Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9759

Να δυναμώσει η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων
  • Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως ένα σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης και προσπαθεί να δυναμώσει η ταξική ενότητα Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων.
  • Πάλη ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, για το δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, στη σύνταξη, στην Υγεία, στην Πρόνοια, για τα δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Μαζί με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα. Μαζί Ελληνες και μετανάστες μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαιώματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
  • Οργάνωση στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς, ανάπτυξη της πάλης για κάθε πρόβλημα. Σ' αυτό το δρόμο θα γίνει πιο δυνατός και αποτελεσματικός ο αγώνας.

ΣΕΛ.  3

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
Οι αιτίες της είναι πολιτικές

Μια χρονιά σχετικής ανομβρίας ήταν αρκετή για να γίνει υπαρκτός ο εφιάλτης της λειψυδρίας, παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν ιδιαίτερα βροχερά για τα μετεωρολογικά δεδομένα της χώρας μας. Οι συνέπειες της λειψυδρίας, που είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με την ανομβρία, αποδείχνουν τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οφείλονται στην καταστροφή των δασών, στην υποβάθμιση και καταστροφή των υδροφορέων και στην έλλειψη των απαραίτητων υδρολογικών και εγγειοβελτιωτικών έργων υποδομής.


ΣΕΛ.  14   -   15


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Στην τελική ευθεία

Εντείνουν τη δράση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς και τον ταξικό γιορτασμό της


ΣΕΛ.  2
14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΔΟΓ
Αποστολή του «Ρ» στο Καράκας

Το μήνυμα του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, που έγινε στο Καράκας της Βενεζουέλας, είναι ένταση της πάλης κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


ΣΕΛ.  24  -  25
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Τα ληστεύουν από παντού

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμα πιο καθαρό το τεράστιο σκάνδαλο της ληστείας των Ταμείων.


ΣΕΛ.  12  -  13
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
Αντιδραστικές αλλαγές

Η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ικανοποιεί την ανάγκη του κεφαλαίου για επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην «κοινωνική πολιτική».


ΣΕΛ.  9  -  10
ΓΑΛΛΙΑ
Σήμερα οι εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται, σήμερα, οι Γάλλοι για την ανάδειξη του νέου ενοίκου των Ηλυσίων Πεδίων.


ΣΕΛ.  26   -   27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ