Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9968

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ
Αγώνας για Κοινωνική Ασφάλιση και Συλλογικές Συμβάσεις

Εντείνεται μέρα με τη μέρα η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 22 του Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο λιμάνι.


ΣΕΛ.  15

Εντείνονται οι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ στη Μέση Ανατολή

Αύριο η Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα με θέμα: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή - τα σχέδια για τη "Νέα Μέση Ανατολή" και τα καθήκοντα του Κομμουνιστικού και Αντιιμπεριαλιστικού Κινήματος»

Αύριο ξεκινούν οι εργασίες της Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου. Στη Συνάντηση παίρνουν μέρος 14 κόμματα, μεγάλο μέρος των οποίων εκπροσωπείται από τους Γενικούς Γραμματείς.

Η Συνάντηση υπαγορεύτηκε από τις σημαντικές εξελίξεις, που καθορίζονται από την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, ιδιαίτερα από το 2004, με απόφαση του ΝΑΤΟ και με πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, να διαμορφωθεί ένα διακρατικό σύστημα στην περιοχή που ονομάστηκε «εκδημοκρατισμός της Μέσης Ανατολής». Μέσω του πολέμου και άλλων μορφών επέμβασης, επιδιώκεται η διευκόλυνση της διείσδυσης των πολυεθνικών τους στην περιοχή.

Η αντίσταση που αναπτύσσεται στις χώρες αυτές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά του ανταγωνισμού που αναπτύσσουν ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ στην περιοχή, πρέπει να αποκτήσει ταξικά πολιτικά χαρακτηριστικά και στο εσωτερικό των χωρών και στην περιοχή, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, γιατί κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί ούτε τις ηγετικές δυνάμεις των αραβικών χωρών, ούτε κυβερνήσεις που συμπαρατάσσονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανοιχτά ή κρυφά, ή συμβιβάζονται μαζί τους.


ΣΕΛ.  6  -  7

Associated Press

ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Σφυροκόπημα ενόψει της επίσκεψης Μπους

Συνεχές είναι το τελευταίο διάστημα το σφυροκόπημα της ισραηλινής αεροπορίας και του στρατού κατά των παλαιστινιακών εδαφών, κυρίως της Λωρίδας της Γάζας αλλά και της Δυτικής Οχθης. Χτες, από τις επιδρομές βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον εννιά άμαχοι και τραυματίστηκαν 50 (ανάμεσά τους παιδιά και έφηβοι) ενώ υπήρξαν και νέες καταστροφές δεκάδων σπιτιών (φωτ.). Το νέο αιματοκύλισμα από την επιθετικότητα του Ισραήλ είναι και «προετοιμασία» της επίσκεψης στην περιοχή, την ερχόμενη βδομάδα, του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζ. Μπους...


ΣΕΛ.  11


Προς παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας

Η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα δείχνει ότι είναι ζήτημα χρόνου η παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, με την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.


ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Στην πολιτική η καρδιά της υπόθεσης

Η καρδιά της υπόθεσης βρίσκεται στην πολιτική αποχαρακτηρισμού αρχαιολογικών περιοχών, με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών ομίλων.


ΣΕΛ.  9
Μπαράζ απολύσεων στο όνομα του κέρδους

Πληθαίνουν τα κρούσματα απολύσεων σε όλη τη χώρα, επιβεβαιώνοντας την ένταση της επιθετικότητας του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα.


ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ
Ο αυταρχισμός και οι διώξεις δε θα περάσουν

Το μπαράζ διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών επειδή υπερασπίστηκαν τα εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  14
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και τους εκπροσώπους των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου, που συμμετέχουν στη Συνάντηση που διοργανώνει το ΚΚΕ, θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, αύριο Σάββατο 5 Γενάρη, και ώρα 13.00.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ