Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Μάη 1999

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους

Από τη Βόρεια Ελλάδα, με πέντε, μεγάλες συγκεντρώσεις - στη Θεσσαλονίκη και τέσσερις ακόμη πόλεις (Σέρρες, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα) - ξεκινά σήμερα το ΚΚΕ τη μάχη των Ευρωεκλογών. Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσουν οι Γιώργος Χουρμουζιάδης, Λιάνα Κανέλλη και Ελένη Γερασιμίδου


ΣΕΛ.  5

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες των εγκληματιών και καταρρέουν τα προσχήματα, περί "εθνοκάθαρσης" και μαζικών διώξεων των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, που δήθεν οδήγησαν στους δολοφονικούς βομβαρδισμούς

Συνειδητοί εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας, αλλά και κοινοί απατεώνες, αποδεικνύονται οι ηγέτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και, ιδιαίτερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας. Και όλ' αυτά, με δικά τους έγγραφα. Ο "Ρ" αποκαλύπτει σήμερα έγγραφα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών - εσωτερικής χρήσης και της περιόδου φθινοπώρου - χειμώνα 1998 - '99 - τα οποία αποδεικνύουν ότι καμία δικαιολογία δεν υπήρχε, τον περασμένο Μάρτη, για την "ανθρωπιστική επέμβαση".

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, τα οποία η γερμανική κυβέρνηση τα κράτησε μυστικά από το γερμανικό λαό και το Κοινοβούλιο της χώρας τους, οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου δεν απειλούνταν με διώξεις, εκ μέρους των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας, λόγω της εθνικής τους ταυτότητας. Τα ίδια έγγραφα, μάλιστα, αναφέρουν ότι τα μέτρα των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων ασφαλείας στρέφονται κατά του UCK - τον οποίο κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί "τρομοκρατικά μέσα" - και όχι κατά των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, ως εθνικής ομάδας, ενώ στις 15 Μάρτη, εννιά μέρες πριν την έναρξη των βομβαρδισμών, ομολογούν ότι ακόμη και οι εχθροπραξίες αυτές υπολείπονται σε ένταση απ' αυτές της περιόδου άνοιξης - καλοκαιριού του 1998.


ΣΕΛ.  11

Γυρίστε στην πατρίδα σας!

Καθημερινό μπλόκο στα ΝΑΤΟικά τάγματα θανάτου, που εξορμούν από τη Θεσσαλονίκη με στόχο να χτυπήσουν στο Κόσσοβο με ενδιάμεσο σταθμό τα Σκόπια, κάνει ο αγωνιζόμενος λαός της Βόρειας Ελλάδας με πρωτοπόρους σ' αυτή τη μάχη τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ. Χτες τα ξημερώματα μία ακόμα φάλαγγα των ΝΑΤΟικών βρέθηκε μπλοκαρισμένη στο λιμάνι. Τα αρματοφόρα που είχαν έρθει από τα Σκόπια να φορτώσουν άρματα για το μέτωπο φυγαδεύτηκαν τελικά στο στρατόπεδο της Σίνδου. Οι διαδηλωτές μπήκαν στο λιμάνι κι αφού έφτασαν έξω από το στρατόπεδο των Αγγλων μισθοφόρων, τους κάλεσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όσο είναι ακόμα καιρός...


ΣΕΛ.  20   -   21


ΝΑΤΟ
Χτύπησαν τους Ελληνες "Γιατρούς του κόσμου"

Την ελληνική αποστολή των "Γιατρών του κόσμου", που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Πρίστινα, έβαλαν χτες στόχο τα αεροπλάνα και οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός πως είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και αυτές με τη σειρά τους το ΝΑΤΟ. Με ψευτοδικαιολογίες επιχείρησε η κυβέρνηση να καλύψει το ΝΑΤΟικό έγκλημα. Απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη από το ΚΚΕ. Σώα έφτασε, τελικά, η αποστολή στην Πρίστινα.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ
Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και εντείνονται

Στο φόντο των χτεσινών, πολεμόχαρων δηλώσεων του Μπ. Κλίντον - "οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν και θα ενταθούν" - όπως και της απόρριψης από το ΝΑΤΟ των τελευταίων, συμβιβαστικών προτάσεων της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας, συνέρχονται σήμερα στο Πέτερσμπεργκ της Γερμανίας, οι υπουργοί Εξωτερικών των "Οκτώ" (επτά πλουσιότερες χώρες και η Ρωσία). Στο μεταξύ, ένα"τραυματισμένο" ΝΑΤΟικό αεροπλάνο, άδειασε τις βόμβες του στο έδαφος της ΠΓΔΜ (!) κι ένα ακόμη "Απάτσι" συνετρίβη στην Αλβανία, αλλά τη φορά αυτή, οι πιλότοι του σκοτώθηκαν, υποχρεώνοντας το ΝΑΤΟ, να σημειώσει τους δύο πρώτους, επίσημους νεκρούς, του ακήρυκτου πολέμου.


ΣΕΛ.  11   -   14
Με πολύμορφες εκδηλώσεις, που αγκαλιάζουν όλη τη χώρα, συνεχίζονται οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης και πολλών άλλων φορέων, στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου Ειρήνης, ενώ εντατικά προετοιμάζεται και η μεγάλη Μαραθώνια πορεία, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κυριακή, 9 Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών.


ΣΕΛ.  6   -   7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ