Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11336

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πολλαπλοί οι κίνδυνοι για εργαζόμενους και ασθενείς

ΣΕΛ.  8  -  9
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτακτική η λαϊκή πάλη ενάντια στη νέα φοροκαταιγίδα

ΣΕΛ.  3

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με δρομολογημένη χρεοκοπία του το σχέδιο της κυβέρνησης

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει έγκαιρα να βγάλουν συμπεράσματα και να πάρουν τα μέτρα τους

Η επιμήκυνση, αν γίνει, για το λαό σημαίνει εφαρμογή όλων των μνημονίων και επιβολή νέων. Η νέα χρεοκοπία, για την οποία κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν σχετικά με το ποιος τη θέλει και ποιος όχι, είναι δρομολογημένη. Αυτό και οι δυο το κρύβουν, όπως και ότι ο λαός θα πληρώσει και πάλι τις συνέπειες. Αυτόν το στόχο άλλωστε έχουν τα μνημόνια της ΕΕ και όχι, όπως ψευδώς λένε τα κόμματα του συστήματος, να ματαιώσουν τη χρεοκοπία. Ο τσακωμός μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου στην Ελλάδα και στην ΕΕ αφορά στο πώς θα περιοριστούν γι' αυτούς οι ζημιές και πώς θα μοιραστούν τα μελλοντικά κέρδη. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει έγκαιρα να βγάλουν συμπεράσματα και να πάρουν τα μέτρα τους.


ΣΕΛ.  7

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Λουτρό αίματος σε ορυχείο

Σε λουτρό αίματος οδήγησε προχτές αργά το απόγευμα η ένοπλη επέμβαση της αστυνομίας σε βάρος απεργών - εργατών στο ορυχείο πλατίνας Μαρικάνα στη Ν. Αφρική, καθώς τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλές δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.


ΣΕΛ.  17

Φοροληστεία

Το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα συμπυκνώνει όλα τα αντιδραστικά στοιχεία, όλες τις αντιλαϊκές παραμέτρους που ισχύουν με τις αποφάσεις που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις συνεργασίας των δυόμιση τελευταίων χρόνων, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιώξει να εισάγει τη λογική της υποχρεωτικής - αυτόματης αύξησης της φορολογίας των λαϊκών στρωμάτων, στις περιπτώσεις που για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει απόκλιση στο σκέλος των κρατικών εσόδων.

Αυτό που θέλουν να κάνουν οι άθλιοι υπηρέτες της πλουτοκρατίας και των καπιταλιστών, είναι να θεσπίσουν νόμους με τους οποίους θα είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι οι δανειστές τους και χειροπόδαρα δεμένος ο λαός της χώρας. Από αυτήν την άποψη τα υπέρογκα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε φέτος με τα ραβασάκια της εφορίας, είναι η απαρχή για τη νομιμοποίηση μιας τέτοιας πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου, που τον χειμώνα θα μειώνει μισθό και συντάξεις, ενώ το καλοκαίρι θα αυξάνει τους φόρους και τα χαράτσια.

Είναι απόλυτα δεδομένο ότι τα κόμματα που έχουν υιοθετήσει την ΕΕ και το ευρώ ως μονόδρομο, μαζί με άλλους «μονοδρομιστές» σε ΕΕ και αλλού, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία τυφλής εξυπηρέτησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σχεδιάζουν μια κοινωνία εφιάλτη, στην οποία χάριν του κεφαλαίου θα σαρώνονται και θα συνθλίβονται τα πάντα.

Φραγμό σε μια τέτοια προοπτική μπορούν να βάλουν μόνο οι εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι μαζικά και αποφασισμένα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την εγκαθίδρυση της δικής τους λαϊκής εξουσίας.



ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για το υδροηλεκτρικό στον Αλιάκμονα

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ
Την Τετάρτη η σύσκεψη για τα ΕΛΤΑ

ΣΕΛ.  10
ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ
Εμπορευματοποίηση γης - ελλείψεις Πυροσβεστικής

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι εργαζόμενοι εκτεθειμένοι σε κινδύνους

Με καρκινογόνους βλαπτικούς παράγοντες έρχονται σε επαφή καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι ανοχύρωτοι μπροστά στην επιδίωξη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των κλινικαρχών και άλλων επιχειρηματιών για κερδοφορία, αλλά και στη λειτουργία τομέων του κράτους με επιχειρηματικά κριτήρια, όπως τα δημόσια νοσοκομεία.


ΣΕΛ.  11
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Μείωση των συντάξεων ζητούν οι τραπεζίτες

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ