Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11409

Επέτειος των 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ σήμερα

ΣΕΛ.  9

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΤΑΞΙΚΟ καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας

Σε χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας συζητήθηκαν τα πρώτα συμπεράσματα από τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε αυτές τις συνθήκες μπαίνει στο επίκεντρο το ερώτημα: «Τι κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα». Χρειαζόμαστε ένα κίνημα ταξικό, καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας, οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, στους νόμους και το κράτος της, μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο. Κίνημα απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους βελτιώσεις αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής - εργατικής οικογένειας, κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το κεντρικό πρόβλημα-ερώτημα, που πρέπει να απαντήσει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι. Ανάπτυξη για το λαό με απαλλαγή από το ζυγό των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή ανάπτυξη για τα μονοπώλια με το λαό εξαθλιωμένο.


ΣΕΛ.  3

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Η πορεία θα πάει στην αμερικάνικη και στην ισραηλινή πρεσβεία

Σήμερα η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Χτες, με αγωνιστικά συνθήματα υποδέχθηκαν οι φοιτητές τις αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη» που κατέθεσαν στεφάνι


ΣΕΛ.  14  -  15

ΚΚΕ
Απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ

Πρέπει να σταματήσει αμέσως η απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ, να κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων. Πρέπει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει. Η κυβέρνηση έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα, να βρίσκονται οι ληστεμένες λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι, στο κρύο και στην απόγνωση.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση. Η αγωνιστική δράση και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν τα σωματεία και οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές δείχνουν το δρόμο αντίδρασης, για να βάλουμε φραγμό και να αντιμετωπίσουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τα αποτελέσματά της. Πιο αποφασιστικά και μαζικά πρέπει να απλωθεί η αγωνιστική ομπρέλα της ταξικής αλληλεγγύης και διεκδίκησης. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν δείξει ακόμα την πραγματική τους δύναμη. Είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν. Οργάνωση στα σωματεία, στους κλάδους, στις γειτονιές και όχι να περιμένουν λύσεις από «σωτήρες» και φιλάνθρωπους. Η εξαθλίωση δεν αντιμετωπίζεται με ένα πακέτο μακαρόνια και με ληγμένα τρόφιμα. Τώρα, μέτρα πραγματικής προστασίας των ανέργων, κατάργηση των χαρατσιών, της φορολογίας στο πετρέλαιο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή των χρεών για πρώτη κατοικία στις οικογένειες ανέργων και φτωχών. Πάγωμα όλων των δανείων για οικογένειες και επαγγελματίες - εμπόρους που αδυνατούν να πληρώσουν. Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει πιο αποφασιστικά να εκφράσουν την απειθαρχία και ανυπακοή τους στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ, στα κόμματα που τις υπηρετούν.



ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Προετοιμασίες ευρείας ισραηλινής επίθεσης

Αλλεπάλληλες ήταν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας καθόλη τη διάρκεια της χτεσινής νύχτας ενώ όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για περαιτέρω κλιμάκωση της επίθεσής του κατά της μικρής λωρίδας παλαιστινιακής γης, που βρίσκεται αποκλεισμένη και ο λαός της «στραγγαλίζεται» εδώ και χρόνια.


ΣΕΛ.  11
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρομοκρατικές συλλήψεις εργαζομένων

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ