Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Ιούλη 1999

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ "ΕΥΡΩΣΤΑΤ"
Μόνο ένας στους δύο Ελληνες συμφωνεί με την ένταξη στην Ευρωπ. Ενωση

Σοβαρότατη μείωση της "αξιοπιστίας" της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα παραδέχεται η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Κομισιόν, καθώς το τελευταίο 6μηνο το ποσοστό όσων συμφωνούν με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ μειώθηκε στο 54%, ενώ - σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία - το 21% των ελληνικών νοικοκυριών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το 90% δεν μπορεί πλέον να αποταμιεύσει


ΣΕΛ.  3

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΕΙΚΟΝΑ
ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟΥ
στις γειτονιές της Αθήνας

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, είτε αυτό διαπράττεται από την ελληνική είτε από την αλβανική μαφία. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά και όχι για τα μάτια του κόσμου, θα έπαιρνε τα αναγκαία μέτρα και δε θα καταναλωνόταν σε κινήσεις δημαγωγίας και καλλιέργειας ρατσιστικού κλίματος

Σε εξαιρετικά επικίνδυνους - για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων - δρόμους, βαδίζει πλέον η κυβέρνηση, καθώς, όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν και χτες μπλόκα κατά οικονομικών μεταναστών, αλλά έγινε καθαρό ότι αυτό το πογκρόμ θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Χτες, δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Αλλοδαπών και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, κυνηγούσαν στις γειτονιές της Δάφνης παιδιά, γυναίκες, εργάτες, για τους οποίους δεν υπήρχε κανένα στοιχείο ή ενδείξεις για την ενοχή τους.

Αξιωματούχοι του υπουργείου ομολογούν ότι έχει αποτύχει η μέχρι σήμερα διαδικασία και ότι η Αστυνομία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και το μικροέγκλημα. Κανείς τους δεν έχει αυταπάτες ότι με τις επιχειρήσεις - "σκούπα" θα παταχτεί η εγκληματικότητα. Το ΚΚΕ καλεί σε ενιαίο μέτωπο των Ελλήνων, Αλβανών και των άλλων αλλοδαπών εργατών για τα κοινά συμφέροντα και δικαιώματά τους, κατά εκείνων που τους εκμεταλλεύονται και τους καταπιέζουν οικονομικά, πολιτικά, φυλετικά. Ο ρατσισμός, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, γεννιέται από τη δράση των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού και της πολιτικής που τους εξυπηρετεί και αυτά πρέπει να χτυπηθούν.


ΣΕΛ.  17

Απάνθρωπη απόφαση για τον Χρ. Λεμπέση

Απάνθρωπη και χωρίς ευαισθησία, ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τον πρώην τοξικομανή Χρ. Λεμπέση, που απεξαρτήθηκε και βρισκόταν στο τελικό στάδιο της επανένταξης. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ο 20χρονος πρέπει να μείνει προφυλακισμένος για αδίκημα, που διέπραξε όταν ακόμα ήταν χρήστης ουσιών, αγνοώντας ότι η παραμονή του στη φυλακή θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το τραγικό γεγονός και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα


ΣΕΛ.  14   -   15


Να δυναμώσουν την πάλη τους, για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, καλεί τους εργαζόμενους η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ, επισημαίνοντας ότι αν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί γίνουν πράξη, οι συντάξεις θα μετατραπούν σε βοηθήματα και οι εργαζόμενοι θα οδηγούνται στην ιδιωτική ασφάλιση και την εξαθλίωση. Σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, καλεί επίσης η Ομοσπονδία Οικοδόμων.


ΣΕΛ.  2,    13
Συλλογικές συμβάσεις - απάτη, υποχρεωτικές μετατάξεις, πλήθος ρουσφετολογικών διατάξεων, ένταση των αυταρχικών μέτρων, είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, που παρουσιάστηκε χτες. Σε μέτωπα συσπείρωσης και αγώνα για την ανατροπή του, καλεί η ΕΣΑΚ Δημοσίου τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  5
Οργιάζουν οι διάφορες μίζες στους "ημέτερους" που οργανώνουν κλειστούς διαγωνισμούς - παρωδία. Πολλά ερωτηματικά πλανώνται που ζητούν απάντηση.


ΣΕΛ.  8
ΚΝΕ
"Στο πόδι" για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο

Σε δυο μέρες ξεκινούν τα "καραβάνια του αγώνα", απ' όλη την Ελλάδα, για Λιτόχωρο, Ευζώνους και Θεσσαλονίκη, όπου θα στήσουν άλλο ένα μεγάλο νεανικό μπλόκο στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, και οι οργανώσεις της ΚΝΕ βρίσκονται "στο πόδι", προετοιμάζοντας εντατικά το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο του ερχόμενου Σαββατοκύριακου


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ