Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10025

Στέλνουν μαθητές στα σύνορα για εθνικιστική παρέλαση

Χτες ήταν η απαγόρευση στους μαθητές να παρακολουθήσουν την έκθεση με έργα του Πικάσο. Συνέχισαν με απαγόρευση σε καθηγητές να πάνε με τους μαθητές τους να παρακολουθήσουν το κλασικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος». Με εντολή - εγκύκλιο των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών επιτέθηκε σε φοιτητή επειδή ο πίνακάς του παρουσίαζε εργαζόμενο να διαβάζει τον «Ριζοσπάστη». Την ίδια ώρα, κρατικά κανάλια, μαζί και της Βουλής, σε συναγωνισμό με τα ιδιωτικά παρουσιάζουν «έρευνες» διαστρέβλωσης της ιστορίας και ταινίες αντικομμουνισμού βγαλμένες από τα συρτάρια ιμπεριαλιστικών επιτελείων και μυστικών υπηρεσιών.

Τώρα, αποκαλύπτεται πως άλλοι εκπαιδευτικοί, με έγκριση άνωθεν διευθυντή - εκπαιδευτικού, επιχειρούν να εμπλέξουν μαθητές της Θεσσαλονίκης στα επικίνδυνα σχέδιά τους, εμποτίζοντάς τους με το δηλητήριο του εθνικισμού, αφού τους στέλνουν να παρελάσουν στις 25 Μάρτη στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ! Στην υπηρεσία της ιμπεριαλιστικής δράσης των κυρίαρχων στα Βαλκάνια. Πού το πάνε, λοιπόν; Από πού αντλούν το θράσος και προβαίνουν στις επικίνδυνες αυτές πρακτικές; Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του υπουργού Παιδείας είναι τεράστιες. Είναι χρέος των εργαζομένων και της νεολαίας να βάλουν τέρμα σ' αυτά τα άθλια φαινόμενα που μπολιάζουν τις ευαίσθητες ψυχές των μαθητών με το μίσος κατά των λαών.


ΣΕΛ.  3,   5

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κομμουνιστικών, Εργατικών, Αριστερών Κομμάτων από χώρες της ΕΕ

Σήμερα στην Αθήνα φιλοξενείται από το ΚΚΕ η διήμερη Συνάντηση, με θέμα τη νέα Ευρωσυνθήκη, τις εξελίξεις στην ΕΕ και την πάλη των λαών. Συμμετέχουν 23 κόμματα από 20 χώρες. Με τα κόμματα που παίρνουν μέρος έχει προηγηθεί μια πιο στενή κοινή δράση, στο πλαίσιο του αγώνα κατά των επιλογών και των αποφάσεων της ΕΕ, προϋπάρχουν κοινές πρωτοβουλίες, καμπάνιες, κοινές ανακοινώσεις των περασμένων χρόνων.


ΣΕΛ.  3,    7   -   10

ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τώρα όλα τα σφυριά για την απεργία στις 19 του Μάρτη

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι πορεύτηκαν και χτες με το ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Περισσότερες από 55 οι συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Από σήμερα όλα τα σφυριά των ταξικών συνδικάτων χτυπάνε για την επιτυχία της απεργίας στις 19 του Μάρτη.


ΣΕΛ.  16   -   17

Τηλεαστέρων προβοκάτσιες

«Την ίδια άποψη έχει και η κυρία Παπαρήγα. Οτι πρέπει να βοηθήσετε τον Καραμανλή». Τάδε έφη Νίκος Κακαουνάκης, σπεκουλάροντας προκλητικά σε τηλεοπτικό διάλογο για το Ασφαλιστικό, στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων του «Αλφα». Χρόνια νεροκουβαλητής του ΠΑΣΟΚ, την έχει σπουδάσει τη δουλειά της προβοκάτσιας. «Το ΠΑΜΕ χρησιμοποιείται για να πετάει αυγά στα μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Αυτή είναι η τακτική τους, να την αλλάξουν γιατί δυσφημίζουν την παράδοση του ΚΚΕ», αποκρίθηκε από το δικό του τηλεπαράθυρο ο έτερος Γ. Κύρτσος, ένθερμος οπαδός της κυβέρνησης της ΝΔ. Αποκαλυπτικό το μένος και των δυο σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Φωνή των κομμάτων τους είναι και της τάξης που εκπροσωπούν. Και δικαιολογημένα αγχώνονται...



ΠΟΡΟΣ
Κινδύνεψαν επιβάτες και ναυτεργάτες σε υπέργηρο πλοίο

ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ