Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10098

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Λαθροχειρίες για να κρύψουν την επίθεση

Αγνοώντας την αντίδραση φοιτητών και σπουδαστών, ο υπουργός Παιδείας ανήγγειλε χτες την ένταση της επίθεσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Παρουσίασε ότι ο νόμος - πλαίσιο εφαρμόζεται κανονικά και δήλωσε ότι θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία για τα ΚΕΣ.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ τα 90 χρόνια ΚΚΕ και τα 40 χρόνια ΚΝΕ

Το κεντρικό τετραήμερο θα γίνει από τις 18 έως τις 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Αντλούμε διδάγματα από την Ιστορία του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να συνδυάζουμε αυτό που και το σύνθημά μας λέει: «Πρωτοπόρα θεωρία - Πρωτοπόρα πράξη. Επαναστατική θεωρία - Επαναστατική πράξη»

  • Το Φεστιβάλ που είναι για όλους θα προσελκύσει, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, νέους και νέες που δε γνωρίζουν την Ιστορία του ΚΚΕ, που δε γνωρίζουν την Ιστορία της ΚΝΕ, που δεν είναι, ή δεν αισθάνονται κομμουνιστές και κομμουνίστριες. Εχουν να κερδίσουν πολλά από αυτό το Φεστιβάλ. Το Κόμμα και η ΚΝΕ ρίχνουμε και καινούριους σπόρους και οι καρποί τους θα έρθουν σύντομα, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Θα είναι η πιο μεγάλη εξόρμηση της ΚΝΕ στη νεολαία. Θα απευθυνθούμε με ιδιαίτερη στόχευση στους νέους εργαζόμενους, στα νέα ζευγάρια, να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για τα προβλήματα των νέων που βρίσκονται στις μεταβατικές ηλικίες, να φωτίσουμε πλευρές για τη ζωή των νέων μεταναστών, ανέφερε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Ηδη, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 200 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Στο απεργιακό μέτωπο και οι οικοδόμοι

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 25 Ιούνη, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία τους, οι οικοδόμοι όλης της χώρας κλιμακώνουν την πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης. Η απόφαση αυτή διευρύνει το απεργιακό μέτωπο των ταξικών δυνάμεων που εντείνουν τη μάχη της Σύμβασης, όπως οι λογιστές που απεργούν σήμερα (συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος) και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία, που κατεβαίνουν πανελλαδικά σε απεργία στις 24 Ιούνη, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις.


ΣΕΛ.  19


ΠΑΜΕ
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια

Η κεντρική προκήρυξη - κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  21
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Σύστημα και τιμές στο έλεος των εταιρειών

Ακριβαίνουν ακόμα 7% τα τιμολόγια από τον Ιούλη και ακόμα νέα, 5%, αύξηση από τις αρχές του επόμενου χρόνου.


ΣΕΛ.  23
ΝΙΚΑΙΑ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε χτες ενάντια στην απαράδεκτη καταδίκη της Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά επειδή υπερασπίστηκαν την υγεία του λαού της Νίκαιας.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΟΚ
Εσωκομματική κρίση

ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ