Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10005

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Πολιτική ανατροπή σημαίνει να αλλάξει η τάξη που κυβερνά

Το ζητούμενο δεν είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης αλλά η εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που εδράζεται στο επίπεδο της οικονομίας, της κοινωνίας συνολικά. Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης μπορεί να βρεθεί και χωρίς να χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους τα μονοπώλια, χωρίς να τεθεί σε αμφισβήτηση ούτε μια δέσμευση απέναντι στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και στις λεόντειες συμφωνίες με τις ΗΠΑ.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ιμπεριαλιστική ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ έντασης και αποσταθεροποίησης

ΚΚΕ: Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες, γιατί συναίνεσαν, στήριξαν και συμμετείχαν στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

  • Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου είναι καθοδηγούμενη, ελεγχόμενη και επιβαλλόμενη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κράτος προτεκτοράτο, ως ένας από τους στόχους των επεμβάσεων και των πολέμων τους στα Βαλκάνια. Αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη και πυροδοτεί νέες εστίες έντασης και αποσταθεροποίησης. Σηματοδοτεί την έξαρση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις για τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, όπως ο κυπριακός, ο παλαιστινιακός και άλλοι.
  • Το ΚΚΕ απαιτεί να μην αναγνωριστεί από την ελληνική κυβέρνηση η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Να αποσυρθούν αμέσως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί. Καμιά συμμετοχή στον κατοχικό στρατό της ΕΕ. Καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της εκμετάλλευσης, των επεμβάσεων και των πολέμων. Να αντιπαλέψει πιο αποφασιστικά τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς, αποδυναμώνοντας τα κόμματα που υπηρετούν τις επιλογές της πλουτοκρατίας, τον «ευρωμονόδρομο».
  • Σε ανακοίνωση των 15 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση της ομάδας εργασίας για τη 10η Διεθνή Συνάντηση τονίζεται ότι «η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, θα παρασύρει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις τα Βαλκάνια, θα οδηγήσει σε ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων, πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων», και καλούνται οι κυβερνήσεις «να μην προχωρήσουν στην αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου και να μην αποστείλουν στρατεύματα».

ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

ICON

ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Διαχρονικές ευθύνες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις συνέπειες

«Πάγωσε» η χώρα από το κύμα κακοκαιρίας εξαιτίας της ανετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού. Από την Κυριακή το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα, όλες οι συγκοινωνίες στη χώρα είχαν διακοπεί, ενώ στην Αθήνα οι μετακινήσεις διεξάγονταν μετ' εμποδίων. Δεκάδες ήταν τα αποκλεισμένα χωριά. Μεγάλες οι ζημιές σε καλλιέργειες. Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές. Διαχρονικές οι ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις εγκληματικές ελλείψεις σε υποδομές και ενιαίο μηχανισμό αντιμετώπισης των έκτακτων καταστάσεων. Ο χιονιάς εξακολουθεί να «χτυπά» Εύβοια, Κρήτη και Κυκλάδες.


ΣΕΛ.  14   -   15


ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στο δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Χριστόφιας

Θα σταθούμε συνεπείς, αγωνιστικοί και διεκδικητικοί για τα δίκαια του λαού μας, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και υποψήφιος πρόεδρος, μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.


ΣΕΛ.  11
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Αποφασίζουν απεργία

Μετά τους Οικοδόμους, απόφαση πήρε και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Συνεδριάζουν οι διοικήσεις και των άλλων ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.


ΣΕΛ.  17
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΓΔΜ
«Διπλή ονομασία» από την Ουάσιγκτον

«Διπλή ονομασία» προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση οι ΗΠΑ. Σήμερα, η συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  3
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Παιχνίδια στην πλάτη του λαού

Σε διελκυστίνδα ανάμεσα στο υπουργείο και τις εταιρείες πετρελαιοειδών με θύματα τα λαϊκά νοικοκυριά εξελίσσεται η εφαρμογή του μέτρου για την ενοποίηση του ειδικού φόρου.


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ