Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10028

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Η νέα Συνθήκη, οι εξελίξεις στην ΕΕ και η πάλη των λαών

Αξιολογήθηκαν θετικά οι πολλές κοινές πρωτοβουλίες, καμπάνιες, δράσεις και κοινές ανακοινώσεις του περασμένου χρόνου. Σημειώθηκε η σημασία πολλαπλασιασμού των κοινών και συγκλινουσών πρωτοβουλιών και στενότερου συντονισμού σε κινήματα και θεσμούς, καθώς και η προώθηση ευρύτερων συσπειρώσεων με σεβασμό στην αυτοτέλεια του κάθε κόμματος.


ΣΕΛ.  3

Αύριο ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ και να βουλιάξει ο τόπος με πάνδημη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις
  • Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο - καρμανιόλα στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που έρχεται να ικανοποιήσει συνολικά τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους, τους τραπεζίτες, τα μονοπώλια. Η εργατική τάξη να το καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.Η αυριανή μάχη της απεργίας είναι αγώνας για ολόκληρη την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας, της εξουσίας και των κομμάτων της, της ΕΕ, αλλά και όλων των κομμάτων, που είτε στηρίζουν άκριτα την ΕΕ, είτε μακιγιάρουν τις πολιτικές τους.
  • Αλέκα Παπαρήγα:Για το ΚΚΕ, η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κόστος και δεν την εγγράφουμε στα έξοδα. Ο εργαζόμενος δεν είναι έξοδο και αυτή είναι η διαφορά μας με τ'άλλα κόμματα. Το σύστημα χρωστάει στους εργαζόμενους και όχι το αντίθετο γι'αυτό στηρίζουμε τους αγώνες τους. Το αίτημα, δεν πρέπει να είναι η ανατροπή μόνο του τελευταίου νόμου αλλά όλων των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων. Δεν χρειάζεται ανατροπή μόνο σε επίπεδο πολιτικών φορέων αλλά ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που θα οδηγήσει και σε ανατροπή των φορέων που τα στηρίζουν.

ΣΕΛ.  6  -  11

Associated Press

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Προκαλεί ο ιμπεριαλιστικός στρατός κατοχής

Οι δυνάμεις που απαρτίζουν το στρατό κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο, την επαρχία της Σερβίας που αυθαίρετα ανακήρυξε πρόσφατα την ανεξαρτησία της, προχώρησαν χτες σε βίαιη επιχείρηση κατά Σέρβων διαδηλωτών στην Κοσόβσκα Μιρτρόβιτσα. Η λεγόμενη αστυνομία του ΟΗΕ και η ΝΑΤΟική KFOR προχώρησαν στην ανακατάληψη δικαστηρίου, από Σέρβους διαδηλωτές, πρώην δικαστικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο κτίριο. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν αρκετά σοβαρά πάνω από 80 Σέρβοι διαδηλωτές, συνελήφθησαν 53. Το ΚΚΕ καλεί τις λαϊκές δυνάμεις να απαιτήσουν την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών από τον στρατό κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο και να μην υπάρξει καμία συμμετοχή σε κανένα στρατό κατοχής.


ΣΕΛ.  23


ΑΛΒΑΝΙΑ
Τραγωδία με εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Επίσημα 16 νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες και εκατοντάδες καταστραμμένα νοικοκυριά. Τις εργασίες διάλυσης είχε αναλάβει η... αμαρτωλή SAIC.


ΣΕΛ.  23
Αντίδραση και σκοταδισμός

Η θέση της ιεραρχίας της Εκκλησίας ότι αποτελεί πορνεία κάθε γάμος, κάθε σχέση έξω από το θρησκευτικό γάμο, είναι μια θέση αντιδραστική, σκοταδιστική που πρέπει να καταδικαστεί και από τους θρησκευόμενους.


ΣΕΛ.  24
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κατά των εργαζομένων και υπέρ της καρκινογόνας καύσης

Τις πραγματικές του προθέσεις για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της καρκινογόνας και πανάκριβης καύσης, έδειξε ο «πράσινος» δήμαρχος Πειραιά Παν. Φασούλας.


ΣΕΛ.  12
ΟΤΕ
Πάτησαν πόδι οι Γερμανοί...

Το γερμανικό κεφάλαιο με την «Ντόιτσε Τέλεκομ» «βάζει πόδι» και στις τηλεπικοινωνίες της χώρας, με την απόκτηση του 20% του ΟΤΕ, που σήμερα κατέχει η «Μαρφίν».


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ