Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10089

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με άγρια τρομοκρατική καταστολή θωρακίζει την αντιλαϊκή πολιτική
  • Με τα ΜΑΤ και τη συκοφαντία αντιμετώπισε η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά τους κατοίκους των χωριών του Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Η ευθύνη για το θάνατο της άτυχης γυναίκας στην Κέρκυρα βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην εισαγγελέα που διέταξε την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΕΛ.  6  -  7

Οι ΗΠΑ απαιτούν «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΔΗΛΩΣΗ από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Το ελληνικό νοσοκομείο δεν μπορεί να εισπράξει τη δωρεά Ελληνα μετανάστη, αν δεν καταθέσει όλα τα έγγραφα που προβλέπει ο «PATRIOT ACT» (αντιτρομοκρατικός νόμος). Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες γι' αυτό το κατάντημα

Σε απροκάλυπτη επιχείρηση επιστράτευσης δημόσιων οργανισμών της Ελλάδας στο άρμα του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού πολέμου», προχωρούν οι ΗΠΑ. Ετσι, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», όπως αυτή ορίζεται από τους αμερικανικούς νόμους, η αμερικανική τράπεζα «WACHONIA BANK NA», προκειμένου να αποδώσει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το μερίδιο από κληροδότημα Ελληνα μετανάστη προς αυτό, ζητά «δήλωση», που θα επιβεβαιώνει ότι το οφειλόμενο ποσό δε θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας! Το κληροδότημα άφησε στην Τράπεζα Ελληνας από τη Λακωνία, μετανάστης στις ΗΠΑ, για τη νοσηλεία άπορων ασθενών, με προτίμηση ασθενών από το Νομό Λακωνίας. Φαίνεται ότι η απροκάλυπτη αυτή επέμβαση στο νοσοκομείο γίνεται με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  3

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΜΑΙΝΑΛΟ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΑ
Υπόσχεση συνέχειας του αταλάντευτου αγώνα για τη λαϊκή εξουσία

Ενα από τα τόσα ορμητήρια αγώνων του λαού μας, το Μαίναλο, «ανίχνευσαν» εκατοντάδες νέοι της ΚΝΕ που «στρατοπέδευσαν» στο χώρο του ΞΕΝΙΑ στη Βυτίνα, από την Παρασκευή ως την Κυριακή, στο τριήμερο εκδηλώσεων Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, που οργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ για να τιμηθούν τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος. Επίσης πλήθος αγωνιστών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, για να μετατρέψει την εκδήλωση - φόρο τιμής στους εκτελεσμένους κομμουνιστές των φυλακών της Αίγινας σε αγωνιστική συγκέντρωση, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού.


ΣΕΛ.  13   -   15


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επερώτηση για τα εργατικά ατυχήματα

Επερώτηση για τα εργατικά ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες και την απουσία μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων κατέθεσε στη Βουλή η ΚΟ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Διεκδικούν ικανοποιητικές Συμβάσεις

Τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι για να αντιπαλέψουν τα αντεργατικά σχέδια του κεφαλαίου, ανέδειξε η χτεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο Φάρμακο.


ΣΕΛ.  41
ΚΝΕ
Πάλη για μόνιμη σταθερή εργασία

Συνέντευξη Τύπου του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλη, με αφορμή το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους που εγκαταλείπουν το σχολείο.


ΣΕΛ.  40
ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Στα μονοπώλια η αιτία

Οι ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου αναδείχτηκαν χτες, σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  20  -  37

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ