Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9700

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κλιμάκωση και συντονισμός των αγώνων

Με αιχμή τη νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις 8 Μάρτη και πανελλαδικής απεργίας στις 29 Μάρτη, μαζί με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία, που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  19

Αγώνας για ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ κόντρα στην ανισότιμη ταξική εκπαίδευση

Την πρόταση του ΚΚΕ για τη βασική και την επαγγελματική εκπαίδευση παρουσίασε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε περιοδεία χτες στο συγκρότημα της Σιβιτανιδείου σχολής

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν γενική μόρφωση μέχρι τα 18 τους χρόνια, σε ένα ενιαίο σχολείο, με ενιαίο πρόγραμμα και μετά να αποφασίζουν με δική τους επιλογή και όχι με βάση την τσέπη των οικογενειών τους, αν θα ακολουθήσουν την επαγγελματική ειδίκευση ή την επιστημονική ειδίκευση. Αυτό το δικαίωμα καταργεί οριστικά η πολιτική των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ αγωνίζεται να γίνει πράξη αυτό το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, προβάλλοντας την πρότασή του για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών. Καλώντας τους εργαζόμενους να διαμορφώσουν τους όρους για την οριστική επίλυση του εκπαιδευτικού προβλήματος, που αναδείχνουν οι συνεχιζόμενοι αγώνες, καθώς αυτή συνδέεται άμεσα με την πολιτική διέξοδο σε όφελος του λαού.


Motion Team

ΕΠ' ΑΥΤΟΦΩΡΩ!!! Κουκουλοφόροι των γνωστών προβοκατόρικων μηχανισμών, χτες το πρωί, στο προαύλιο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ενώ πίσω τους περνά ένας ένστολος...
ΕΠ' ΑΥΤΟΦΩΡΩ!!! Κουκουλοφόροι των γνωστών προβοκατόρικων μηχανισμών, χτες το πρωί, στο προαύλιο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ενώ πίσω τους περνά ένας ένστολος...
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Χτες στη Θεσσαλονίκη σήμερα στην Αθήνα

Για ένα νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συναντιούνται σήμερα στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί. Χτες πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη (φωτ.), η οποία χτυπήθηκε απρόκλητα από τις δυνάμεις καταστολής, έξω από τα γραφεία της ευρωένωσης.


ΣΕΛ.  8   -   11


ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑΤΟ
Νέες πιέσεις για Αφγανιστάν - Κόσσοβο

Νέες πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν σήμερα στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας, για να ενισχύσουν τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.


ΣΕΛ.  15
Π.Α.ΣΥ.
Αύριο το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Να συμμετάσχουν μαζικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, καλεί η ΠΑΣΥ τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας.


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ