Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9680

ΔΑΣΟΚΤΟΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24
Μαζικές κινητοποιήσεις σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με βασικά συνθήματα «όχι» στην αναθεώρηση του άρθρου 24 και στην παράδοση των δασών στο κεφάλαιο, παρατάξεις, κινήσεις και άλλοι μαζικοί φορείς διοργανώνουν σήμερα μαζικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα (Σύνταγμα, 7 μ.μ.) και Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου, 7 μ.μ.).


ΣΕΛ.  15

Τρίμηνη πανελλαδική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ για την Παιδεία

Σε συνέντευξη Τύπου χτες στο ΤΙΤΑΝΙΑ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρουσίασε τις θέσεις και το περιεχόμενο της καμπάνιας, που αποφάσισε σε ειδική συνεδρίασή της η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος

  • Αυτήν την περίοδο, που η δημόσια Παιδεία βρίσκεται στο μάτι ενός αντιδραστικού κυκλώνα, με την επίθεση και παραπέρα υπονόμευση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί σε μεγαλύτερη υποβάθμισή της, το ΚΚΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να οργανώσει μια πλατιά συζήτηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας.
  • Η πρωτοβουλία αυτή θα αναδείξει τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το περιεχόμενο και το σκοπό της εκπαίδευσης, με κριτήριο τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις, τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και πρώτα από όλα των παιδιών της.
  • Με αυτή την παρέμβαση το ΚΚΕ επιδιώκει να συμβάλει ακόμα πιο αποφασιστικά στους αγώνες που αναπτύσσονται για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και ενιαία Παιδεία, κατά των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που πλήττουν καίρια τα λαϊκά δικαιώματα.
  • Η ΚΕ καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς, όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το μεγάλο θέμα της Παιδείας, να ξεδιπλώσουν αυτή την πρωτοβουλία σε όλους τους χώρους - εργασιακούς, κατοικίας, εκπαίδευσης.
  • Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, έχουν τη δύναμη και τις δυνατότητες να μην αφήσουν το μέλλον των παιδιών τους στην κοινωνία της εκμετάλλευσης, αλλά να το καθορίσουν οι ίδιοι με την πάλη τους.

ΣΕΛ.  6   -   11

ΠΑΜΕ
Κλιμάκωση της πάλης σε όλα τα μέτωπα

Με αιχμή το ταξικό πλαίσιο διεκδικήσεων σε όλα τα βασικά μέτωπα πάλης και έχοντας κεντρικό στόχο την ένταση της μάχης για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων, το ΠΑΜΕ σχεδιάζει τη διοργάνωση συλλαλητηρίων μέσα στο Φλεβάρη, με προοπτική νέας κλιμάκωσης το Μάρτη. Αυτή ήταν η κατάληξη της χτεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της πρώτης για το νέο έτος (φωτ. αρχείου).


ΣΕΛ.  19


ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟ-ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Στρώνουν έδαφος για νέα αντιδημοκρατικά μέτρα

Συνεχίζεται η καλλιέργεια κλίματος τρομο-ανασφάλειας, με αφορμή το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ η Αστυνομία ζητά με προκήρυξη την... «ενεργό συμμετοχή» των πολιτών στο έργο της.


ΣΕΛ.  12   -   13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ