Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9831

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οι διακοπές για τη νεολαία δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα»

Τις θέσεις της για φτηνές και ποιοτικές διακοπές για όλους παρουσίασε χτες η ΚΝΕ. Σήμερα, η Οργάνωση πραγματοποιεί εξορμήσεις σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας από τον Πειραιά έως την Αλεξανδρούπολη και από την Πάτρα έως τη Ρόδο, με σκοπό να ενημερώσει τους νέους και τους εργαζόμενους για την ανάγκη διεκδίκησης αυτού του δικαιώματός τους.


ΣΕΛ.  3

Συνεχίζουν τη ΔΑΣΟΚΤΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με ενεργούς τους νόμους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Συζητήθηκε χτες η Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος για την προστασία των δασών

  • Το ΚΚΕ απαιτεί την κατάργηση των αντιδασικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που διευκολύνουν την οικοπεδοποίηση και εμπορευματοποίηση των δασών, για να εξαλειφθούν τα αίτια των πυρκαγιών και ζητά τη δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας, πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου με μόνιμο προσωπικό, με αντικείμενο την προστασία των δασών σε όλες τις φάσεις (πρόληψη, καταστολή κλπ.).
  • Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες καταστροφής των δασών, αφού ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απέδωσε τις πυρκαγιές στις καιρικές συνθήκες, ενώ στο θέμα των καταπατήσεων δασικών εκτάσεων είπε ότι είναι «συνταγματικά - ιδιοκτησιακά ζητήματα».
  • Σχετικά με τα μέτρα που εξάγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ για την Πάρνηθα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με δήλωσή της, επισήμανε ότι περιορίζονται στην αναδάσωση ελάχιστων χώρων, αφήνοντας ανέγγιχτο το θέμα της ιδιοκτησίας δασικών εκτάσεων από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, Εκκλησία και άλλες εταιρείες. Το άμεσο μέτρο που έπρεπε να πει είναι η δήμευση αυτών των εκτάσεων για ολόκληρη την Αττική και για άλλες περιοχές που και στο παρελθόν και τώρα καίγονται.

ΣΕΛ.  6

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στα χέρια του λαού η προστασία των δασών

Με κεντρικό σύνθημα «τα δάση ανήκουν στο λαό» οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν να πάψει η εμπορευματοποίηση της γης. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα αγωνίζονται για την ανατροπή των δασοκτόνων νόμων που ψήφισαν κι εφαρμόζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Διεκδικούν την πλήρη αναδάσωση των καμένων περιοχών, αλλά και την ύπαρξη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών κι ενίσχυσης της δασοπυρόσβεσης.


ΣΕΛ.  7


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Προς τον «Καποδίστρια 2»

Με γοργούς ρυθμούς προωθεί η κυβέρνηση την υπόθεση της διοικητικής μεταρρύθμισης του κράτους, για να εξασφαλίσει την καλύτερη προώθηση της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  9
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
Οχι σε ιδιωτικοποιήσεις και χαράτσια

«Χρειάζεται επειγόντως να παρθούν μέτρα να υπάρξει κρατικός φορέας διαχείρισης του νερού», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις απαγορεύσεις περιοδειών

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ επισκέφθηκε την πρόεδρο της Βουλής για να εκθέσει το πρόβλημα των απαγορεύσεων από επιχειρήσεις σε βουλευτές να πραγματοποιήσουν περιοδεία στους χώρους δουλιάς.


ΣΕΛ.  11
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Αθικτη η ασυλία του κεφαλαίου

Διατηρείται η πεπατημένη του αντιλαϊκού πλαισίου φορολογικής πολιτικής που διασφαλίζει την ασυδοσία και ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ