Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Ιούνη 1999

ΚΚΕ
Διάβημα και προτάσεις για τα "διοξινωμένα" τρόφιμα

Διάβημα στον υπουργό Γεωργίας, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα των "διοξινωμένων" τροφίμων, έκανε χθες αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Ορέστη Κολοζώφ και Σπύρο Στριφτάρη, μέλη του ΠΓ και τον Αντώνη Σκυλλάκο, μέλος της ΚΕ και παρέδωσε στον υπουργό δυο υπομνήματα, που αφορούν αντίστοιχα την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροφίμων και την ενίσχυση της εγχώριας πτηνοτροφικής παραγωγής.

Παράσταση στο υπουργείο Γεωργίας πραγματοποίησε, επίσης, πολυπληθής αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΟ
"ΣΦΥΡΙ"
Ολυμπιακή, Σκαραμαγκάς, ΕΤΒΑ και ΑΤΕ
  • Η "Ολυμπιακή Αεροπορία" παραδίδεται με συνοπτικές διαδικασίες στη βρετανική "Μπρίτις Εργουέις", αφού υπονομεύτηκε πολύμορφα και κατασυκοφαντήθηκε.
  • "Πωλητήριο" μπαίνει και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αφού χάθηκαν περισσότερες από χίλιες θέσεις εργασίας και "φαγώθηκαν" τεράστια ποσά σε προγράμματα δήθεν εξυγίανσης.
  • Στο χρηματιστηριακό τζόγο μπαίνει η ΕΤΒΑ, αφού εξυγιάνθηκε με λεφτά του ελληνικού λαού, διαγράφοντας θαλασσοδάνεια 1 τρισ. δραχμών, παίρνοντας δημόσια επιδότηση πλέον των 500 δισ. και μειώνοντας το προσωπικό κατά 323 άτομα.
  • Χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης και για την ΑΤΕ, ενώ αλλάζει και ο χαρακτήρας της, με ό,τι αυτά συνεπάγονται, για την ελληνική αγροτική οικονομία και τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.
  • Καταγγέλλει το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών, όπως και τους αγρότες, ενωμένοι και ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, να αντισταθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, σε συνεργασία με άλλους φορείς και κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται απ' την ίδια πολιτική.

ΣΕΛ.  6   -   8

ΚΚΕ
Ο Ν. 2525/97 αποψιλώνει το Λύκειο

Το ένα τέταρτο των μαθητών της περσινής Α Λυκείου δε φοίτησε στη Β τάξη, ενώ φέτος αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος ο αριθμός, καταγγέλλουν βουλευτές του ΚΚΕ, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, υπογραμμίζοντας πως ο Ν. 2525/97 εξυπηρετεί τη σταδιακή αποψίλωση του μαθητικού πληθυσμού από το Λύκειο και θέτοντας το γενικότερο και κρίσιμο πρόβλημα του επιλεκτικού και ταξικού χαρακτήρα του σημερινού Ενιαίου Λυκείου, καθώς επίσης και τον υποβιβασμό του δημόσιου σχολείου, έναντι της ιδιωτικής "πρωτοβουλίας"


ΣΕΛ.  20   -   21


ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Κίνδυνοι ανοιχτού πολέμου

Οξύνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ινδο-πακιστανική σύρραξη, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, καθώς δυναμώνουν οι μεθοριακές συγκρούσεις και όλο και περισσότεροι μιλάνε για την "πιθανότητα" ενός ανοιχτού πολέμου


ΣΕΛ.  13
Ενώ η παρουσία εξαμελούς υπουργικής αντιπροσωπείας από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία, χτες στο Κοσσυφοπέδιο, δεν ανέκοψε την κατάσταση βίας, αναρχίας και το εντεινόμενο κύμα Σέρβων προσφύγων, το ενδιαφέρον πλέον των εμπλεκομένων δυνάμεων εστιάζεται στην επικείμενη άφιξη της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης και, ιδιαίτερα, στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, που πρόκειται να στηθεί στην περιοχή, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ


ΣΕΛ.  10   -   11
ΕΛΒΙΚ
Από το ξεπούλημα στο λουκέτο

Πριν μερικά χρόνια, η Ελληνική Βιομηχανία Κρέατος (ΕΛΒΙΚ) πουλήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα "αντί πινακίου φακής". Τώρα, οδηγείται στο λουκέτο, αφού οι σημερινοί ιδιοκτήτες της αποφάσισαν να "ξεφορτωθούν" άλλους 43 από τους 58 εναπομείναντες εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  23
ΓΕΝΕ
"Μη προσφερόμενο" για τους άνεργους ναυτικούς

"Βιομηχανία" έκδοσης σημειωμάτων "μη προσφερομένου προς εργασία Ελληνα ναυτεργάτη" έχει στηθεί - με άνωθεν εντολές - στο ΓΕΝΕ, την ίδια ώρα που η ανεργία "θερίζει" στην Ακτή Μιαούλη. Στόχος, η προσφορά νομικής κάλυψης στους εφοπλιστές για να προσλαμβάνουν χαμηλόμισθους αλλοδαπούς ή Ελληνες ναυτεργάτες με όρους αλλοδαπών!


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ