Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999

ΜΑΘΗΤΕΣ
"Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε!"

Στην ενίσχυση και το βάθεμα του συντονισμού της δράσης τους με εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς και στη διοργάνωση πολύμορφων κατά τόπους εκδηλώσεων, με σκοπό την παραπέρα ανάδειξη των προβλημάτων της δημόσιας παιδείας και των αιτημάτων τους, προσανατολίζονται οι μαθητές, που έκαναν και χτες έντονη την αγωνιστική παρουσία τους.


ΣΕΛ.  20

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ
οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Στο κενό πέφτουν οι κυβερνητικές προσπάθειες τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού των αγροτών. Η δικαίωση των αιτημάτων αποτελεί στοιχειώδη όρο επιβίωσης, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΕ

Επεκτείνονται και σ' άλλες περιοχές της χώρας οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Χτες, αγρότες της υπαίθρου Θεσσαλονίκης και της Ηλείας παρέταξαν τρακτέρ σε κομβικά σημεία των Εθνικών Οδών, ενώ αύριο κινητοποιούνται οι αγρότες του Εβρου και τη Δευτέρα μπαίνουν στο δρόμο του αγώνα οι αγρότες των Σερρών.

Κι ενώ τα μπλόκα της Θεσσαλίας ενισχύονται συνεχώς και με νέες δυνάμεις, όλα δείχνουν πως η κυβερνητική πρακτική του "μαστιγίου και του καρότου" πέφτει στο κενό. Μετά την αποτυχία της επιχείρησης εκφοβισμού και τρομοκράτησης, με την παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ στη Λάρισα, απέτυχε και ο αποπροσανατολιστικός ελιγμός της κυβέρνησης, να παρουσιάσει τη ρύθμιση - απάτη για τα χρέη ως ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτικών κινητοποιήσεων. Την εκτίμηση αυτή σημειώνει και η χτεσινή ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και υπογραμμίζει τη θέληση των αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Σήμερα, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της ΠΑΣΕ με τον υπουργό Γεωργίας, παρά την αρχική άρνηση του δεύτερου. Γεγονός, το οποίο ερμηνεύεται ως μια επιπλέον απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής παρελκυστικής τακτικής.


ΣΕΛ.  2,    16   -   19

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αυξάνονται τα κονδύλια για τις εφημερίες

Στο απροχώρητο έχει οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία, η γενικότερη κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης και περικοπών των δαπανών. Κι ενώ τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα ζητούν επιτακτικά απαντήσεις, χτες, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακοινώσει αυξημένα κονδύλια για τις εφημερίες των νοσοκομείων, μετά τις κινητοποιήσεις των γιατρών.

Χτες, επίσης, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις στο ΚΑΤ και το Λαϊκό (απ' όπου και η φωτογραφία), ενώ για την περαιτέρω πορεία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των νοσοκομειακών γιατρών θα εκτιμήσουν τις επόμενες μέρες τις ανακοινώσεις του υπουργείου και θα αποφασίσουν για τη στάση τους.


ΣΕΛ.  22   -   23

ΙΡΑΚ
Νέες φονικές επιδρομές

Συνεχίζουν οι ΗΠΑ και η Βρετανία την τρομοκρατική τακτική των πειρατικών επιδρομών ενάντια στο Ιράκ. Χτες, αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επιδρομές στο Βόρειο Ιράκ, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και τραυματίες



ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Πρόκληση η αγνόηση του λαού

Την εμμονή της κυβέρνησης να επικυρώσει τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, ερήμην του λαού, καταγγέλλει η Επιτροπή Δημοψηφίσματος, ενώ δεκάδες μαζικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις καταγγέλλουν την απόρριψη από την πλευρά της κυβέρνησης του αναφαίρετου και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος να εκφραστεί ο λαός με δημοψήφισμα


ΣΕΛ.  5
Σε ξένους οίκους το αντιασφαλιστικό μοντέλο

Σε "οίκους" του εξωτερικού, ίσως και του εσωτερικού... , θα αναθέσει η κυβέρνηση το μοντέλο της ανατροπής του ασφαλιστικού συστήματος, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χτες ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας, αλλά και πρωτεργάτες της διαβόητης έκθεσης Σπράου!


ΣΕΛ.  13
Ανοίγουν το δρόμο στο 12ωρο!

Την επέκταση της ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας, πέρα και από το εκτρωματικό εφεύρημα του 10ωρου, προωθεί η κυβέρνηση με Προεδρικό Διάταγμα για την κύρωση της Οδηγίας 93/104, το οποίο ανοίγει το δρόμο στο 12ωρο!


ΣΕΛ.  13
Τα νέα τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την κυβερνητική επιχείρηση υποβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από τη δημιουργία των νέων τμημάτων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΕΑΕΚ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, ενώ χτες το υπουργείο ανακοίνωσε τα νέα τμήματα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. που περιλαμβάνονται στα φετινά μηχανογραφικά δελτία


ΣΕΛ.  20
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
Πόλεμος συμφερόντων

Ενας πολυμέτωπος πόλεμος συμφερόντων βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή το θέμα της αγοράς των νέων μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σήμερα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για να κάνει την τελική επιλογή, μέσα σε κλίμα έντονων πιέσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ