικομματισμός

Με ανεπίτρεπτες αναμονές για απαραίτητες εξετάσεις και θεραπείες και άγριες αμοιβές στα ιδιωτικά θεραπευτήρια πληρώνουν οι καρκινοπαθείς της χώρας τις τεράστιες ελλείψεις.


ΣΕΛ.  18  -  19
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Πύρρειος» νίκη Ερντογάν

Με ιδιαίτερη πόλωση διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, που ανέδειξαν πρώτο το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), με μειωμένο, όμως, τον αριθμό των εδρών στο Κοινοβούλιο.


ΣΕΛ.  14
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων

Να απαιτήσουν και να επιβάλουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα, καλεί τα σωματεία το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  17
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Νέες αυξήσεις έως και 60%!

Οι εφοπλιστές, πλήρως απελευθερωμένοι από την πολιτική που τους έχουν διαμορφώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν πέσει με τα μούτρα στην αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων.


ΣΕΛ.  8
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μεγάλες καταστροφές

Κατάσταση συναγερμού στην κεντρική και δυτική Αγγλία με χιλιάδες σπίτια εργαζομένων να έχουν πλημμυρίσει και να έχουν μείνει χωρίς νερό και ηλεκτρισμό .


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ