Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Φλεβάρη 1999

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαϊκός
ξεσηκωμός
θα δώσει τη λύση

Καμιά τύχη δεν έχουν οι κυβερνητικοί ελιγμοί μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και την απομόνωση. Να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές

Την ώρα που ο λαός σύσσωμος καταδικάζει την εγκληματική κυβερνητική ενέργεια παράδοσης του Οτσαλάν, στα πλαίσια της "νέας τάξης" και ζητά την απελευθέρωσή του, υποστηρίζοντας την αναγνώριση του δίκαιου κουρδικού αγώνα. Την ώρα που οι Αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές επιβουλεύονται χώρες και λαούς, με τη δράση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, την επέμβαση στο Κόσσοβο, το σχεδιασμό αλλαγής συνόρων στην περιοχή, τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου, τη διάσπαση του Ιράκ κλπ. Αυτή την ώρα, ο Κ. Σημίτης, με αφορμή τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, για το "ξέπλημα" των συλλογικών κυβερνητικών ευθυνών, δήλωνε ανερυθρίαστα οτι "η Ελλάδα έπραξε στο ακέραιο το ηθικό της χρέος" απέναντι στον ελληνικό και στον κουρδικό λαό! Οτι ο ανασχηματισμός συνιστά, "ανάληψη της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό"! Οτι η εκφρασμένη "αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους Κούρδους" ισχύει και για την κυβέρνησή του! Οτι η κυβέρνηση δεν παίζει με τα "εθνικά συμφέροντα, την εξωτερική πολιτική και θέματα ζωτικά για τη χώρα". Γι' αυτό και τα εναποθέτει στη "νέα τάξη".

Είναι ολοφάνερο, πως ο πρωθυπουργός κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να βγεί η κυβέρνηση απο τη λαϊκή απομόνωση. Ξεπερνώντας ακόμη και τα όρια της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού, γίνεται αδίστακτος και η πολιτική της κυβέρνησής του ακόμη περισσότερο επικίνδυνη. Τα συμφέροντα της αστικής τάξης που υπηρετεί, τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μονοπωλιακά συμφέροντα, θέλουν κυβερνητικούς ηγέτες δημίους των λαών τους και κάθε λαού. Ταυτόχρονα, η μεν ΝΔ μιλά για ανίκανη κυβέρνηση, στοχεύοντας στην είσπραξη της λαϊκής αγανάκτησης, μην μπορώντας να κρύψει οτι απέναντι στην ουσία του ζητήματος θα εφάρμοζε την ίδια πολιτική. Και η ηγεσία του ΣΥΝ ψελίζοντας τα περί "συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων", επιμένει στην εναπόθεση του προβλήματος στον ανύπαρκτο ευρωενωσιακό "ανθρωπισμό", δίνοντας άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική. Ο ελληνικός λαός πρέπει να να βγεί στο προσκήνιο, να παρέμβει στις εξελίξεις, όχι μόνο με τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του, που είναι πάγιο και μόνιμο, σίγουρο μέσο παρέμβασης, αλλά και με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση διενέργεια εκλογών, τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2,    6  -  9

ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Νέο, σοβαρό, πλήγμα στην πληγωμένη ειρήνη;

Τα μαύρα σύννεφα του πολέμου έχουν απλώσει και πάλι τη βαριά σκιά τους στο βαλκανικό ουρανό, καθώς, χτες το μεσημέρι, έληγε το τελεσίγραφο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς τη Ν. Γιουγκοσλαβίας και η αμερικανική στρατιωτική μηχανή ήταν πανέτοιμη να εξαπολύσει πολεμικά αεροπλάνα και πυραύλους εναντίον γιουγκοσλαβικών στόχων. Κι ενώ η αμερικανική ηγεσία - συνεπικουρούμενη από τους Ευρωπαίους εταίρους της - φερόταν αποφασισμένη να επιβάλει με κάθε μέσο τη μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε προτεκτοράτο και ορμητήριο της "νέας τάξης", ο καθένας καταλαβαίνει, ότι ο ενδεχόμενος, νέος πολεμικός τυχοδιωκτισμός των ΗΠΑ - ενάντια στη Γιουγκοσλαβία τη φορά αυτή - ανοίγει τη χειρότερη και πλέον επικίνδυνη σελίδα της πρόσφατης ιστορίας των Βαλκανίων.


ΣΕΛ.  40

Προσφορά

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΚΑΓΙΑ, "φεύγοντας" πριν από μια βδομάδα από τη ζωή, άφησε 500.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ