Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Απρίλη 1999

Τρομοκρατικές ενέργειες "MADE IN USA"

Το αποτρόπαιο έγκλημα στο ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ" επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά και με το δικό του φριχτό τρόπο, ότι πίσω από τη δήθεν επαναστατική φρασεολογία της οργάνωσης "Επαναστατικοί Πυρήνες", καθώς και άλλων που εμφανίζονται κατά καιρούς, καλύπτεται η δράση των μυστικών υπηρεσιών, για τις οποίες η Ελλάδα αποτελεί ξέφραγο αμπέλι, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την προχτεσινή δολοφονική έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα καταδικάζει την απόπειρα ενάντια στον διευθυντή της "Βραδυνής" Γ. Τράγκα.


ΣΕΛ.  9

ΔΙΕΘΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ
η εμπλοκή της Ελλάδας

Συντριπτικό "κατηγορώ" από 20 ανώτατους δικαστικούς του Συμβουλίου της Επικρατείας

  • Η επίθεση του ΝΑΤΟ κατά κυριάρχου ευρωπαϊκού κράτους προσβάλλει, όχι μόνο τις ηθικές αρχές του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και τους θεμελιώδεις κανόνες τους Διεθνούς Δικαίου.
  • Η απροσχημάτιστη επίθεση γίνεται κατά κατάφωρη παραβίαση των άρθρων 1 και 2 του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά και του ίδιου του Καταστατικού του ΝΑΤΟ.
  • Διεθνή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράττουν οι χώρες του ΝΑΤΟ με τους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας.
  • Κατάφωρα παραβιάζει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του ΟΗΕ το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.
  • Αντισυνταγματική η εμπλοκή της Ελλάδας στον επιθετικό και βάρβαρο ΝΑΤΟικό πόλεμο, όπως και οι οποιεσδήποτε "διευκολύνσεις".

ΣΕΛ.  6   -   7

Περίεργη... ετοιμότητα

Η ετοιμότητα του πρωθυπουργού, να αξιοποιήσει ενέργειες τρομοκρατικές όπως η προχτεσινή στο "Ιντερκοντινένταλ", ενέργειες που κατ' επανάληψη έχει τονιστεί από ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων, ότι προωθούνται από τα "τσιράκια" του παρακράτους και των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, είναι προφανής. Είπε λοιπόν ο κ. Σημίτης: "... Οι δράστες για να εκφράσουν δήθεν τη διαφωνία τους με τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν την ίδια τυφλή βία σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους...". Ο Κ. Σημίτης έσπευσε να μιλήσει με αυτό τον τόνο και αυτές τις λέξεις, γνωρίζοντας ότι όσοι τον ακούν μπορεί - με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου - να παραπλανηθούν. Τελικά με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός της χώρας το μόνο που πετυχαίνει είναι να "βγάλει λάδι" τους τρομοκράτες συγκαλύπτοντας τις δολοφονικές ενέργειές τους, αφού προσπαθεί να εξισώσει (!) τη γνήσια αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας με τη δολοφονική συμπεριφορά. Το γεγονός αυτό, μαζί με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αυτόν τον καιρό, ας βάλει όλους τους καλοπροαίρετους Ελληνες σε σκέψεις και μεγάλη επαγρύπνηση.



Ταξικός αντιπολεμικός συναγερμός επικρατεί σε όλη τη χώρα ενόψει των μεγάλων Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων το Σάββατο. Το ΠΑΜΕ,με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας, να πάρουν μαζικά μέρος στην κορυφαία συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και να στείλουν αντιιμπεριαλιστικό, αντιΝΑΤΟικό, αντιΕΥΡΩενωσιακό, ταξικό μήνυμα.


ΣΕΛ.  14   -   25
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Θεαματική άνοδος των ΠΚΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αύξηση, τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά, έδωσαν χτες, οι φοιτητές και οι σπουδαστές στις "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" (ΠΚΣ), στέλνοντας ταυτόχρονα ένα πολυσήμαντο μήνυμα αγώνα προς κάθε κατεύθυνση.


ΣΕΛ.  30   -   31
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Δικηγόρος... του Ν. Μπερνς

Ως... δικηγόρος του Ν. Μπερνς έσπευσε να λειτουργήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αποδοκίμασε το χανιώτικο λαό και τους τοπικούς αιρετούςφορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επειδή θεωρούν ανεπιθύμητους στο νομό τους τα αμερικανικά στρατεύματα και τον "ανθύπατο" της Ουάσιγκτον στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  16
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποκλεισμός ειρήνης στο λιμάνι

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το βράδυ της Πρωτομαγιάς, θα προχωρήσουν φορείς της Θεσσαλονίκης, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας ενάντια στον πόλεμο. Και αυτό, ως πρώτο βήμα, καθώς τις επόμενες μέρες πρόκειται να συγκληθεί πλατιά σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης, για να κλιμακώσουν τον αγώνα. Εξάλλου, χτες τα ξημερώματα εργαζόμενοι του ΟΣΕ και άλλοι Θεσσαλονικείς μπλόκαραν το τρένο που μετέφερε βρετανικά άρματα μάχης.


ΣΕΛ.  12   -   13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ