Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούνη 1996

Απόρρητα για το λαό τα δεσμά και το χαράτσι

Μόνο η κυβέρνηση θα γνωρίζει τους όρους του δανείου - μαμούθ, συνολικού ύψους 318,3 δισ. δραχμών, για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Οι σχετικές συμβάσεις υπογράφηκαν χτες, αλλά οι όροι τους δε θα γίνουν γνωστοί ούτε στη Βουλή. Ο ελληνικός λαός απλά θα πληρώνει...


ΣΕΛ.  21

ΠΕΜΠΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΥΠΟΘΕΣΗ
ΟΛΩΝ
ο αγώνας των νοσοκομειακών

Ειλημμένη "πολιτική απόφαση" θεωρεί η κυβέρνηση, την προώθηση του αντινοσοκομειακού και αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου

Στην πέμπτη βδομάδα μπαίνει από σήμερα η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών, ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα νοσοκομεία. Την απόφαση αυτή πήρε χτες το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ενώ την ίδια στιγμή, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης αποφάσιζαν με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας τους, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Οι αποφάσεις αυτές αποτέλεσαν ταυτόχρονα, την απάντηση των νοσοκομειακών γιατρών στον ασυνήθιστα κυνικό και προκλητικό τρόπο, με τον οποίο ο αρμόδιος υφυπουργός, Φρ. Παπαδέλης,έκανε χτες γνωστό σε αντιπροσωπεία τους, ότι είναι ειλημμένη "πολιτική απόφαση" η κατάθεση και προώθηση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου. Αποκάλυψε έτσι, την εμμονή της κυβέρνησης στην κατεδάφιση των όποιων θετικών στοιχείων έχουν απομείνει από το ΕΣΥ, στην υπονόμευση της μονιμότητας των εργαζομένων στην υγεία και στη ναρκοθέτηση των θεμελίων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς σ' αυτά μετατοπίζονται τα βάρη της χρηματοδότησης της υγειονομικής περίθαλψης.

Στα πλαίσια των συνθηκών αυτών, γίνεται φανερό, ότι ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών αποχτά ευρύτερη σημασία και είναι συνώνυμος με την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας. Γεγονός, που δεν επιτρέπει την παραμικρή αδράνεια και παθητικότητα από τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  14   -   15

Μ' ένα "μάτσο" μελέτες και νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο υπουργός Γεωργίας, Στ. Τζουμάκας, επιχειρεί να υλοποιήσει τις αντιδραστικές κυβερνητικές επιλογές στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, εξυπηρετώντας, συνάμα, προσυνεδριακούς και προεκλογικούς στόχους και σκοπιμότητες. Συνεχίζοντας, ταυτόχρονα, τη μέχρι σήμερα αντιδασική πολιτική, προωθεί το μοίρασμα δασικών εκτάσεων και νομιμοποιεί καμένες και καταπατημένες δασικές εκτάσεις και αυθαίρετα


ΣΕΛ.  18



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ