Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούνη 1999

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
ΙΣΧΥΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ απευθυνόμαστε σε όλους τους πατριώτες

Αντιλάλησε χτες βράδυ το κέντρο της πρωτεύουσας από τα συνθήματα του αγώνα και της νίκης στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Ενα πραγματικό συλλαλητήριο πάθους και οραμάτων, που καμιά σχέση δεν είχε με τις συγκεντρώσεις - "προκάτ" των άλλων κομμάτων. Το ξεκίνημα της εκδήλωσης έκανε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης μεταφέροντας το μήνυμα της εργατιάς. Τα μπλόκα της αγροτιάς στους εθνικούς δρόμους της Ελλάδας εκπροσώπησε ο Γιάννης Παττάκης.Μια θάλασσα από κόκκινες και γαλανόλευκες σημαίες υποδέχτηκε στο βήμα τους Γιώργο Χουρμουζιάδη,Κώστα Ζουράρι και Λιάνα Κανέλλη.Θύελλα συνθημάτων ξεσηκώθηκε για την κεντρική ομιλία από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Στρατή Κόρακα.

Χαιρετίζοντας την κόκκινη λαοθάλασσα και απευθύνοντας, προς την παλλόμενη από συνθήματα συγκέντρωση, κάλεσμα δράσης εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, η Γενική Γραμματέας, Αλέκα Παπαρήγα,τόνισε: "Η μόνη ρεαλιστική απάντηση στη σημερινή αθλιότητα που ζει ο λαός μας, ολόκληρη η Ευρώπη, με αποκορύφωμα τον κατακτητικό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, είναι να συγκροτήσουμε, όσο γίνεται πιο γρήγορα, ένα σύγχρονο μεγάλο πατριωτικό λαϊκό μέτωπο, που θα υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την ειρήνη στην περιοχή. Μέτωπο που θα διεκδικήσει διακυβέρνηση και εξουσία στην πορεία. Να βαδίσουμε μαζί με τα κινήματα και τους λαούς της Ευρώπης. Να σταθούμε στο πλευρό των βαλκανικών λαών, που βλέπουν τις χώρες τους να μετατρέπονται σε επικίνδυνα προτεκτοράτα".


ΣΕΛ.  5  -  9

ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ"
Στείλτε αυτά τα δολάρια στους Γιουγκοσλάβους!

Με μια συγκλονιστική επιστολή, ο μόνιμος αρχικελευστής του ελληνικού αντιτορπιλικού Π. Γκόγκας στέλνει - μέσω της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη - την "πρόσθετη αποζημίωση", που του δόθηκε γιατί το πλοίο μετέχει στη ΝΑΤΟική αρμάδα, στον "αγωνιζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό". ΣΕΛΙΔΑ 3


Προσφορά
  • Ο Φώτης Γεωργιάδης από τη Θεσσαλονίκη πρόσφερε 1.000.000 δρχ. στο ηρωικό ΚΚΕ και 1.000.000 δρχ. για φάρμακα για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας στη μνήμη των αγωνιστών γονιών του και της αδελφής του ΟΛΓΑΣ,καθώς και στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας το βάρβαρο ιμπεριαλισμό.


Μεγάλη δύναμη ΜΑΤ στέλνει στο Λιτόχωρο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη απόβαση των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την εκεί επίσκεψη του Ακη Τσοχατζόπουλου, "υπουργού του πολέμου και προπομπού της ΝΑΤΟικής στρατιάς"


ΣΕΛ.  16
Ενώ οι ΝΑΤΟικοί βομβάρδισαν και πάλι χτες το Βελιγράδι και άλλες μεγάλες πόλεις της Γιουγκοσλαβίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της "Ομάδας των Οχτώ" επανέλαβαν, ουσιαστικά, την υποστήριξή τους στο "σχέδιο των 12 σημείων", το οποίο, παίρνοντας πλέον το δρόμο για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιχειρεί τη "νομιμοποίηση" της ΝΑΤΟικής εισβολής και κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο


ΣΕΛ.  41   -   43

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ