Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10050

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στην πλουτοκρατία, στα κόμματά της, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Την ίδια ώρα και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 52 πόλεις όλης της χώρας

Από τα χαράματα αύριο, χιλιάδες εργάτες σε όλη τη χώρα θα βρεθούν έξω από τους τόπους δουλειάς στη μάχη της απεργίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, διεκδικώντας μισθούς και συντάξεις στο ύψος των πραγματικών τους αναγκών. Ενάντια στη σύμβαση του αίσχους τού ενός ευρώ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά μέτρα, με σημαία την αντιδραστική «ευελφάλεια», να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά. Δεκάδες είναι τα σωματεία που προσθέτουν την απεργιακή τους απόφαση στις εκατοντάδες που ήδη υπάρχουν σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

«Η ζωή μου συνδέεται με το ΚΚΕ και τη δράση του. Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω παραμένοντας πιστός σ' αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω». Η δήλωση του Νίκου Μπελογιάννη, μπροστά στους στρατοδίκες, είναι επίκαιρη, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του Κόμματος, αφιερωμένη στον ήρωα Κομμουνιστή, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ σήμερα που πολύ περισσότεροι αγωνιστές από πριν χρειάζεται να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Να πιστέψουν ότι είναι σε θέση να έρθουν σε ρήξη, να επιτύχουν τη μεγάλη ανατροπή, συσπειρωμένοι στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  9


ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ
Απαίτηση το δημοψήφισμα

Σήμερα αρχίζουν οι διαδικασίες στη Βουλή για τη συζήτηση και έγκριση της Ευρωσυνθήκης. Στο μεταξύ πληθαίνουν οι προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου που συνυπογράφουν την έκκληση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.


ΣΕΛ.  13  -  14
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΩΞΗ ΔΙΚΑΣΤΗ
«Πόντιος Πιλάτος » η κυβέρνηση

Το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου ανέλαβε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Στον εκβιασμό της «διευθέτησης»

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, ο αρμόδιος υφυπουργός προέκρινε την εφαρμογή των Οδηγιών της ΕΕ για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.


ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προχωρά τον αντιλαϊκό «Καποδίστρια 2»

Ετοιμη δηλώνει η κυβέρνηση να προχωρήσει στον «Καποδίστρια 2», στη συγκρότηση, δηλαδή, μεγαλύτερων διοικητικών μονάδων, που θα μπορούν να ασκούν αποτελεσματικότερα την αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ