Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Μάη 2003 - αριθ. φύλλου: 8573

Αλληλεγγύη στις εργάτριες της ΣΙΣΣΕΡ
  • Σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα η συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Ερμού (Γκάζι)
  • Τετράωρη στάση εργασίας για τις επιχειρήσεις της Αθήνας έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη, 15 Μάη, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό και Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ). Απεργιακή συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη
  • Με τη διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

ΣΕΛ.  12   -  13

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ να δοθεί λύση τώρα!

Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ για το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων

Κοινή ανακοίνωση με τις θέσεις του ΚΚΕ για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ταλανίζει χρόνια τώρα τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, εξέδωσαν χτες οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, επισημαίνουν, θα αγωνιστεί για να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμη λύση στο τόσο σοβαρό πρόβλημα, με όσο το δυνατό μικρότερη επιβάρυνση του λαού και του περιβάλλοντος. Απευθύνουν κάλεσμα προς το λαό του Λεκανοπεδίου και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για συσπείρωση ενάντια στην τακτική των ιδιωτικοποιήσεων, την καταστροφική πολιτική για το περιβάλλον και την υγεία του λαού, επισημαίνοντας πως η ευθύνη, για να δοθεί λύση «εδώ και τώρα», ανήκει στην κυβέρνηση. Εξάλλου, κλιμάκιο του ΚΚΕ, είχε χτες συνάντηση στον Περισσό με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής Ανατολικής Αττικής, με επικεφαλής το νομάρχη, Λ. Κουρή.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΗΠΑ: ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στην Κούβα

Ο ιμπεριαλισμός κλιμακώνει την επίθεσή του ενάντια στο Νησί της Επανάστασης. Χτες οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή για την απέλαση 14 Κουβανών διπλωματών από τον ΟΗΕ και την αποστολή της Κούβας στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για το σχέδιο που βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη και στοχεύει στην ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας. Σε ψήφισμά του το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό να ταχθεί «αποφασιστικά και ανεπιφύλακτα στο πλευρό του κουβανικού λαού και της επανάστασης του, να υπερασπίσουν το δικαίωμά του να επιλέξει το δρόμο που ο ίδιος θέλει». («Στρατός μας είναι ο ενωμένος λαός μας», λέει το πλακάτ του μικρού Κουβανού στη φωτογραφία)


ΣΕΛ.  17


«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Αγωνιστική υποδοχή τον Ιούνη

Στον άξονα Λιμάνι - Πλατεία Αριστοτέλους - Λευκός Πύργος θα επικεντρωθούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις της αντισυνόδου που οργανώνει η «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003» κατά τη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνη. Η μεγάλη διαδήλωση θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιούνη, στην Πλατεία Αριστοτέλους


ΣΕΛ.  3
ΠΟΑΟ - ΠΕΑΕΑ
Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη

ΣΕΛ.  6
ΑΘΗΝΑ
Υποπτο κρούσμα SARS

Ανεπαρκής η προετοιμασία και η υποδομή καταγγέλλουν αρμόδιοι συνδικαλιστικοί φορείς


ΣΕΛ.  22   -   23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ