Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10027

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες της διήμερης Συνάντησης 25 Κομμουνιστικών Κομμάτων και άλλων δυνάμεων από χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με θέμα «Η νέα Ευρωσυνθήκη, οι εξελίξεις στην ΕΕ και οι αγώνες του λαϊκού κινήματος», την οποία φιλοξένησε το ΚΚΕ στην Αθήνα. Δημοσιεύουμε σήμερα την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  2   -   3

Με το ΠΑΜΕ να γίνει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ κατά της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της

Απεργιακές συγκεντρώσεις:

  • Αθήνα, 10.30 π.μ. πλατεία Ομόνοιας
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ. Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 10.30 π.μ. πλατεία Λουδοβίκου (Ηλεκτρικός Σταθμός)

Ολοι στους δρόμους! Την Τετάρτη 19 του Μάρτη να βουλιάξουν οι πλατείες! Κανείς στο μεροκάματο, όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! Σ' αυτή την κρίσιμη φάση του αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις, η ευθύνη για κάθε εργατοϋπάλληλο, για κάθε νέα και νέο, είναι μεγάλη. Δε δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός.

Την Πέμπτη, μια μέρα μετά την απεργιακή κινητοποίηση, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο που πετσοκόβει συντάξεις και παροχές, αυξάνει τα όρια ηλικίας, επιδεινώνει τους όρους ασφάλισης χιλιάδων εργαζομένων. Το μήνυμα πρέπει να δοθεί μυριόστομα από την απεργία, τις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο! Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δικαιώματα και παροχές στο ύψος των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.


Associated Press

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Ιμπεριαλιστικό έγκλημα για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα

Την Πέμπτη 20 Μάρτη, στην Αθήνα, πραγματοποιείται στις 6.30 μ.μ. αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο από την ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, την ΕΕΔΔΑ και την ΟΓΕ, με πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, για τα πέντε χρόνια από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της κατοχής στο Ιράκ, για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής με τα πιο φτηνά καύσιμα στον κόσμο. Στα 1,2 εκατομμύρια οι νεκροί, χωρίς τον υπολογισμό όσων έχουν πεθάνει λόγω ανυπαρξίας υποδομών, πείνας και εξαθλίωσης. Αντιπολεμικές εκδηλώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  12,   24   -  25


ΠΑΣΥ
Κάλεσμα αγωνιστικής συμμετοχής στο Κιλελέρ

Την ερχόμενη Κυριακή, 23 Μάρτη, στις 11 π.μ., στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, ο αγωνιστικός γιορτασμός της 98ης επετείου.


ΣΕΛ.  19
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Επιβολή ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας

Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και μοχλό για να λειτουργούν τα ανώτατα ιδρύματα ως επιχειρήσεις, συνιστούν τα Τετραετή Ακαδημαϊκά - Αναπτυξιακά Προγράμματα που καλούνται να καταρτίσουν τα ΑΕΙ.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ