Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Γενάρη 1998

Σε αγωνιστική ετοιμότητα η αγροτιά

Χρονιά μεγάλων αγώνων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ ήταν το 1997 και αναμένεται να συνεχιστούν το 1998. Τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ δείχνουν μείωση του αγροτικού εισοδήματος κατά 3%, με πολύ μεγαλύτερη τη μείωση στους μικρομεσαίους αγρότες, ενώ πολλοί έμειναν χωρίς καθαρό εισόδημα λόγω θεομηνιών.


ΣΕΛ.  19

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΝΕΑ
ΒΑΡΗ
για τους φορολογούμενους

Τα συνήθη θύματα θα την πληρώσουν πάλι. Η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος θα συνεχιστεί αμείωτη

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή - εκτός απροόπτου - το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση θα αποκαλύψει τις προθέσεις της για τις πηγές αύξησης των φορολογικών εσόδων του κράτους, καθώς επίσης και ποιοι θα είναι οι ευνοημένοι του φορολογικού συστήματος με τις νέες αλλαγές. Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται μία σειρά θέματα, όπως η φορολογία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η νέα κλίμακα παρακράτησης και εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, ΙΧ και σκαφών αναψυχής, η φορολόγηση των αποδόσεων των εντόκων γραμματίων και ομολόγων με συντελεστή 10%, η φορολόγηση των αποθεματικών των επιχειρήσεων κλπ.

Στο μεταξύ με εγκύκλιο διαταγή του ίδιου υπουργείου - που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή - τροποποιείται η απόφαση για τον τρόπο παρουσίασης στον έφορο των δηλώσεων για το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Η άποψη που θέλει τους συνεπείς φορολογούμενους να αποτελούν τα συνήθη θύματα του ισχύοντος φορολογικού συστήματος και των μηχανισμών με τους οποίους λειτουργεί, επιβεβαιώνεται καθημερινά και με διάφορες αφορμές.

ΣΕΛΙΔΑ


ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Χρονιά νέων πρωτοβουλιών

Χρονιά πολλών πρωτοβουλιών το 1997 για το διεθνές φιλειρηνικό κίνημα, που, ξεπερνώντας το "μούδιασμα" και τις αυταπάτες των τελευταίων χρόνων, ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του και οργανώνει την αντίστασή του απέναντι στον ιμπεριαλισμό, που έγινε ακόμα πιο απροκάλυπτα επιθετικός.

Στη χώρα μας, για το μαχόμενο φιλειρηνικό κίνημα, την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) η χρονιά αυτή αποτέλεσε συνέχιση της ανοδικής πορείας της και του όλο και πιο πλατιού ανοίγματος στο λαό, ενώ οι "Νεανικές Δράσεις για την Ειρήνη" έκαναν αισθητή την παρουσία τους.


ΣΕΛ.  6   -   7



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ