Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9879

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ το αντίπαλο δέος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Οσο πιο πολύ αποδυναμωμένοι είναι, τόσο μεγαλύτερη δυσκολία θα έχουν να προωθήσουν αυτά τα μέτρα παρά τα σενάρια συναίνεσης τα οποία προωθούνται

Μπροστά μας έχουμε σκληρά μέτρα και προαποφασισμένα, και στις Βρυξέλλες και εδώ στην Ελλάδα, δήλωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα νικήσει, ανεξάρτητα από το τι κυβέρνηση θα σχηματιστεί. Δώστε λοιπόν δύναμη στο ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, γιατί αποτελούμε αποδεδειγμένα το αντίπαλο δέος. Εμάς δεν πρόκειται να μας βάλει στο χέρι κανένας από τους δύο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε κανένα σενάριο. Για μας ένα πράγμα είναι καθαρό. Μόνο η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, του λαϊκού κινήματος, μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εμείς θα είμαστε εκεί. Στο λαϊκό κίνημα με την εργατική τάξη, με τη νέα βάρδιά της, τη νεολαία, για να χτίσουμε ένα πιο ισχυρό αντίπαλο δέος. Αυτό το αντίπαλο δέος μπορεί να ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο, να εμποδίζει τα διάφορα μαγειρεία, να αποκαλύπτει τα μαγειρεία. Και οπωσδήποτε ένα λαϊκό κίνημα που όχι απλώς διεκδικεί, αλλά είναι ένα πραγματικό αντίπαλο δέος. Εχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τα χειρότερα. Και γιατί όχι, ανάλογα με τη δύναμη του κινήματος και του ΚΚΕ, να διεκδικήσει και ορισμένες κατακτήσεις, σαν πρώτη δόση σε ένα δρόμο που πρέπει να διανύσει το λαϊκό κίνημα, ώσπου να ανατρέψει πλήρως και ριζικά αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό.


ΣΕΛ.  7

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ πρόσφεραν:

  • Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΡΑΠΑΠΠΑ, ο γιος του Δημήτρης Καραπαππάς, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης, 1.000 ευρώ.
  • Ο Παναγιώτης Δ. Αλεξέας 1.000 ευρώ, μέσω της ΚΟ Καλαμάτας, στη μνήμη του πατέρα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΕΑ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ από την Αλαγονία.
  • Η Ειρήνη Μουτζούρη 1.000 ευρώ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ