Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998

Μπροστά στις ευθύνες της μπαίνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Την ανάπτυξη αγωνιστικού προγράμματος δράσης ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται συνολικά τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πρότειναν χθες στη ΓΣΕΕ τα στελέχη της ΕΣΑΚ, ζητώντας ταυτόχρονα να συνεδριάσει άμεσα η διοίκηση της Συνομοσπονδίας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι "δε θα επιστρέψουν στην Κλαυθμώνος", προειδοποιεί η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα". Αρνείται τη σύγκληση της ΕΕ της Οργάνωσης το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ!


ΣΕΛ.  11

"ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ
την επιδότηση για πρώτη κατοικία

Ακόμη δυσκολότερη γίνεται η απόκτηση στέγης για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες

Στη δραστική μείωση της επιδότησης των στεγαστικών δανείων για την αγορά πρώτης κατοικίας προχώρησε στα μουλωχτά από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση. Εξασφαλίζοντας "ψίχουλα" για τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά απομακρύνοντας ακόμα πιο πολύ το όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών ν' αποκτήσουν δικό τους σπίτι, οι κυβερνώντες προχώρησαν σε... "εκσυγχρονισμό" του τρόπου υπολογισμού της επιδότησης, που δίνεται από το δημόσιο.

Η ουσία της απόφασης βρίσκεται στο γεγονός, ότι το ύψος του επιδοτούμενου δανείου δε θα είναι πλέον μέχρι το 75% της πραγματικής εμπορικής αξίας του αγοραζόμενου ακινήτου, αλλά μέχρι "το 100% αντικειμενικής αξίας και μέχρι 12.000.000 δρχ. και το 80% της αντικειμενικής πέραν του εναπομείναντος ποσού". Με δεδομένο ότι οι λεγόμενες αντικειμενικές αξίες είναι σαφώς χαμηλότερες από τις πραγματικές τιμές των ακινήτων, το αποτέλεσμα της ρύθμισης είναι να μειώνονται σε σημαντικό βαθμό τα ποσά των δανείων που στο εξής θα επιδοτούνται από το δημόσιο.

Ετσι, για παράδειγμα, ενώ μέχρι τώρα για καινούριο διαμέρισμα 90 τετραγωνικών μέτρων στην Καλλιθέα που η πραγματική του αξία είναι περίπου 27.000.000 δραχμές, ο ενδιαφερόμενος μπορούσε να πάρει επιδοτούμενο δάνειο μέχρι 20.250.000 δραχμές, τώρα, βάσει της αντικειμενικής αξίας που είναι 210.000 δρχ. το τετραγωνικό μέτρο, στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορεί να πάρει 17.520.000 δρχ!


ΣΕΛ.  13

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ
Γιόμισε η Εθνική οδός!

Ενώ χιλιάδες τρακτέρ, σ' όλη την Ελλάδα, προστίθενται καθημερινά στα μπλόκα του αγώνα και στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης εμφανίζεται, ήδη, εικόνα αδιαχώρητου, γίνεται αύριο η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των αγροτών.

Οι αγρότες, στηριγμένοι και στο συνεχώς διευρυνόμενο κίνημα λαϊκής αλληλεγγύης και συμπαράστασης, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δίκια τους. Σε ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής Αγροτικής Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία διαβάστηκε χτες στα μπλόκα, αναφέρεται πως "αν η κυβέρνηση δεν έχει λύσεις για τα προβλήματά μας, θα έχει πια και την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει. Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας, αν δεν πάρουμε συγκεκριμένες και θετικές λύσεις".


ΣΕΛ.  16   -   19

ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγωνιστικός αναβρασμός

Σε συντονισμένη, διήμερη κινητοποίηση προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι μαθητές δεκάδων πόλεων όλης της χώρας, για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό κυβερνητικό νόμο



ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Δε συμμετέχει το ΚΚΕ

Αρνείται το ΚΚΕ, να συναινέσει στην κυβερνητική πολιτική εμπορευματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων και της παραπέρα υποβάθμισης της Αττικής και γι' αυτό δε συμμετέχει στην Εθνική Επιτροπή, για την "Οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004"


ΣΕΛ.  3
ΔΕΚΟ
Εντείνεται η κυβερνητική επίθεση

Εντολές για επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και το ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις, έδωσε χτες στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, θέτοντας χρονοδιαγράμματα και απευθύνοντας τελεσίγραφα προς τους εργαζόμενους


ΣΕΛ.  12
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Σε δίωξη ο συνδικαλισμός

Και για παραβάσεις του νόμου περί... χουλιγκανισμού, διώκονται οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, που διοργάνωσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ολυμπιακό στάδιο, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας απέναντι στη μάστιγα της βίας στα γήπεδα!


ΣΕΛ.  20
ΣΤΑΥΡΟΥ - ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Αρχισαν τα "πανωπροίκια"...

Η επίσημη κατασκευή του έργου της Σταυρού - Ελευσίνας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αλλά τα "πανωπροίκια" στην κοινοπραξία των εργολάβων άρχισαν, με πρώτη δόση 13,8 δισ. δραχμές


ΣΕΛ.  23
Πανναυτεργατική σύσκεψη σήμερα

Σε πανναυτεργατική σύσκεψη καλούν αύριο στις 11 το πρωί τους ναυτεργάτες, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για να καθορίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ