Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9857

Στο ΚΚΕ Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΨΗΦΟΣ για το λαό και τη νεολαία

Στις 16 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν πόσο αδύναμοι θα είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πόσο ισχυρό το ΚΚΕ, που μπορεί να συμβάλει σε μια συνεπή αντίσταση, χωρίς συμβιβασμούς και παζαρέματα

  • Η χρήσιμη για το λαό ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, ψήφος απόρριψης και μαζί προληπτικό χτύπημα για τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Χρήσιμη ψήφος είναι η πιο αποτελεσματική για την επόμενη μέρα των εκλογών, ως παρακαταθήκη αντίδρασης στην αντιλαϊκή πολιτική. Το θέμα δεν είναι η διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά η αποτελεσματική αντίσταση και αντεπίθεση.
  • Η αντίθεση του ΚΚΕ προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκφράζει πιστά την από θέση αρχών αντίθεση στην πολιτική που συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την ταξική εκμετάλλευση, την ταξική βία και καταπίεση με φυλετική και ηλικιακή διάσταση, σε βάρος των οικονομικών και πολιτικών μεταναστών. Εκφράζει την αντίθεση στην ιμπεριαλιστική πολιτική κατάπνιξης των λαϊκών κινημάτων, του σεβασμού των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών. Εκφράζει τη θέση για την ανάγκη να συγκροτηθεί το λαϊκό μέτωπο που θα δώσει φτερά στο λαϊκό κίνημα να διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  6  -  9

Eurokinissi

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Αγώνας για πλήρη δικαιώματα στη ζωή τους

«Παλεύουμε και κυριολεκτικά το εννοούμε να έχει η νέα γενιά πλήρη δικαιώματα στη ζωή της. Το δικαίωμα να κάνει ελεύθερα οικογένεια. Στις σπουδές, στην υγεία, στην πρόληψη, στο περιβάλλον, στις διακοπές, σε όλα τα θέματα, πλήρη δικαιώματα. Η νεολαία πρέπει να απορρίψει αυτό που προσφέρουν και προεκλογικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εδώ βεβαίως επηρεάζονται και άλλα μικρότερα κόμματα. Δηλαδή τι προσφέρουν; Μια μερική - ευκαιριακή δουλιά, μισθούς και εισοδήματα τύπου επιδομάτων. Μια ζωή με φοιτητικά δάνεια, με δάνεια για γάμο και για διακοπές και μάλιστα ξεδιάντροπα το βάζουν και στα προγράμματά τους». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνάντηση που είχε με νέα ζευγάρια, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας.


ΣΕΛ.  3


ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Αρχισε νέα δίκη

Ξεκίνησε χτες στο Εφετείο στην Ατλάντα η επανεκδίκαση της υπόθεσης των 5 Κουβανών ηρώων που κρατούνται παρανόμως και αδίκως εδώ και χρόνια σε αμερικανικές φυλακές.


ΣΕΛ.  19
ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥ
Σε κλίμα τρομοκρατίας οι μετανάστες

O άδικος χαμός του Νιγηριανού μετανάστη στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύει το κλίμα τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας.


ΣΕΛ.  21
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Ελλείψεις σε πυρασφάλεια και ηλεκτροδότηση

Η φωτιά στα εξωτερικά ιατρεία αποκάλυψε μια ακόμα ιδιαίτερα επικίνδυνη πλευρά της υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων.


ΣΕΛ.  21
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ταλαιπωρία από καθυστερήσεις και βλάβες

Από πολύωρες καθυστερήσεις στα λιμάνια και βλάβες στα ακτοπλοϊκά πλοία συνοδεύτηκε η επιστροφή των παραθεριστών του Αυγούστου.


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ