Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9753

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2007
Στο Σύνταγμα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Με την προκήρυξή του το ΠΑΜΕ απευθύνεται πλατιά στους εργάτες, στις εργάτριες, στους νέους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους μετανάστες και τους καλεί να απεργήσουν και να διαδηλώσουν με κεντρικό σύνθημα «Ταξική πάλη για τα δικαιώματά μας - Για ριζικές αλλαγές».


ΣΕΛ.  3

ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ το ναυάγιο του «Sea Diamond»

Παραμένουν αναπάντητα τα αμείλικτα ερωτήματα για τους χειρισμούς κυβέρνησης - εταιρείας - λιμενικών αρχών, ενώ συγκαλύπτονται τα πραγματικά αίτια του ναυαγίου. Ωριμη ανάγκη να γίνουν τα καράβια λαϊκή περιουσία

  • Τα τεράστια κενά για τα πραγματικά συμβάντα στο ναυάγιο του SEA DIAMOND, τα αμείλικτα ερωτήματα για τους χειρισμούς κυβέρνησης - εταιρείας - λιμενικών αρχών, η προσπάθεια απόκρυψης υπευθύνων και στοιχείων για την κατάσταση του πλοίου και μετατόπισης των ευθυνών στο πλήρωμα, όλα μαζί στοιχειοθετούν σχέδια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.
  • Αυτή η υπόθεση «μυρίζει» μόνο κέρδος, ληστρικά εφοπλιστικά προνόμια από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, παραβίαση κάθε έννοιας ασφάλειας και προστασίας της ζωής στη θάλασσα, αλλά και του περιβάλλοντος, διαπλοκή εφοπλιστών και ελεγκτικών μηχανισμών, γύμνια των υπηρεσιών διάσωσης.
  • Τα καράβια πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία, στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας, για την οποία είναι υπερώριμες οι συνθήκες να βάλουν πλώρη, με τη συμμαχία τους, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Καταδικάζοντας τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ανατρέποντας τους συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, ενισχύοντας το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ, για να ανατραπεί η πολιτική και η εξουσία του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  5   -   9

Associated Press

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αντιιμπεριαλιστική λαϊκή γιορτή

Με ενθουσιασμό και μαχητικότητα γιόρτασαν οι λαϊκές δυνάμεις της Βενεζουέλας την 5η επέτειο από τις 13 Απρίλη του 2002, όταν η ενότητα λαού - στρατού ανέτρεψε το πραξικόπημα της 11ης Απρίλη, που σχεδίασαν η CIA και η ντόπια ολιγαρχία, διατρανώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ολιγαρχίας.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ