Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11407


Αγώνας για δομές Πρόνοιας με βάση τις ανάγκες των Αναπήρων

Η δραματική κατάσταση στις δομές Πρόνοιας, ιδιαίτερα για τα Ατομα με Αναπηρία, αναδείχτηκαν μέσα από την περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα σε μονάδες Ειδικής Αγωγής και Χρόνιων Παθήσεων και τη συζήτηση με γονείς και εργαζόμενους

Οι δομές Πρόνοιας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είτε έχουν σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες, είτε πρέπει να μείνουν 24 ώρες το 24ωρο μέσα σ' ένα ίδρυμα, από βαριές σωματικές, κινητικές αναπηρίες, έχουν σοβαρές ελλείψεις, οικονομικές, σε προσωπικό, σε ουσιαστική φροντίδα αυτών των ατόμων και των οικογενειών τους, ενώ χιλιάδες παιδιά και άτομα βρίσκονται μακριά από αυτές τις δομές. Αυτοί οι χώροι πρέπει να γίνουν κάστρα αντίστασης και πάλης, αλλά δεν αρκεί ο δικός τους αγώνας. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των αγωνιστικών φορέων της Θεσσαλίας. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Εμείς λέμε ότι δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, γιατί δε το δημιούργησε ο λαός. Απειθαρχία και ανυπακοή σε αυτή την κατάσταση.


ΣΕΛ.  6  -  8


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Με ταξικό αγώνα την ιστορία γράφει ο λαός

«Ξεσηκωμός! Με ταξικό αγώνα την ιστορία γράφει ο λαός», ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης της ΚΝΕ που έγινε χθες με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην αίθουσα «AULA» της Φιλοσοφικής σχολής της Αθήνας.


ΣΕΛ.  17

Συγχορδία

Συγχορδία χθες ο αστικός Τύπος για το ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. «Νηφάλια και θεσμική» την καταγράφουν οι εφημερίδες που στηρίζουν την κυβέρνηση, «δίνει επιχειρήματα στους αστούς» λένε οι εφημερίδες που στηρίζουν τον άλλο πόλο, τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ στηρίζει την κυβέρνηση προπαγανδίζουν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι εφημερίδες που προπαγανδίζουν την πολιτική του. Οι άλλες που στηρίζουν την κυβέρνηση μιλούν για «νηφάλια γραμμή» και όχι «ακραία» όπως του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι το ΚΚΕ λέει το ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα της δραχμής», υπονοώντας ότι το ΚΚΕ δεν χτυπά την κυβέρνηση. Παλιό το κόλπο να φέρνουν την πολιτική του ΚΚΕ στα μέτρα που υπηρετεί τους σκοπούς τους, δίνοντας επιχειρήματα ο ένας στον άλλο έτσι ώστε από διαφορετική φαινομενικά σκοπιά να χρησιμοποιείται η προπαγάνδα τους για το ΚΚΕ ενάντια στο ΚΚΕ, να γίνεται ενιαία η αντιΚΚΕ επίθεση. Παίρνει ο καθένας αυτό που τον βολεύει από την πολιτική του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ και στα μονοπώλια, που αποκαλύπτει και κριτικάρει τη στρατηγική και του ενός και του άλλου πόλου, οι οποίοι υπηρετούν με διαφορετικό μείγμα πολιτικής το σύστημα, προκειμένου να περνάνε στους εργαζόμενους την άποψη ότι το ΚΚΕ είναι «συστημικό», άρα ανώφελη για τη λαό η στήριξή του. Επικίνδυνη προπαγάνδα. Ο λαός να κλείσει τ' αυτιά του στις σειρήνες της αστικής προπαγάνδας, να οργανώσει την πάλη να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια σε κάθε πολιτική διαχείρισης, να συσπειρωθεί στο ΚΚΕ, να βάλει ρότα για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική, λαϊκή εξουσία.ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα σε 24ωρη απεργία

ΣΕΛ.  13
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Δράση για μαθήματα σε παιδιά φτωχών

ΣΕΛ.  21
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Ζητούν μειώσεις μισθών

ΣΕΛ.  14
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Λίγο «πριν την ανακοπή»

ΣΕΛ.  15
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Γάζα

ΣΕΛ.  22
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις στους Δήμους

ΣΕΛ.  13
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Νεοναζί οχετός κατά Πολυτεχνείου

ΣΕΛ.  18
ΝΑΤΟ
Ασκήσεις πολεμικής ετοιμασίας

ΣΕΛ.  32
ΛΕΥΚΑΔΑ
Λαϊκή αντίδραση στις διώξεις εκπαιδευτικών

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι, καταδικάζοντας την πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικών στο νηπιαγωγείο και σε δημοτικό σχολείο στο Νυδρί της Λευκάδας, μετά από «καταγγελίες» φασιστοειδών για το περιεχόμενο σχολικής γιορτής στην 28η Οκτωβρίου.


ΣΕΛ.  19


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org